zoliku Creative Commons License 2001.03.29 0 0 282
Szeretnék visszatérni a magyar-litván meccshez. Van a futballnak egy alaptörvénye: EGY VÁLOGATOTT JÁTÉKEREJE PONTOSAN UGYANANNYI, MINT AZON KLUBOK JÁTÉKEREJE, AMELYEKKEL A VÁLOGATOTTBAN SZEREPLŐ JÁTÉKOSOK SZERZŐDÉSES KAPCSOLATBAN VANNAK. (Ez azt jelenti, hogy ma már annyira nemzetközi lett a klubfutball, hogy értelmét vesztette a nemzeti bajnokságok alapján megítélni a válogatott csapatok erejét.)
Ez alapján készítettem egy érdekes összeállítást. A magyar-litván meccsen szereplő játékosok helyett a klubjaikat sorolom fel, és ez alapján döntse el mindenki, annyira irreális eredmény volt-e az a múlt szombati döntetlen.
MAGYARORSZÁG
Hertha BSC - Sturm Graz, Cottbus, Vasas - Breda, Hertha BSC, Cottbus, MTK, Ironi Asdod (Zalaegerszeg) - Sporting Braga (Utrecht), Maccabi Tel-Aviv.
LITVÁNIA
Duisburg - Bröndby, Polonia Warszawa, Sahtar Doneck, Torpedo Moszkva (Baltika Kalinyingrád) - Dinamo Moszkva, Brann Bergen, Maccabi Haifa, Hannover, Torpedo Moszkva - Zalgiris Vilnius.

És még egy dolog: gondolkodjon el mindenki, hogy a litvánok klubjai hogy viszonyulnak azon csapatokhoz, amelyekből az olasz válogatott játékosait beválogatták (pl. Milan, Lazio, Parma, Juventus, Roma, Lazio, Udinese). És azon is érdemes gondolkodni, hogy tudnánk-e még egyszer 2-2-t játszani az olaszokkal...