bout Creative Commons License 2001.03.17 0 0 9392
Wazull,
Nem néztem meg (még most se), de elhiszem neked és elnézést kérek, hogy lebarmoltam a társaságot ezért.

Oltran,
Ez egy elég kényes téma. Veszélyes üzem a publikálás. Mert akármennyire is egy tömeggyilkos (nem is tudtam, hogy a szemedben ilyen komoly a bűne) írja, hogy csiripelnek a madarak és szépek a fák, attól még azok a madarak tényleg csiripelnek és a fák is tényleg szépek.
Aztán jön az emberi gondoskodás és azt mondja: egy ilyen ember még akkor is ármánykodik, amikor ilyesmiről ír. Ezt nem engedhetjük. És jótékonyan megóvja a szegény, gyámoltalan olvasókat, hogy egy "ilyen" ember lelki terrorjának hatása alá kerüljenek.

Mert mi ismerjük az emberi lélek rejtelmeit és tudjuk, hogy ki mit mikor és miért csinál. És ha egy általunk gonosznak ítélt ember véletlenül tesz egy aprócska, picike kis jót, akkor nem érdemli meg azt, hogy ezt (akár csak magunkban) kimondjuk, mert biztos most is ármánykodik valamiben és különben is!...
Biztos, hogy ez így jó?

Én azt mondom, hogy egy ember cselekedeteit meg-, vagy el tudjuk ítélni az adott pillanatban, de nincs jogunk ahhoz, hogy magát az ember felett hozzunk ítéletet. Nekünk nincs.
Itt a topic-on (nekem most csak eddig ér el a látóköröm) én már többetek jó és rossz oldalát ismertem meg - az írásaitokon keresztül. Néhányotokkal találkoztam is és sokatokról egész más kép alakult ki arra az időre bennem. Valszeg ugyanígy vagytok ti is velem.

De ha egy új arc elolvassa valakinek egy új írását, akkor az köteles annak az embernek a teljes előéletét megismernie ahhoz, hogy eldöntse, hogy az az írás tetszett-e neki, vagy sem?

Nekem speciel nem tetszett az, amikor valaki (most tényleg mindegy, hogy kicsoda) a teljes fegyverraktára elropogtatása után előkapta pl. Joruto ilyen-olyan (mégcsak nem is karatés) fényképeit és azokat használta fel arra, hogy minden kedves topic-lakóval megismertesse, kivel is van dolgunk. Aztán jött a HIX-es előélet és minden hülyeség, amit csak elő lehetett találni a neten róla.

Miért nem lehet ezen a topic-on csak a hozzászólásokkal törődni és nem a hozzászólókkal és az előéletükkel? Én is követtem el a nem túl hosszú életemben kisebb-nagyobb hibákat. Ki tudja, talán van köztetek olyan is, akinél ezek egészen tömeggyilkossággal érnek fel... Csak éppen ezeket, ha minden igaz nem a neten tettem és nem maradt ott nyoma sem. Ettől én már jobb ember vagyok? És azok is, akik hasonlóak hozzám és már követtek el hülyeséget, vagy voltak rosszindulatúak, vagy lekezelők valakivel szemben, de ezt eddig ügyesen eltitkolták?

Kérlek titeket ennek a jó hosszúra és hiretlenre sikeredett hozzászólásnak a végén:
Foglalkozzunk itt a harcművészetekkel és írjunk olyan hozzászólásokat, amik előbbre viszik a topic-ot és az olvasők fejlődését, ahelyett, hogy bemocskolnának valakit, vagy kiemelnék valakinek a múltbéli hibáit.

És ha mindenáron probléma, hogy pont Joruto itteni cikke került be abba az újságba, akkor írjunk olyat, ami ezt méginkább megérdemli. Ígérem, lehetőségeim szerint mindent megteszek, hogy ezekre a hozzászólásokra felhívjam az újság szerkesztőinek figyelmét.

bout