larzen Creative Commons License 2001.03.21 0 0 409
Szádvár tényleg szép kilátással örvendeztetett meg, kicsit szomorú vagyok, hogy nem néztem körbe minden irányba, csak Szödliget és Derenk felé nézegettem.
Van ott a közelben egy másik elnéptelenedett falu is. Hatvanban a vonatra várva beszélgettem egy homorogdi emberrel, ő mesélt róla. A kéktúra útvonaláról kis kitérőt kell tenni. Felsővadászról indulva (akár busszal is) el kell menni Abaújlakig, onnan kb. 2km. Most nem jut eszembe a falu neve, hiába erőltetem a memóriám. Szikszó felől megy az út: Szikszó - Alsóvadász - Kupa - Felsővadász - Gadna - Abaújlak és közvetlenül utána van. Ez a falu kihalt, nem pedig lerombolták, mint Derenket. Valaki pár éve megvette, most ő ott a polgármester, már hat állandó lakosa van. Turistaközpont lett a faluból.

ps. Megvan! Szanticska a falu neve. Az kéktúra igazolófüzetem segített, abban (az én kiadásomban) a 70. oldal térképén látható. Ahogy itt elnézem, a régi kék keresztülment rajta, vagy legalábbis nagyon közel. Abaújlak és Nyésta miatt igazán nem kellett volna megváltoztatni az útvonalat. :-(

Előzmény: V42 515 (407)