gazo2
2001.04.16
|
|
0 0
32
|
Egyik kisunokámmal közös sétát tettem ma délelőtt a városban. Elképesztő a rengeteg szemét például a Déri kertben, de azt mondhatni, hogy mindenütt. Nejlonzacskók, cigarettásdobozok, csikkek... Sokszor megfigyeltem, ma is tapasztaltam. A drága autóban ülő vezető a hamutartó helyett kihajítja az ablakon a csikket. Vagy a polgár - ez tegnapelőtt történt a Szabadság úton - a csikket bedobta a drága fémből készült szeméttartó kosárba. Kiégett az alkalmatosság, a delikvensnek a szeme se rebbent. Mások jöttek a tüzet eloltani. Az a kérdésem, hogy az-e a megoldás, hogy az iskolás gyerekekkel összeszedetni a szemetet - a napokban elismerő sorokat olvastam a kétségtelenül nemes akcióról -, vagy rábírni, ránevelni az embereket, akik még nem tanulták meg, hogy a tisztaságra vigyázni kell. Lehet szépszóval, de ha nem használ, hát másként. (Az nem vígasztal, hogy Budapest is, de Párizs is szörnyen szemetes. Nekem először Baja és környéke legyen tiszta, azután - vagy vele együtt - a többi város és városkörnyék is. |
Előzmény: Tabakman (30)
|
|