iudex Creative Commons License 2001.04.10 0 0 446
Na, egy kis friss, ropogós hírecske:

Origo:

Az ülőhelyek már elfogytak a nyári Illés-Metró-Omega koncertre
2001. április 10., kedd, 16.45

A hatvanas évek magyar beatkorszakának három legfontosabb zenekara, az Illés, a Metró és az Omega a Népstadionban ad közös koncertet június 2-án. Mindhárom zenekar ötven perces programot ad elő, gigantikus díszletek között. A "szuperkoncert" iránti érdeklődésre jellemző, hogy az ülőhelyekre szóló jegyek már elkeltek, és elfogyott az állóhelyek fele is.

Az Illés együttes a közismert felállásban - Bródy János, Illés Lajos, Pásztory Zoltán, Szörényi Levente és Szörényi Szabolcs - adja elő az együttes legjobb dalait, várhatóan 14 szerzeményt. A Metró együttesben Brunner Győző, Fogarasi János, Frenreisz Károly, Sztevanovity Dusán, Sztevanovity Zorán és Veszelinov András lép színpadra. A zenekar felállása fájóan nélkülözi Schöck Ottót, aki két évvel ezelőtt elhunyt.
A Metró az előzetes program szerint 13 legismertebb számát játssza el. Az Omega együttes színeiben Benkő László, Kóbor
János, Debreczeni Ferenc, Mihály Tamás és Molnár György zenél majd együtt, előadva a zenekar 14 legnépszerűbb dalát.
Az Illés-Metró-Omega koncert producere Rosta Mária, főrendezője Bozsogi János, koreográfus-rendezője Román
Sándor, díszlettervezője és produkciós menedzsere Rózsa István.
A színpad a Népstadion futballpályájának teljes hosszában épül fel. A díszlet 16 méter magas lesz, azaz magasabb a Népstadion toronyépületénél. Háromhajós színpadot építenek, a középső rész tükörből készül, amelyet megdöntve állítanak fel a különleges fényhatások elérése érdekében. A két szélső hajóban helyezik majd el a két, egyenként 44 négyzetméteres kivetítőt - ismertették a rendezők.
A közönség érdeklődésére jellemző, hogy az ülőhelyekre szóló jegyek már elkeltek, és elfogyott az állóhelyek fele is. A jegyek 1900, 3500, illetve 5000 forintba kerülnek.
A koncertet 18 kamerával, két közvetítő kocsival és helikopterről rögzíti a Magyar Televízió, és háromszor egyórás koncertfilmként mutatják majd be a magyar 1-en és a Duna TV-ben. A koncertfilm rendezője Antók Tamás lesz. (MTI)