Glück Creative Commons License 2001.03.13 0 0 127
Még egy kis adalék a kerületi kereskedelem fejlesztéséről a „Rákosvidék” ez évi márciusi számából:
„A Tescoról kiderült, hogy a kerület után a főváros is támogatná a beruházást, de a településszerkezeti terv módosítása kormánydöntést igényel”…”…a szolnoki és hatvani vasutvonal összekötetésére még évtizedekkel ezelőtt kijelöltek egy sávot, amely a Madárdomb csücskétől indul el, és a Tesco-területen keresztül haladva torkolik be a másik vonalba. A MÁV jelezte, hogy terveiben ennek az összekötő vonalnak a megépítése nem szerepel, a területre nincs szüksége.”
„A kerület kérte a törlését, a főváros támogatja, de végső döntést –stratégiai biztonsági kérdésről lévén szó – a kormánynak kell meghoznia. Állítólag a településszerkezeti tervel kapcsolatos ilyen módosítások az FVM hatáskörébe tartoznak, s ott most minden mással foglalkoznak, csak éppen nem az ilyen, számukra kisebb gyakorlati jelentőségű kérdésekkel.”

„ A Kiss Lajos alpolgármestertől származó információ szerint az ügy elhúzódása a Tescot is türelmetlenné teszi. Ő jelenleg hetven százalékra teszi annak esélyét, hogy a bevásárlóközpont felépül. Kevésbé optimista az Auchan ügyében, itt még ennyi előrelépés sem történt. A rákoskert határában lévő területet a fővárosnak belterületbe kellene vonnia. Ez az ügy sokkal összetettebb, mondta, s jelenleg negyven százalék esélyt ad a beruházás megvalósulására.”
Eddig az idézet.
SZVSZ, ha a főváros ellenezte volna, talán gyorsabb a döntés….