KissMe Creative Commons License 2001.03.07 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Segítségért fordulok hozzátok, mert már nincs más reményem.
A tények:
Nagymamám (1935-ös születésű) rákos beteg. Az orvosok azt mondják, laphámdaganat van a nyelőcsövén, és a légcsövén. Tavaly nyár végén fedezték fel, de akkor is szinte véletlenül, miután már többször kezelték mandulagyulladással. Akkor lett gyanús egy ismerős doktornőnek - aki amúgy nem kezelőorvosa volt -, amikor kikérdezte, és elmondta, hogy csak nyelés közben fáj a torka.
Először a nyelőcsövén volt daganat, de az - vélhetően a sugarazás, és a chemoterápiás kezelés
hatására - idén januárra visszafejlődött. Beültettek azért egy protézist a nyelőcsőbe, mert
már enni sem tudott a szűkület miatt. Aztán egy hónapig otthon volt - egy hetes kórházi kezelés
után -, és két hete lett újból rosszul. Kiderült, hogy átterjedt a tumor a légcsövére.
Először persze azt hitték, hogy csak influenzás, arra kapott erős antibiotikumot. Majd bevitte anyu a kórházba, ahol persze a röntgen megmutatta az igazságot. Vasárnap reggelre már nagyon fulladt, ideiglenes tubust kapott, és szállították egy tüdőszanatóriumba. Itt azt mondták, hogy amikor jobb állapotban lesz, megműtik, altatásban tesznek be egy másik, végleges protézist a légcsövébe, és megpróbálják az ott lévő tumort lézerrel leégetni. Mindez vágás nélkül. Itt tartunk most. Azóta is várjuk a műtétet, de állítólag még túl gyenge hozzá.

Amire kíváncsi vagyok, és segítséget szeretnék kérni főleg orvosoktól, szakemberektől:
1. Igaz-e, hogy ezen a betegségen már nem lehet segíteni? Az orvosok azt mondják, a terjedést nem lehet megállítani, és egy idő után megfullad, ha már a tüdejére, hörgőire is rámegy. Ők teljesen lemondtak róla.
2. Van-e értelme még tovább húzni a "szenvedését"? Megjegyzem, hogy eddig "csak" a különböző gyógyszerek és kezelések mellékhatásaitól szenvedett hosszabb ideig, mert az akut, nagyon rossz állapota eddig összesen kétszer egy hétig tartott. Amíg nem kórházban volt, mindig ellátta magát, pedig már több, mint tíz éve egyedül él egy nagy, kertes házban.
3. Ismertek-e olyan, nem gyógyszeres kezeléseket, módszereket, készítményeket, amikkel lehet javítani az általános állapotán, vagy netán meggyógyítani véglegesen? Kézrátétellel "gyógyító" ukrán természetgyógyászok kíméljenek!
4. Lehetséges-e, hogy a betegség - az esetleges hajlamot erősítve - pl. erős permetszerek hatására alakult ki? A családjában egyébként eddig még - tudomásunk szerint - egyik felmenő sem volt rákos beteg. Az orvosok egyelőre találgatják az okot.

A szüleim sajnos a mostani orvosainak hisznek. Igaz, hogy a tőlük telhetőt megteszik, de én nem
vagyok hajlandó feladni a reményt, ahogy ők. A mamám sosem dohányzott, ivott, pedig ez a betegség állítólag az erős dohányosok, alkoholisták sajátja. Mindig életerős, fiatalos volt, még a saját lányán, az anyukámon is túltesz ebben (pl. pár hete cserélte le a két éve vásárol, régi mobiltelefonját).

Kicsit hosszúra sikerült, ne haragudjatok, de azért egy ilyen gondot nem lehet két szóban elintézni.
Kérlek benneteket, hogy segítsetek! Előre is köszönök minden, építő jellegű, objektív hozzászólást.

Üdv