karesz4 Creative Commons License 2001.03.19 0 0 246
Üdv Mindenkinek!

(MTI) - Bicskei Bertalan a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya hétfői sajtótájékoztatóján kijelentette: csak a győzelmet tartja elfogadható eredménynek szombaton a Litvánia elleni világbajnoki selejtező-mérkőzésen. A találkozó a Népstadionban 20 órakor kezdődik, a játékvezető az ukrán Vaszil Melnyicsuk lesz.
- Mivel a célkitűzésünk nem változott, azaz szeretnénk továbbjutni a csoportból, muszáj nyernünk. Csak annak az együttesnek van esélye az első két hely megszerzésére, amely Litvániát kétszer megveri - mondta a szakvezető. - Ellenfelünk a tavalyi októberi mérkőzéshez képest teljesen átalakult, új kapitánya van és mindössze hárman maradtak a fél évvel ezelőtti kezdőcsapatból.
A magyarok október 11-én Kaunasban 6-1-re nyertek a litvánok ellen.
- Ezúttal sokkal nehezebb dolgunk lesz. Az év eleji ciprusi tornán ellenfelünk szervezetten, taktikusan futballozott, nyoma sem volt annak a fejetlenségnek, ami ellenünk jellemezte a játékát.
Bicskei 25 fős keretének összetétele több helyen is megváltozott. Thomas Sowunmi, a Vasas támadója arccsont-sérülés miatt nem áll rendelkezésére, Kabát Péter (Vasas), Szűcs Lajos (FTC) és Dvéri Zsolt (Újpest) pedig hétfő délután orvosi vizsgálaton vesz részt és utána dől el, hogy csatlakozhatnak-e a dunavarsányi edzőtáborban készülő együtteshez. Király Gábor (Hertha BSC), a válogatott elsőszámú kapusa - miután vasárnap hajnalban megszületett a kislánya - jelezte: hétfő délután hazaérkezik.
A magyarok szerda délig Dunavarsányban készülnek, csütörtöktől a Margitszigeten laknak majd.
A litvánok csütörtök délben érkeznek meg Budapestre és pénteken 18 órakor edzenek a Népstadionban.
A vb-selejtezőre jegyek 1000, 1800 és 2500 forintos áron keddtől kaphatók a Népstadionban és az ismert budapesti jegypénztárakban, illetve a vidéki IBUSZ-irodákban.
x x x
Benjaminas Zelkevicius, a litván labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte 20 tagú keretét a Magyarország és Olaszország elleni március 24-i, illetve 28-i vb-selejtezőkre.
A névsor:
kapusok: V. Zutautas (Ramatgan), Stauce (MSV Duisburg)
védők: Gleveckas (Sahtyor Donyeck), Zvirgzdauskas (Polonia Warszawa), Skerla (Dunfermline), Joksas (Krilja Szovjetov), Dziaukstas (FC Baltika Kalinyingrád), Dedura (Torpedo-ZIL Moszkva)
középpályások: Skarbalius (Bröndby), Semberas (Dinamo Moszkva), Razanauskas (SK Brann), R. Zutautas (Maccabi Haifa), Buitkus (FC Szkonto Riga), Mikalajunas (Torpedo-ZIL Moszkva), Danilevicius (Arsenal)
támadók: Morinas (Hannover), Zvingilas (Torpedo Moszkva), Jankauskas (Real Sociedad), Poskus (Zalgiris Vilnius), Trakys (Torpedo Moszkva)
x x x
A magyar utánpótlás-válogatott (U21) pénteken 15 órakor Kecskeméten Eb-selejtezőn találkozik Litvánia korosztályos csapatával. A mérkőzés játékvezetője az ír Paul McKeon lesz.
Gellei Imre szövetségi edző azt mondta: a jövőben is szeretné, ha csapata vidéki városokban léphetne pályára, mert ott többen mennek ki az utánpótlás-meccsekre, mint a fővárosban. A szakember az idegenbeli 1-0-ás siker után hazai pályán is győzelmet vár.

Üdv:

Karesz