Szerkesztő Creative Commons License 2001.04.04 0 0 topiknyitó
A Törzsasztal vendége lesz pénteken délben 12 órakor Rátgéber László, a PVSK női kosárlabdacsapatának vezetőedzője.

Az Újvidéken született edző a kilencvenes évek elején döntött úgy, hogy Magyarországon folytatja tovább pályafutását. A PVSK női kosárlabda csapata csapott le a szakemberre, a döntés helyességét pedig igazolta, hogy azóta Rátgéber három bajnoki elsőséget és ugyanennyi kupasikert könyvelhet el.

A 35 éves edző idén a legnagyobb sikert is elérte a csapatával, hiszen veretlenül jutottak az Euroliga legjobb négy csapata közé, és a végső győzelemre is esélyesnek tartják a Rátgéber-alakulatot. Rátgéber képességeire a honi kosárlabda-vezérkar is felfigyelt, és a válogatottat a gondjaira bízta. A csapat a budapesti Eb-n negyedik helyezést ért el, a világbajnokságon tizedik lett.

A mester amúgy nem tartozik a hallgatag és szófukar edzők sorába, és rendre furcsa kijelentései borzolják a honi kosárlabdázás kedélyeit. A soron következő Eb-re való kijutás után például azt mondta: „sajnálom azokat, akik a gárda ellen drukkoltak. Ezzel még több gondot okoztunk a szövetségnek.”

Ha hazamegy, akkor sem fordít hátat a kosárlabdának, hiszen a felesége egyben játékosa is. Csák Magdolna eddig egy fiúgyermekkel ajándékozta meg, akit ugyancsak Lacinak hívnak.

Rátgéber – „őrültségi rohamai” ellenére - a szurkolók körében igen népszerű, nem véletlenül neveztek el róla „egyetemet”. S hogy a „Rátgéber-egyetem” Európa tetejére ér-e, az április 20-tól Messinában az Euroliga-döntőn kiderül.

Bővebb infó Rétgéber Lászlóról és a csapatról (no és a lányok véleményéről Rátgéberről :)) a honlapjukon található.

--------------

Várjuk a kérdéseket. A fórum moderált, az elemi társalgási normákat és egyéb szabályokat figyelmen kívül hagyókat kiszűrjük, egyben kérjük a tisztelt topikba írókat, hogy az élvezhetőség és a könnyebb nyomon követés érdekében kérdéseket tegyenek fel, ne egymással vitatkozzanak, köszönjük.