fzso Creative Commons License 2001.04.25 0 0 topiknyitó
Az élet virágának ősi titka bennem és sok ismerősömben kavart vihart. Lelkesítő és szintetizáló jobb agyféltekés (intuitív) mondanivalója mellett (alatt) bal agyféltekés (racionális) gondolatsorok is bőven húzódnak.

Ahogy azt az I. kötet előszavában az Író, Drunvalo is említi: 
„Matematikai és tudományos bizonyítékokkal szintén szolgálok annak megvilágítására, hogy szellemi lényekként hogyan kerültünk ide a fizikai világba. Minderre azért lesz szükség, hogy meggyőzzük bal agyféltekés elemző részünket arról, hogy csak egy tudat és egyetlen Isten létezik, s hogy mi mindannyian ennek az Egységnek vagyunk a részei.” (I. kötet 16. o.)

Fizikus diplomám és ezoterikus nagykereskedésem tükre annak a belső átélésemnek, hogy a két világ (agyfélteke) támogatja egymást. Az író bíztat az előszóban, hogy:
„E könyv tanulmányozásakor az Olvasó számára két választás lehetséges: kiindulhat a bal agyféltekés gondolkodásból, a férfias oldalából, észrevételeket tehet, és minden egyes lépésben megkeresheti a logikát; vagy a jobb agyféltekés működés szerint is eljárhat – nem gondolkodik, csak (…) érzéseivel figyel…” (I. kötet 19. o.)

Problémám az, hogy a két esetben igen különböző benyomásom alakult ki. Jobb agyféltekém fontos és fellelkesülést okozó érzéseket közvetít és bal agyféltekém viszont sehogyan sem találja a tiszta logikát és elkeseredik. Pedig Drunvalo azt írja magáról:
„Egyes-egyedül az információ tisztaságát tartom szem előtt, és azt, hogy a leírtak az Olvasó számára érthetőek legyenek.” (I. kötet 19. o.)
Mivel Drunvalo azt is írja, hogy: 
„Hozzá kell tennem, meglehetősen sok hibát ejtettem, minthogy most ember vagyok. A legérdekesebb felismerés számomra azonban az, hogy valahányszor csak hibáztam, az mindig a Valóság és a magasabb igazság mélyebb megértéséhez vezetett engem.” (I. kötet 16. o.)

most egy topicot indítok, hogy megoszthassam olyanokkal gondjaimat akik a könyvet bal agyféltekével is hajlandók nézni, hogy azokban az esetekben ahol ez a mélyebb megismerés lehetséges ott az kiderüljön számunkra.
Az elkövetkezőkben a könyvből kiragadok részleteket, és belefűzöm a problémáimat.

Fáy Nóra