noway Creative Commons License 2001.04.02 0 0 11
Tehát a film címe (milyen meglepő :-) Pripjat (Pripyat). Ausztria, 1999, rendezte Nikolaus Geyrhalter.

Szerintem nézd meg az Odeonnál, ott sok művöszmoziban vetített film kikölcsönözhető. Ha ez nem menne, érdeklődhetsz a Titanic fesztivál szervezőinél (cím), esetleg a mozikban (a Kossuth4-ben és az Örökmozgóban vetítették).
A tájékoztatóban megemlítik még az Österreichisches Kulturinstitut Budapest nevét, esetleg ott is lehet próbálkozni. Ausztriában már valószínűleg kapható videón is, de hogy ennek hol lehet utánanézni...

Itt a film leírása:

Pripjat település öt kilométerre van a csernobili atomeromutol. Lakossága 1986-ig ötvenezer fo volt. Ma Pripjat szigorúan orzött és erosen fertozött kísértetváros a radioaktív zóna közepén, mely Ukrajnán túl mélyen benyúlik Fehér-Oroszországba is. A falvakat a zóna legnagyobb részén evakuálták. A zónába való belépéshez különleges engedélyekre van szükség, és a távozni szándékozók radioaktív szennyezettségét is ellenorzik.
A Pripjat a túlélésrol mesél egy rögtönzött mikrokozmoszban, ahol sem inni, sem enni nem szabad a helyi termékekbol, sem pedig a port belélegezni egy szeles napon; mégis, mivel az emberi érzékszervek nem érzékelik a radioaktivitást, gyakorlatilag senki nem veszi figyelembe ezeket az eloírásokat.

Előzmény: zzolee (8)