szinténzenész Creative Commons License 2001.04.18 0 0 7
A terhességről:
Az esetek többségében - ha amúgy nem élből veszélyeztetett, mert volt előzmény, vagy lombik, stb. - valamennyi időt kórházban töltenek az ikresek. Én 2,5 hónapot voltam a végén, mert egyik reggel hánytam, aminek az oka nem derült ki, de már nem engedtek el (csak néhány hétvégére). Sokaknál idő előtt tágul a méhszáj, vagy toxémia, vagy cukros. A 28-32. hét a legveszélyesebb, mert kb. akkor éri el a méh a sima terhesség 40. hetének méretét, így "jelez, hogy szülni kell". Nehéz elfogadni a cellát ilyen hosszú időre, de megéri!!! A végén se siettesse a dolgot, mert minden nap számít a fejlődésben!!!
Babakocsi:
Nekünk Hauck van. Ez tul.képpen testvérkocsi, de a Nagy L. Király útja 112. alatti bababoltban valami kis átalakítást csinálnak (a gyár engedélyével, így a garancia megmarad), és mind a kettő tud feküdni egymással szemben, aztán később ülni tudnak egymás mögött is. Itt szokott lenni jó állapotú használt is, de az újat (kb. 65.000 Ft) is gyorsan prezentálják. Általában azonban nincs ikercucc a boltokban, de prosiból megrendelhető - 6 hét! Nem utolsó szempont, hogy beférjen a csomagtartóba, amit érdemes ki is próbálni - persze csak ha van belőle a boltban. Szóval nem könnyű a választás! Az ikerkapcsos megoldást (két rendeset egymás mellé kapcsolsz) nem javasolják, mert nagyon torzulnak a használat során a kocsik, és elég távolra lehet csak összerakni, így viszont nagyon széles lesz.

Egyenlőre ennyi, majd írok még, ami éppen eszembe jut, de kérdezzetek nyugodtan. Itt is vagyok, még a kismama-kisbabában.