rezgaras Creative Commons License 2001.03.14 0 0 3026
pg54 írta:

> Persze, gondoltam, hogy füzetenként drágább, viszont nem
> egy 6000 Ft-os könyvet, hanem 10-12 db 7-800 Ft-os
> füzetet

Jó ötletnek tartom, bár nem értem egészen, hogy miért kell ilyen sokba kerülnie.

Van nekem egy könyvem Amerikából, Ron Ziel: American Locomotives In Historic Photographs: 1858 To 1949.
12 dolcsiért vettem (ma 14-ért árulják, lásd: http://www.NetStoreUSA.com/tabooks/048/0486273938.shtml)

Ebben a könyvben kizárólag gôzmozdonyok gyári fotói vannak, természetesen fekete-fehérben. A gyári fotók azok, amiket a gyár egy-egy új széria rendszerint elsô darabjának az átadása elôtt készít valahol a gyárudvaron. Ez Magyarországon is szokás volt, a "Szürke könyv" felvételei között sok ilyen van. Az amerikai könyv fôleg Baldwin felvételeket közöl, de van egy-két kép més gyáraktól is, összesen több, mint 100. Nagyon jó minôségűek, üveglemezes negatívokról készültek. Egy műgyűjtemény darabjai voltak, így a szerzôi jog a negatívok tulajdonosáé, aki nem más, mint Ron Ziel, a szerzô. A könyv úgy kb. A4 formátumú, a képek keresztben (aki úgy jobban szereti: "Landscape") vannak, minden oldalon egy-egy kép, rövid leírással.

Ha Amerikában egy ilyen könyvet ki lehet hozni 12-14 dollárért, miért kell egy hasonlónak Magyarországon a többszörösébe kerülnie?

Előzmény: pg54 (3025)