iudex Creative Commons License 2001.04.11 0 0 451
Bocs, hogy én is beleótvarkodok, de szvsz kicsit pesszimistán nézed a dolgot. Lehet, hogy jó nagyot szakítanak a fiúk a zsozsóból ezért a koncertért, de meglepne, ha csak ez motiválná őket. Hiszen egy-két év óta erős áramlat lett a nosztalgia, amit tökéletesen meg is értek. Fiatalabbak számára talán furcsa, ha egy együttes már a nyolcadik búcsúkoncertéjénél tart, bevallom, ez nekem is vicces, de önmagában az, hogy a régi nagy bandák újra összeállnak, nekem tetszik. Ha most jönnének rá, hogy hajaj, nekünk most kell csinálni még 5 lemezt vadi új dalokkal, meglepne. De hogy eredetiben élvezhesse az ember a régi dalokat, ez örömmel tölt el. Annál is inkább, mert -nem szeretném a maiakat megsérteni- azt kell mondjam, kilomérerekkel verik a mostani átlagbandák átlag alatti zenéjét, úgy zenei tudásban, mint szövegben. Ahogyan egy alkalommal a Karthago egyik tagja -talán Szigeti volt, de lehet, hogy Takáts- megfogalmazta, amikor egy technoparódiát adtak elő: "Mi tudunk úgy csinálni, ahogy ti, de ti nem tudtok úgy, ahogy mi". És ez nem nagyképűség, teljesen igaza van. Nem véletlen, hogy erre a nosztalgiára ráépült a Sláger rádió. És jól tette! Igen sok tizenéves is megcsömörlött már a mai stílusoktól, rájöttek arra, mennyivel jobb zenét csináltak szüleik, pedig még az erősítő se volt profi, és nem géppel csinálták azt a zenei hangot, ami nincsen is a valóságban. Ez nem a pléh-bekk világa. :)
Előzmény: Lappantyú (450)