Rachela Creative Commons License 2001.04.12 0 0 385
Kedves halcy0n!

Sajnálom, ha legutóbbi hozzászólásom, gunyorosnak hatott, pedig kivételesen nem szántam annak :).
Egy pillanatig sem akartam olyasmit sugallni, hogy Te voltál a hibás abban, hogy nem érezted jól magad abban a bizonyos évekkel ezelőtti turnusban, pusztán sajnálom, hogy az első, Szarvassal kapcsolatos élményed negativ volt. Az viszont nagyon jó, hogy 98-ban sikerült a hiányt pótolnod. Persze, tudom, hogy vannak olyan turnusok és emberek, ahol és akiknél rég nem arról szól Szarvas, aminek eredetileg 1990-ben indult. Ehhez azonban az is hozzátartozik, (és ezt már régebben talán emlitettem, de nem biztos), hogy a tábornak az elmúlt 11 évben megváltozott a szerepe, legalábbis ami a magyar táborozókat illeti. '90-ben gyakorlatilag ez volt az egyetlen hely, ahol a zsidóságról lehetett tanulni, hallani, nem voltak iskolák-óvodák, megannyi ifjúsági szervezet, mint ma. Ma már sokan nem a zsidó identitás erősitésének, a zsidó kultúra megismerésének igényével mennek le a táborba, sokkal inkább a barátokkal való közös nyaralás, bulizás, kikapcsolódás kedvéért.
Lehet, hogy rosszul látom a dolgot, de szerintem ez is lehet az oka annak, hogy egészen más lett a tábor hangulata már akár a negyedik-ötödik évben, mint a legelején.

Na, most én is érzelmi oldalról közelitettem meg a dolgot, de szerintem ez legalább olyan fontos, mint a "racionális vizek", nem?

Előzmény: halcy0n (384)