Rosaly_ Creative Commons License 2001.03.19 0 0 773
Kedves Vera, jó, hogy mondod. Majd érdeklődöm ilyen irányban is.
Kedves kathy_
Valamit segített. De nem tudom, hogy a terápia segített-e, vagy más. Bulímia miatt kezdtem terápiába járni, ezer éve, ami azóta majdnem elmúlt. Nem teljesen, de majdnem. Ellenben maradt még némi 'kontrollvesztés', ami, hát, nem tudom.
Egyébként nagyon köszönöm mindenkinek a sok jótanácsot.
Kedves orlando,
a funkciót úgy érted, hogy az ősember lehangoltságának az volt a funkciója, hogy akkor maradjon otthon? (Ez miért funkció?) Inkább azért maradt otthon, mert lehangolt volt szegény, nem?
"Az érzelmek helyes alkalmazásáról": (jó kis esszé cím lenne a 17. sz-ban:)):
A. kimutatod az érzelmeid, úgy, ahogy vannak: ez neked megkönnyebbülés (egy jót ordítottál), de a célját nem éri el (az illető az infót nem veszi, csak azt, hogy ordítanak vele)
B. kimutatod az érzelmeid enyhítettebb változatát: ez neked nem jó (talán, mert valami benned maradt), de a célját eléri (a 'mosógépszerelő' legközelebb igyekszik korábban odaérni)
Vagyis valami mindig sántít.
Ezért szerintem a terápia arra is jó (legalábbis én az utóbbi időben erre használtam), hogy az ember a féktelen érzelmeit (a pozitívakat és a negatívakat is) megfékezze. Vagyis hogy ne vissza- vagy elfojtsa őket, hanem hogy az érzelmei eleve! olyan "normális" határok között mozogjanak, amiket nyugodtan ki lehet mutatni. (De ez lehet, hogy nincs így. Vagy eleve reménytelen. Vera?)
más: az érdeklődést a saját életem iránt nem az jelenti, hogy pszichiátria könyveket olvasok, hanem, hogy megpróbálom jól csinálni a dolgom és megpróbálok "normális" emberi kapcsolatokban létezni. Az érzéseimet és a hangulataimat nem hiszem, hogy könyvek segítségével jobban kordában tudnám tartani. Bár lehet. De egyelőre (ezen a héten:))megpróbálom anélkül. Egyébként az a furcsa, hogy "szemrehányást" (na jó, ez erős:))) teszel, hogy nem érdekel a diagnózis. Ez szerinted azt jelenti, hogy nem érdekel a saját életem. Viszont úgy vettem észre, te sem rágod a terapeutád fülét egy jó kis diagnózisért. Akkor téged se érdekel az életed? :)
Kedves Atalanta,
te hogy hagytad abba a terápiát?
Előzmény: kathy_gabor (759)