GroundZero Creative Commons License 2001.03.02 0 0 96
Nos, van mire reagálni :))

vuru:
sajna én sem értek veled teljesen egyet: ha valaki kiáll egy falka gyerek elé, az igenis, bizonyos mértékig kontrollálja magát, hiszen ő nemcsak ismereteket ad át, hanem - bármennyire is utálja a gyerek - egyfajta modell is. Ha a gyerek azt tanulja a suliban, hogy "publikusan" ztövig rághatod a körmöd, abból szívás lehet.
Persze, a határ "fölött" nyugodtan maradhat az ember természetes. Én pölö mindig leb*szom magam, ha hibázok, nem próbálok meg úgy tennji, mintha nem is lett volna semmi hiba. De pölö csúnyán nem beszélek, legalábbis amennyire tudom magam fegyelmezni, hál istennek igen jól megy (a fegyelmezés :))), Ha krétás lesz a seggem (MINDENEMET képes vagyok összekrétázni), én is velük röhögök, és örülök neki, hogy nálam mernek röhögni - ez is egy jel, nem?
Igazán az olyan dolgoknak örülök, mikor az egyxik osztály (összetartó csapat) bulizni hív szilveszterre, egy gyerek elkéri a Sportomat olvasni, hátulról rámköszönnek az utcán (tehát, mikor nem derülne ki, ha le se szarna), viccelődnek velem a folyosón, tehát olyan dolgokat csinálnak, amiket nem szoktak olyanokkal, akiket nemm komálnak igazán. Ezek az igazi visszajelzések, nem?

"Mit csináltok, tanárok, amikor a két fél (egy kollégátok és egy diákotok, esetleg diák és szülő) kétféleképp adja elő ugyanazt az esetet? "
Hát, ezt a helyzet dönti el, illetve a két fél. van olyan tanár, akinek nem biztos, hogy inkább hinnék, mint némelyik diáéknak, és persze ez fordítva is így van. De ez nagyobb kérdés: én megvitattam már a gyerekekkel, hogy nem érdemes a tanárt kikészíteni, bár nem is nehéz, hiszen ha egy oisztály ki akar csinálni egy tanárt, nincs nehéz dolga: kiprovokál egy jó gyerek egy intőt, mondjuk, aztán az egész osztály lemegy az igazgatóhoz, hogy a tanár úr minden ok nélkül adott neki egy intőt. Vgay: lemennek, és azt mondják, hogy a tanár úr a földre vágta a gyerek mobilját. Nem igaz, de azt mondják. Képzeld el: másik tanú nincs, és a tanár szava van mondjuk 25 gyerek ellenében... Igazából csak abban bízhatsz, hogy mindig akad egy beszari, stréber, rendes, vagy csak egyszerűen becsületes gyerek, aki nem lesz rá hajlandó... szal én ilyenkor nem is próbálnám bizonygatni, hogy ez nem igaz, értelmetlen lenne, megmondanám, hogy nem igaz, de nem tudom bizonyítani, igazgató úr (nálunk asszony), döntse el, kinek hisz!

vvvpppp:
"1. A félévenkénti osztályzatok minimális számát meg szokták határozni házirendben, íszmsz-ben, tanári mk. leírásban, ilyesmi. Ha nincs ilyen, akkor az iskolaszék szülői oldala kezdeményezze, hogy a tantestület határozzon a kérdésben. "
Igen, ez félévenként min. 3 jegy - ez általában lehet 1 "normál" jegy + 1 támazáró. Estiben elég 2 jegy.

borzimorzi:
"Ami pedig a jegyek átlagolását illeti, volt már olyan is, hogy némely kölkök csak a papi számára is OK jegyeket írták bele az ellenőrzőbe. Sőt, nekem ált. isk. hetedikben - Légy erős! - két ellenőrzőm volt... Remélem, (vagy sajnos:)) azóta elévült az okirathamisítás, vagy mi is ez... "
Nálunk azt csinálják, hogy az ofő minden hónap végén kifénymásolja a napló osztályzó-oldalait, és azokat küldeti haza a gyerekekkel aláíratni. Ez is egy móccer :)

Többen említettétek már azt az egész országban dívó móccert, hogy ha elkérem a gyerek ellenőrzőjét, akkor pont nincsen nála. Nos, az én móccerem iklyenkor az, hogy megmondom neki: ez esetben, mivel nekem kötelességem tájékoztatni a szülőt, sajna fel kell hívnom telefonon, a szám úgyis benne van a naplóban. Megvallom, legelőször ezt végső kétségbeesésemben mondtam, rögtön érezve, mijjen szánalmas is volt, de legnagyobb megdöbbenésemre a gyerek rögtön megtalálta az ellenőrzőjét a táskájában :)))És ez azüóta is szinte mindig bejön, bármilyen hihetetlen is!!!

Gro