JSB Creative Commons License 2001.03.09 0 0 2938
101

A magyarított modellek olyanok, amilyenek. Miért?

Nos: a gyártók rendre elfelejtik a protot bemutatni.
Így aztán a PIKO Pultrans úgy lett olyan, hogy kaptak egy halom képet, rajzot, Ral-t, feliratot.
A feliratot betartották, pedig más a modell, mint az eredeti, mert a modellfejlesztéssel egyidőben Székesfehérváron a járűjavítóba még telex számokkal és érvénytelen telefonszámokkal, épfu emblémával ment be, mikor a modell az új felirattal már készen volt. A Pultrans-al hetekig egyeztettünk ez ügyben. Végül ez hibátlan lett. Nem úgy a két vége! Hiába látták a fotókon, hogy milyen, hiába írtam tucatszor, ( a gyöngébbek kedvéért), hogy a már gyártott osztrák spec. modellel azonos, mert az is egy fékállásos, oda se neki. A fényképek egyike amit Rákospalota-Újpesten csináltam évekig díszelgett a katalőgusban, egy fékállással. És évben először szerepel a modell, persze az is rossz. legalizált trehányság, méregdrégén, mert a két állást, kereskedő, modellező megfizeti.
Roco úgy hagyta le a MOL kocsiról az állomásítási táblát, hogy a tervdokumentációban benne van! Előszőr a többszöri faxváltás ellenére lemezkeretes forgóvázat löktek alá, annak ellenére, hoyg váltig kukorékoltam Y 25 kell, abbol is melyik, punktum. Hosszan folytathatnám, de nem szomorítalak. Ötszáz darabos spec magyar széria nem fontos. Gyöngyszem: roco; Es. kép kész, fél liter vagonvörös, próbalemez kiküldve, erre jönnnek, hogy közben leöntötték a kasznit. Kaszni ( és gutaütés ) jön, mert szegénykém egyik vége lehegesztve. Kutatás, karton, SZIR ( hogy hol van) , persze az ország sarkában, Sátoraljaújhelyen szállít cukorrépát. Rohansz, kocsi a gyárban ürít, odaérsz( nem vonattal, mert a menetrend úgy van ahogy, hát autózol 6-7száz km-t) kocsi sehol, ürítették, usgyi. Bezzeg máskor...
Ötödik menet, kocsi megvan. Fotó, rajz, stb, ahogy illik.
Árú (több hónap késéssel)gyün, modellező boldog, fejlesztő halántékán új ősz tincsek, fejebubján hajhullásos holdfény (dicsfény gyanánt).
Mind így ment, esküszöm. Nem csoda, hogy most a kereskedő nem rendel epegörcsöt, modell gyanánt.

JSB