MetaCode Creative Commons License 2001.04.05 0 0 117
Sziasztok,

na összeszedtem magam a Pug lélektanával kapcwsolatban, örülnék neki, ha javítanátok, ahol kell. Tehát:

Alapvetően mindenkiben van egy pici exhibicionizmus, más kérdés, hogy ki hogyan éli ezt ki. Ha például végigautózunk Pesten, de akármelyik vidéki városban, különböző fokú és beállítottságú feltűnősöket látunk autós szemmel.
Van aki feltupírozott Ladával ("sport" design, lefűrészelt kipufogó, stb) villant. Őrült indítások, "kilövések" a pirostól, ezer wattos "hifi" és társai. Garantált feltűnés. Van, aki kétségbeesetten próbálja megőrizni Ladájának klasszikus formáit, személy szerint én őket többre tartom, mint a fentebbieket.
A "csúcskategória" a Merci, BMW, stb tulajok, melyek jó része - tisztelet a kivételnek - némi gyorsító vagy lassító hasznából szerezték be járműveiket. Ők azok, akik direkte lassan gördülnek végig a városcentrumokban, olyan "idenézzkisanyámdetutifaszacsávócsajalehecc" stílusban. Ők a mai csúcs...
És itt vagyunk mi, középkategóriások (árban), akik megválaszthatják, melyik stílust követik, de szerintem egyiket sem kell. Sok középkategóriás szép autó van, mint ahogy lentebb az Alfa is, nekem mondjuk a csúcs a Pug. Egyszerűen esztétikai élmény. Nem a spoilerével, sem pedig kigyúrt vezetőjével hat, hanem a megjelenésével. Semmi szükség "extrákra" hozzá. Sabian hátsó szárnya még bőven elfér, eleganciáját egy picit sportosabbá teszi, remek öszhatás, de szerintem ez a maximum, amit hozzá lehet még tenni.
Személyes tapasztalatom, hogy igaza volt az újságírónak, gyakran átnéznek pirosnál. Itt megjegyzem, hogy az autó hívja fel Rád a figyelmet, nem pedig fordítva, ezt a felsőkategóriások egy része félreértelmezi, amikor eldugott helyeken a kiszállást a kocsiból gyakorolják, hogy hogy a leghatásosabb.
Ez az autó olyan, mint egy természetesen szép nő. (bocsi, lányok, a hasonlatért). Nincs szilikonmelle, szike formálta feneke, mégis megkapó. Nem sportos, nem high society, mégis megakad az ember szeme rajta. Az a ritka eset, hogy a külcsín is meg a belbecs is egyenes (és nem fordított!!!!)arányban van egymással.
A vásárlói is szerintem elsősorban azok (akik megtehetik ilyen-olyan formában), akik kinőttek már a feltűnési viszketegségből, de jólesik még egy elismerő pillantás a választást dicsérendő, nem szólva a saját élményről.

Ez egy abszolút szubjektív ömlengés volt..:-)) Lehet támadni.:-))

M.