Törölt nick
2001.03.21
|
|
0 0
3137
|
Hali!
Közben elkészült az asztalom bekötési terve is. Sajnos, mivel még ez is elég húzós, a jelzők itták meg a levét; egyszerű 2-LEDes blokkjelzőket telepítek. Telepíthetnék kijárati-és bejárati jelzőket is, de azok majdnem a duplájába kerülnek a blokkjelzőknek, és számomra gyakorlati funkciót nem látnak el.
Tájékoztató árak, Erkel utca alpján:
Viessmann 4011 Blokkjelző 1800Ft
Viessmann 4012 Bejárati j. 2300Ft
Viessmann 4013 Kijárati j. 3250Ft
ROCO 10520 kapcsoló váltókhoz visszajelzővel kb. 4900Ft 4 váltó számára
ROCO 10525 kapcsoló jelzőkhöz visszajelzővel kb. 4900Ft 2 jelző számára
A következőket használtam fel: 8 db blokkjelző 4db 10525 kapcsolóval. A váltókhoz 4 db 10520 kapcsoló. Ezeket a kapcsolókat könnyen át lehet alakítani úgy, hogy építhessek egy táblát, ami a pálya állapotát visszajelzi. (Mint a nagyvasútnál, csak a vonatok helyét nem jelzi....)
A jelzők közül 2-t az állomás bejáratához tettem, az átmenő váltók elé, 3-3 -at pedig az állomási vágányok végeihez. Ezeket a vágányokat kétfelé osztom, a két végén levő jelzőket a forgalom irányával megegyezően tudom így kezelni. Ha a vonat a piros jelző "háta mögül" jön, akkor is át tud haladni, mivel ezek az irányok diódákkal biztosítva lesznek. A jelzők kapcsolása mindíg kézzel történik, egyrész így a legolcsóbb (és ez fontos) másrészt így nagyobb játéklehetőség van a pályában. Terveztem további 4 szigetelhető szakaszt, jelző nélkül. Ezeket is a 10525-el szeretném kapcsolni. Ezek a szakaszok: a mozdonyszín két vágánya és az ezzel szemben levő két kihúzó-tároló vágány. (A visszajelzést itt is a kapcsoló biztosítja.)
Szóval már minden megvan, azaz kissebb hiányosságok: 7db váltó hiányzik, ami április közepén fog beérkezni, addig áll minden további dolog :-(((((
Ha valakit érdekel, feltehetek egy kezdetleges kapcsolási rajz féleséget.
üdv!
|
|