isz-akos Creative Commons License 2001.04.02 0 0 3390
Szigli István szerint hiába óvja meg a Vasas a Videoton elleni kupameccset, nincs esélye a továbbjutásra. Utánanéztünk: a szabálykönyv a Vidinek ad igazat.

A Nemzeti Sport információi szerint a Vasas-Videoton mérkőzésen be- és lecserélt Korsós Attila pályára lépése miatt az angyalföldiek megóvják az általuk 2-0 arányban elveszített negyeddöntőt. Korsóst – mint arról beszámoltunk – „villámmal” igazolták vissza Salzburgból, és hogy jogosult-e a játékra, vagy sem, hétfőn dönti el az MLL illetékes bizottsága. Már amennyiben óv a Vasas, Gyalog András, a Vasas ügyvezető elnöke szerint ugyanis a mérkőzéseknek a pályán kell eldőlniük, ám amennyiben van alapja a felvetésnek, mindenképpen szeretnék tisztázni azt. Szigli István, a fehérváriak sportigazgatója a következőket mondta honlapunknak:
- Korsóst 2001. június harmincadikáig adta kölcsönt a Salzburg csapatunknak, így tisztán állunk a fegyelmi bizottság elé, amennyiben óvnának a fővárosi piros-kékek. Utánanéztünk, annak, mit mond ilyen esetekben a szabálykönyv. Az ügy menetének, valamint annak hivatalos dokumentumainak ismerete hiányában az alábbiakat kell tudni:
A Labdarúgás Szabálykönyve 53.§ /2/ alapján: „Nem lehet a mérkőzést megóvni és a mérkőzés eredményét megváltoztatni, abban az esetben: b./ ha az igazoló szerv a játékos tévesen igazolta, vagy átigazolta és játékjogosultsággal is rendelkezik abban az esetben, ha az igazolt, átigazolt játékos új sportszervezete részéről valótlan adatközlés, félrevezetés nem merült fel. A felelősség a szabálytalanul eljáró igazoló szervet terheli.”