lajkós Creative Commons License 2001.03.11 0 0 46
Tisztelt Péter
Szükségesnek tartom előre bocsátani, hogy az alábbiakban leírtak sorrendje nem jelent fontossági sorrendet. Kiváltképp nem logikait.
- Szekszárdiként - még ha ismerném is - etikátlannak tartanám Baja város belső történéseinek értékelését, de még véleményezését is.
- Épp Tőled tudom, hogy létezik az un. minősített többség jogintézménye Nálatok /is/ a szavazással történő döntések meghozatala során. Ez - mint írtad - a költségvetés elfogadását minimum 13 igenlő szavazathoz köti. Namármost - gondolati kísérletként - mind a 7 ellenző a szavazást megelőzően elhagyta az üléstermet. Jelen van 14 fő, aki elvileg igenli a költségvetést. Ez szerinted, de szerintem is 100 %-os győzelem. De milyen a véletlen. A 14 szavazóból 2 fő "mellé" szavaz. Azaz elutasítja a költségvetést./ Én már tévedtem életem során./ Mi lesz az eredmény? Nem más, mint az, hogy bár a voksolók 85 %-a elfogadta a költségvetést, azt a testület mégsem szavazta meg, mert létezik az a fránya minősített többség. Az igenlő szavazatok száma meg csak 12. Hát ezért van igaza dancsónak a "rezgések terén".
- Abban pedig végképp nem hiszek, hogy az ember jellemét, egyéniségét az adott párthoz tartozás bármi módon is befolyásolná. Mindamellett a tisztánlátást befolyásolhatja az adott párt nevében elkövetett, vagy éppen célul tűzött események ismeretének hiánya.

Üdv.:Lajkó S.

Előzmény: marfai (45)