Thoughts Creative Commons License 2001.04.01 0 0 199
Tisztelt Mindenki!

Elnézést, hogy mint topicgazda ennyit offoltam!
A tudatosságnak szvsz sok köze van a lélekhez, de a véletlennek tényleg nincs.

Megpróbáltam összeszedni az összes definíciónak szánt mondatot a topicból.
Nem biztos, hogy ez tökéletesen sikerült, ezért elnézést kérek attól akiét kihagytam.

Íme a lélek definíciói:

1.) A tudat tudatossága.

2.) a megfelelo hardwaret (testet) mukodteto software (lelek+tudat). Software nelkul nincs ertelme a legjobb hardware-nek sem, es forditva sem igazan. Mindig ketten egyutt szamitanak.

3.) Valamilyen nem anyagi természetü létezö

4.) albán jegesmaci a mosógépben

5.) tortenetileg kialakult fogalom, ma a fejlett tokesorszagokban s bizonyos mertekig a szocialista orszagokban is meg ket ellentetes ertelme van. A vallasos-idealista ertelmezesben a ~ az anyagi test mozgatoja, amely tuleli a halalt, s halal utani lete a tulvilagi elet. Ez az elkepzeles a termeszeti vallasok nezeteibol alakult ki. A materialista termeszet-tudomany a ~ letezeset elveti, hagyomanyosan azonban lelki jelensegnek nevezik a pszichologia targykorebe tartozo jelensegeket."

6.) egy "enseg-tudat" atvivo dolog, amelybol eredhet az "enseg" is.

7.) a lélek nem lehet más, mint egyfajta kötőanyag (vagy visszaigyekvó leszakadt rész?) - egyéni fogalmazás szerint Istenhez, vagy a megvilágosodáshoz. Hiszen ennek a fejlődésével érhetünk mind közelebb bármelyiknek tekintett célhoz.

8.) Egy fogalom, amivel saját magunkat vértezzük föl, amit mi emberek találtunk ki, hogy magasabb szintre tegyük magunkat a életformák világában.

9.) ha már számitógép, akkor a hardwere a test, a softwere a tudat, és az áram a lélek.

10.) A lelki jelenség fö teljesitménye a valóság tükrözése.
Érzékleteinkben, emlékképeinkben, képzeleti képeinkben elgondolkodásainkban, tudásunkban a külvilág téri és idöi rendje is tükrözödik (néha helyesen, máskor esetleg torzan).

11.) A lélek- nos erre Istennek van szüksége

12.) A lélek áll tudatból, érzelemből, teremtő gondolatból.

13.) Az a hármas megközelités miszerint az ember szellem, lélek és test összefüggő kapcsolata ,régóta ismert. A testünk anyagi a lélek és a szellem, szellemi. A szellem is vmilyen anyag csak más formában. A dolgot jól érzékelteti a víz halmazállapot változása. Jég , Víz, Pára

14.) Van egy eredeti nyelv, amit még Ádám és Éva kapott a Paradicsomban Istentől. E nyelv szavainak az értelme és értelem-árnyalatai alkotják a lelket.
Egyes emberekben minden szóhoz kapcsolódik legalább egy értelem, másokban néhány szó hiányzik, megint másokban egyáltalán nincs semmi.

15.) Mi tehát a lélek? Akár kereszény vallású hívő, akár materialista valaki, egy belső dologra gondol, ami itt belül azt mondja: én. Eltér persze az értelmezés, mert a hívők úgy gondolják a lélek független a testtől, nem hal meg, hanem elkerül a test halála után valami más helyre, a materialista világnézetűek pedig azt gondolják, hogy a lélek a tudatossággal összefüggő fogalmunk, ami az emberi érzésvilágban a mélyebb tudomáynos ismeretek nélkül azt a nehezen definiálható valamit jelenti, ami egy-egy ember lényegiségét takarja. (...) Ez a lélek nem független tőlem...

Már csak azt kell eldöteni, melyik a legtalálóbb...