netizen Creative Commons License 2001.04.08 0 0 17
Te DebilGéza aszontad az odaáti magyarokkal ez inkább kiszúrás Who the fuck you are? Are you walking in their shoes??
Tod komám egy civilizáció/kultúra attól (is) életképes hogy nem belterjes, hanem képes a hangját hallatni kifelé is. Ha ezt nem teszi akkor +döglik éspedig azért mert az ember 1 olyan debil lény hogy rövídtávon a sajnos benne rejlő sztereotíp gondolkodás okán képes azt hinni, hogyha valamiről nem hallot, akkor az nincs is. A földön nálunknál kedvezőbb status quo-t kivivott kultúrák ezt nagyonis tudják, és nekik is van pl VOA-juk meg pl BBC world service-ük vagy TV5-ük, Deutsche Welle-jük. Satöbbi.
Benszülötek számára ezek az adók tök érdektelenek, de juss el 1x oda hogy külhonban élsz +szakítás nélkül legalább fél évet. Kb 3 hónap után érezni fogod, hogy identitástudatod abban a pillanatban állt meg amikor átlépted az országhatárt (kb 3 hónap kell ehhez, mert kb ennyi kell ahhoz hogy az új helyen berendezkedj, beilleszkedj.) És amikor az új miliőben már elég otthonosan mozogx akkor fox ilyesmin lgondolkodni. Tapasztaltabb kijárók hívják ezt az érzést úgy hogy honvágy.
Nos DG a Duna ilyenkor arra jó, hogy visszakössön abba a kultúrális körbe ahova tartozol. A www.nepszabadsag.hu meg a többi azért nem jó mert qrvára belterjes dolgokkal foglalkozik amik számodra (külföldön levö számára) totál irrevelánsak, neked most inkább a feeling kell (hogy te magyar vagy) és ez amit +is kapsz a Dunától. Most gondolj azokra akik már vagy 83 éve nem önhibájuk miatt nem Magyarországon élnek...
A Duna komoly missziót tölt be a számukra.
Kicsit furin nézek az utánam jövő generáció(k)ra, mivel úgy gondolkoznak egyre inkább, hogy Nem értem - tehát szar, fos, értelmetlen ergó szünjön meg mert ráadásul az én adomból csinálják (Pedig nem is vagyok még öreg ember, asszem ;])
Ha a világ civilizációi +rekedtek volna az öntörvényű egocentrikus egyedekből összegyúrt csupán lét/faj/hatalom fentartásra törekedő csoportocskák szintjén akkor ma is ősközösségi barbár hordák rohangálnának e földön mindenfelé. A Duna nem más mint 1 kinyújtott kéz azon magukat magyarnak valló nem Magyarországon élő emberek felé akik különben identitásukkal magukra maradnának mint az ujjuk igy az előbb-utóbb el is halna bennük és a hontalanság/jött-mentség igen keserves érzése kerítené hatalmukba őket. Az az USA-ba kimenő "hazafi" aki 3-6 év után magyargyűlöletéről válik híressé ottani környezetében pontosan ezzel a lelki traumával küszködik...
Előzmény: DebilGeza (6)