Talia Creative Commons License 2001.03.24 0 0 424
A ZM-nek volt egy oldala www.zeneszmagazin.hu címen, de felújítás ürügyén már ezer éve nem működik. Amúgy sem voltak kint a teljes cikkek, csak amolyan kedvcsináló.

Te voltál a '92-es Metró-bulin??? Nekem csak a CD van meg, az is inkább megszokásból, hallgatni nem szoktam. Bár annyira nem szörnyű, viszont ritka pocsék a hangminőség, hogy hogy lehetett ilyen rosszat kihozni belőle?

> hisz ez a koncert volt tavaly az Erkel színházban
Teljesen kizárt, kedves Lappa, hogy ez a turné a tavaly tavaszi folytatása lenne, ugyanis rengeteg helyre mennek, ahol egy évvel ezelőtt már bemutatóztak az Ablak mellett lemezzel: Szolnok, Tatabánya, Debrecen, Miskolc, Pécs, Nagykanizsa, Kecskemét, Szeged - itt mind jártak a lemezbemutató műsorral, ennyi erővel egy nagyobbacska pesti bulit is be lehetett volna iktatni mostanra...
A tavaly ősz a tavaszi turné folytatása volt úgy-ahogy, de akkor más városokba mentek, sőt még a műsor is változott, nem is olyan keveset.

Ha visszanézel az elmúlt évekre, a lemezbemutató turnék között mindig voltak turnék, amikor nem egy új lemez, hanem egy új koncepció adta a vezérvonalat. '93-ban volt az unplugged. Akkoriban ez nagy újításnak számított. Aztán Majd egyszer lemezbemutató. Aztán a '97-es majdnem-heavy-metal turné. Elég meglepő fordulat az előző évek csendes-akusztikus hangulata után, nekem legalábbis. Utána megint egy lemezbemutató 1998-ban, majd egy évre rá kialakult a mostani felállás: dobok és zongora ki a sunyiba, sok-sok gitár és harmonika - főleg ez a harmonika a maga különleges zamatával -, rengeteg ütőhangszer, melegebb, bensőségesebb és érettebb megszólalás mint valaha, és végül megint egy lemezbemutató, Az ablak mellett. Ennyi a történetnek az a része, amit már én is ismerek.

Ezek szerint most megint ki kéne találniuk valamit, ami még nem volt. Kíváncsian várom :-)