Mulan Creative Commons License 2001.04.19 0 0 69
2. "Éttermi" verzió (ezt a legkényelmesebb elkészíteni)

Adagonként 15-20 dkg darált marhahúst (mint 1. alatt) cipóvá formázunk, és a méreténél jóval nagyobb tányér közepére tesszük. Tetejét benyomjuk, a mélyedésbe beleültetünk egy tojássárgát. Körülötte a tányéron gusztusosan elrendezünk egy-egy kanál (reszelt) hagymát, mustárt, piros aranyat (ketchupot, netán pizzaszószt), borsot, összetört fokhagymát, egyéb fűszert ami eszünkbe jut (én nem tartom szentségtörésnek zöldfűszerek - petrezselyem, bazsalikom, rozmaring - alkalmazását sem).

Ugyanígy (a tojássárga helyén almagerezddel) szoktam tálalni az 1. változatot is, amikor nem "csak úgy rájárásos" módszerrel kerül a kenyérre.

Továbbá elfelejtettem az előbb, hogy, ha az "előkóstolásnál" száraznak találom, egy kis elkapart szalonnával szoktam dúsítani.