_Gary_ Creative Commons License 2001.03.13 0 0 11
Kösz, a kimerítő válaszokat!
Sajnos mostanában hanyagoltam a C64-et (még emulátor formában is), de fölkeltette a kíváncsiságomat... Ha nem szunnyad el, belekukkantok én is a programokba.

"Arról sajnos nem tudok, hogy a progi nem engedte másolni magát kazettán (ez miben nyilvánult meg?)"

Erről én sem tudok, de szerintem nem is volt kazettás verzió, azt a cracker-ek gyártották.
Én az eredeti lemezeket másoltam diskcopy-val, de a másolt program, betöltődés után (KEREM VARJON felirat), még egyszer a lemezhez fordul és ha az eredeti van bent, akkor elindul, máskülönben az SSS-vírus terjed és a program sem fog futni. Syntax error in 53926 vagy valami ilyesmi hibával meghal. A vírus a 15. indítás után a tartalomjegyzéket elcseszi. Pontosabban a 18,01-es szektort ráírja a 18,04-re, a 18,01-et kinullázza, a többi bejegyzést változatlanul hagyja, a lemezt nem formattálja.
A Bosszú vírusa is így működött, de az (ha jól emléxem) nem csak a 18-as sávon szaporodott, ha a memóriában volt és töltöttél/mentettél...

A Bosszú ördöglakatjaival akkor találkoztam, mikor kimentettem az aktuális játékállást kazettára, majd másnap újra betöltve a programot, be a mentett állást kazettáról, majd csodálkozva néztem a képernyőt, mert "...nem az eredeti programmal játszol, ezért nem teheted meg..." vagy valami ilyesmi szöveg tündökölt rajta, ha valami fontosat akartam tenni. Ellenben, ha egyfolytában játszottam végig az elejétől, akkor nem síránkozott!

Jaja, a vissza címke rengeteg gondot okozott! :)) Legközelebb, kérlek figyelmesebb légy! :))

A freeze-vel semmi bajom, de szerintem én sem érzek túl nagy kedvet hozzá, hogy tömörítgessem...

Mára ennyi...