Spinderella Creative Commons License 2001.03.08 0 0 15
Sziasztok!

KissMe, úgy gondolom, nem lehet olyan tanácsot adni, ami általános érvényű, mert betegsége és embere válogatja. Nem vagyok sem orvos, sem szakember, de remélem nem haragszol, hogy mégis leírom a véleményemet és a tapasztalataimat.
Sajnos az én családomban sok rákos megbetegedés fordul és fordult elő. Legutóbb - alig 3 hete - az egyik másodunokatestvérem halt meg méhnyakrákban mindössze 36 évesen. Nagypapám 5 éve tüdőrákban. A most meghalt unokatesóm édesanyja szintén ugyanabban a betegségben szenved, mint a lánya (vagyis méhnyakrák). És még jópár távolabbi rokonom is szenvedett ebben, egy kivételével mindegyiket le is győzte a rák. És mindegyik eset nagyon más volt (természetesen). Mert érdekes módon, az az egy rokonom élte túl a gyomorrákját, akit megműtöttek (ez vagy jó 20 éve volt) és azóta is köszöni szépen, jól van. Nagypapámat nem lehetett műteni, természetgyógyászhoz járt (nem ám kuruzslóhoz, hanem egy olyanhoz, akit többen ajánlottak, és elhivatottságát bizonyítja, hogy semmi pénzt, ajándékot nem fogadott el a munkájáért), valamint Béres cseppet szedett, de sajnos nem lehetett segíteni rajta. A most eltávozott unokatestvérem 3 orvosnál járt, abból 2 azt mondta, nem műthető, így ő úgy döntött (családja tiltakozása ellenére) hogy nem műtteti meg magát. Természetgyógyászhoz járt ő is, egész könyvtárat olvasott ki a témáról, kegyetlen kúráknak vetette alá magát, és olyan iszonyatosan erősen hitt a gyógyulásában, hogy ha találkozott és beszélgetett vele az ember, őrá is ráragadt a meggyőződése, miszerint túl fogja élni. Hihetetlen, hogy mit meg nem tett a gyógyulásáért, de ez sem volt elég, természetgyógyászat ide vagy oda.
Ismerősi körből is sorolhatnám a példákat, de minek?
A lényeg az (és itt nem értek egyet mazsolA-val), hogy nem jó az, ha kapásból elutasítjuk a műtéti lehetőséget. A természetgyógyászat nagyon hasznos tudomány (ha vigyáz az ember, hogy ne kuruzslók keze közé kerüljön), nekem speciel a tapasztalatokon alapuló véleményem az, hogy önmagában nem ér fittyfenét sem egy ilyen súlyos betegséggel szemben. Ha mondjuk náthás az ember, az természetesen más dolog. A műtét _és_ a természetgyógyászat együtt már hatásosabb lehet, de ez is olyan dolog, hogy nagyban függ a siker attól, hogy milyen természetű a rák, van-e áttét, mikor fedezték fel, milyen az általános erőnléte a betegnek, stb.stb.stb.
Ja, és még valamit: írtad, hogy a nagyid nem dohányzik, nem iszik, és mégis. Nekem eddig csak és kizárólag olyan rokonaim betegedtek meg rákban, akik soha életükben nem vettek cigarettát a kezükbe és alkoholt is csak max. szilveszterkor ittak. Tehát sajnos az egészséges életmód még nem garancia semmire, mert pl. stressz is okozhat rákot, meg még millió másik tényező, amelyekről esetleg nem is tud az emberiség.

Elnézést, ha túl hosszú voltam!

Üdv,
Spin