Csík Creative Commons License 2001.04.05 0 0 1272
A személyi igazolvány kell, a születési anyakönyvi kivonat, ha nem a lakóhely szerinti házasságkötő terembe mentek, akkor a lakóhely szerinti polgármesteri hivatal anyakönyvi hivatalától egy igazolás, hogy nem vagytok még házasok (mármint nem egymással, hanem valaki mással). Ha elváltak, vagy özvegyek lennétek, akkor kell a válási okirat, vagy a halotti anyakönyvi kivonat (remélhetőleg, ez utóbbi nem a ti ingetek).
Aztán, szerintem a fizetés lehet másképpen, de ahol mi esküszünk, ott készpénzzel kell fizetni, viszont ez nem Pesten van, és végeredményben elképzelhető csekkes befizetési mód is, szerintem ezt érdemes telefonon megérdeklődni.
Továbbá az is előfordul, mint nálunk, hogy a termet lefoglalni, meg bejelentkezni az anyakönyvi hivatalban kell, a részleteket pedig a TÜSZSZI-vel kell megbeszélni, és ezt a kettőt lehet teljesen külön időpontban is.
És az időpontot lefoglalni egyedül is lehet, csak később fel kell bukkanni közösen a hivatalos papírokkal, és akkortól érvényes "teljesen" a dolog.
Csík
Előzmény: Mishi (1271)