Vad Creative Commons License 2001.04.04 0 0 50
Ugye, adott a Samaria, meg az Irini szurdok, aztán:
Prevelire érdemes lesétálni pl.
Az Moni Prevelitől (ez egy monostor helye) kicsit vissza ki van táblázva, a hegyről kb fél óra gyalog le a partra, ahol egy édesvizű patak ömlik a tengerbe, és létrehoz egy 100 m-es lagúnát, melynek egyik fele sós, másik fele édesvíz. Régen nagy hippitanya volt.
Aztán pl Lutro-ba a déli parton (Hora Sfakiontól egy kikötőre) nemcsak hajóval, hanem gyalog is el lehet jutni: Anópoliból (kb 10 km Hora Sfakiontól) indul le a gyalogösvény Lutróba, ami kicsit velencéhez hasonlít, és van ott egy várrom is, ahol mi aludtunk, de annyi szúnyogot (ami nem jellemző Krétára) még életemben nem láttam.

Aztán a Lassithi-fennsík keleten (ez Zeus szülőhelye, ott több barlang is van, az övé állítólag a Dikteon (de én ott még nem voltam, lustaságból)
Meg a Knossos-i palota, ami elég érdekes, de szerintem jobban fel van fújva a téma, mint kéne, labirintust pl egyáltalán nem láttam ott, de az elgondolkodtató, hogy kb akkora a területe, mint a Budai Várnak, és ez ie 2000 körül nem semmi.

Vai a legkeletebb pont, ahol természetes pálmaliget van (nem ültetett pálmák), de épp, mikor oda készültem, elkeserítő hírek jöttek onnan, így kihagytam (természetvédelmi terület, fizetni kell a belépésért a természetbe, és a parton nyugágyat köll bérelni, pfuj)

És a déli parton bárhol el lehet indulni a tenger mentén, mindig gyönyörű, eddig a legszebb Kalamakinál volt - ez Matalához van közel (6 km), és a tenger mentén nyugat felé ha elindul az ember, nem bánja meg (erózió csodái)

Előzmény: zuit (49)