tosh Creative Commons License 2001.03.29 0 0 3
3 szigeten voltam, Big Island, Kauai és Maui, 12 napig összesen. szerintem így érdemes, ha már eljut oda az ember. Oahu egy nagy turistavesztő-amerikainyaralásos-mcdonaldsos-shoppingmallos nagy semminek tűnt, így ott csak átszálltam a többi szigetre vivő gépre... Pearl Harbour nem érdekelt. Lanai és Molokai pedig kis szigetecskék.

Mindháromnak általam látott szigetnek van fantasztikusan fasza része (már a sima hawaii-állapotokon felül, vagyis hogy a ny-dny-i rész relatíve száraz, homokos, sokszor lávásfekete, a k-ék-i rész pedig esős, csodazöld, csupavízeséses).

Csak hogy essen szó a Big Island-en kívüli részről is: Kauai-on például többek között szerintem óóóriási túrázni egy félnaposat-naposat a Na Pali coast-on és körbeautózni a "hawaii Grand Canyon"-t (amire azt mondják, hogy ha életedben 1x ülsz helikopteren, azt itt tedd meg [hát meg is volt]). Mauin pedig felejthetetlen volt a 4 órás 50?km-es többszáz-kanyaros rengeteg hidas "Hana-út", aminek a végén egy 7 medence-tálcás tengerbe ömlő folyó van(aminek az egyik természetes 3 méteres "csúszdáján" óriási élmény lemenni), no meg egy bambuszerdő, aminek a vágott ösvényén átmenni még délutáni verőfényben is egy az egyben éjféli sikátoros élmény.

Van még Big Island-ról is elsőrangú élmény, de a Kilauea Caldera-ról kriszta101 már nagyjából írt.