BIBIKE Creative Commons License 2001.03.05 0 0 1349
t64 barátom!

Szép dolog nyíltan vállalni a szórakoztató zenélést. Az még szebb, hogy te magad is szégyennek tartod, amit ma szórakoztató zene gyanánt ránktukmál a média igénytelenebbik fele. Ha örömmel játszod, biztos nem rossz!

A soundról: (elsősorban emiatt írok) - ha tetszik a mostani hangzás, és főleg egy régi Selmer adja meg a tökét az egésznek, akkor ha lehet, ne heréld ki az egészet egy Zoom-mal.
Eddig is megvoltál biztos különösebb zengetők nélkül. Egyébként a zengetői elég gyagyik. A torzítóját ebben a műfajban nem nagyon tudod kihasználni. Szerintem maradt a jó öreg analóg kisvasútnál, így megmarad a játékodban az az eredeti íz, amit ezek az olcsó kis "mindentbele" kütyük sosem fognak megőrizni. Persze egy bonyolultabb digitális effekt teljesen más. És az is igaz, hogy a Zoom az árához képest egész jó. Itt nem a 30 rugóról van szó, amit kifizetsz érte, hanem arról az értékes és gazdag hangzásvilágról, amit ki lehet hozni egy Selmerből, egy Stratból, stb, és amit el fogsz veszíteni, ha egy Zoom505-öst dobsz be effektnek.
Nekem is volt Zoom-om, nekem is tetszett eredetileg, jó kis metál soundokat tudott, de amikor kipróbáltam egy jó analóg torzítót egy jó erősítőn (akkor még Fender Twin Reverb, aztán Laney)
kapásból eladtam a Zoom-ot. Nem volt zengetőm, meg mindenféle effektem, de a hangzás egyenes lett, és tízszer gazdagabb, mint valaha is gondoltam volna. Aztán vettem egy csöves effektprocit, ami tartalmazott digitális effekteket is, de igazából azt a meleg hangot, ami egy analóg rendszerből jött sosem kaptam meg tőle, pedig 3x annyiba került mint a Z505. Az más tészta, hogy ezért kellett, mert ki akartam hozni többféle hangzást a cuccból, és ahhoz egyedül egy torzító sajnos kevés.

Próbáld ki a két hangzás közti különbséget, és dönts balátásod szerint!

Előzmény: t64 (1344)