trikó Creative Commons License 2001.03.19 0 0 1593
TWA 800:

Röviddel a katasztrőfa előtt érkeztem JFK-ra. Mikor a szállodába értem már xy News-os újságírók hada vájkált a dologban derékig. (Ott láthattam, hogy a mieink nincsenek is sokkal lemaradva az ilyen jellegű gusztustalanságban...). Már akkor sugalmazták célzatos kérdésekkel és megfelelő "tanúvallomások" befágásával, hogy "nem zárható ki, hogy a közeli támaszpontról érte rakétatalálat a gépet". És ez igaz is volt, csakhát ugyanolyan durva megvezetése volt ez a közvéleménynek, mint amit nálunk csinálnak az "Ön szerint" kezdetű hergelős kérdésekkel "Mérlegen a valóság" című arcátlan csúsztatással kísérve a TV2-n.
Ugyanez a módszer működött ott, szinte percekkel a baleset után. Nem csodálom, hogy sokan beálltak a "rakétapárti" sorba, túl azon, hogy nyilván ez a gyárnak is jobb lett volna.

737:
Arra viszont kíváncsi lennék, milyen szívvel nézik ezeket az animációkat a gyáriak ilyenkor, hiszen utólag bebizonyosodott: nem lett volna felesleges pánikkeltés egy sokkal korábbi bulletin kiadása a módosításokra. Nem lennék a helyükben, bár igazából nem tudom, én mit tettem volna a egy ilyen sunyi lappangó hibával.

Persze Airbuséknak is igen sokáig tartott (és belekerült néhány életbe) mire elismerték a saját tervezési ill. szoftverhibáikat.

3color