Kabátlopás, lazán
-----------------
Menj el egy szórakozóhelyre (lehetőleg olyan helyre ahol
kurvasokan vannak), add be a kabátod, és időközben másold
le a ruhatáras cetlit a számmal. A következő nap már mehetsz
is zsákbamacskázni...... ;-)
Sulirádió kussoltatás
---------------------
Én is rádiós vagyok, úgyhogy ezt tudom: a legtöbb suliban ahol van sulirádió, úgy
megy, hogy egy 220-as kinézetű foglalatból jönnek ki a hangszórók minden osztályteremben.
Ezek párhuzamosan vannak kapcsolva a fő erősítőre. Előfordult már, hogy nem én voltam
a stúdióban, és már a faszom kivolt rádióstársaim hülye szövegétől, és akkor
eszembejutott, hogy nem kell hallgatnom. Mindössze annyit kell tenned, hogy rövidre
zárod a foglalatot, amibe bele van dugva a hangszóró dugója. Ilyenkor az erősítő begázol,
és seholsem hallható az egész, amíg abba nem hagyod a rövidrezárást. A legegyszerűbb
módszer erre az, hogy egy veszel egy csupasz 220-as dugaszt, kábel nélkül, szétcsavarozod,
összekötöd a két vasat, visszacsavarozod, és egy esztétikailag fasza kis dugód lesz, amit
ha bedugsz a rádió helyére, bekussol a suliban a rádió.
Coca cola automaták megfejése megint
------------------------------------
Ez azokon az automatákon müxik ahol egy italtípushoz 2 gomb tartozik.Pl: Van a gépen 6 gomb. 1,2 COLA
3 Fanta 4 Sprite...stb. A trükk ugy van hogy amikor bedobod a lét akkor ügyesen kell egyszerre megynomni
a két gombot és kb 3 másodpercig nyomva tartani.(Ez csak egy italfajtánál müxik nem fog müködni ha
nyomvatartod a kolát meg a spriteot!)
Számkódos ajtók, kapuk nyitása
------------------------------
Ez a trükk egy fajta számkodos zárnál müxik.Ha egy kapu ajto vagy bármi egy olyan számkodos okossággal
van védeve amin három led található egy piros sárga és egy zöld.A gombok feketék és fehér felirat van
rajtuk az egéssz egy ezüst szinű keretbe van beépítve.Na most ez egy olyan kód amit gyakran cserélnek de
az esetek 60% ában müxik. Tehát 2mp ig nymova tartod a # jelet utánna nagyon gyorsan beütöd 4 szer egymás
után hogy 2222 3333 tehát#2222333322223333222233332222333 Ez akkor lehetséges ha az ajtó nem távírányításu
tehát nem a piros led világít folyamatosan mert akkor nem megy.Csak ha a sárga led villan fel egy fél mp-re
kb akkor mehet.Ilyen kapukat komolyabb cégeknél találsz ott az ajtókat "védik" ilyenekkel.
Szélvédő, egyéb kiképzett üvegek betörése
-----------------------------------------
Ugye tudod milyen az autó gyertyája? Az robbantja be a benzint az autóban, attól
megy előre! Na, végy egy ilyet, és láthatod, hogy a feje (vagy segge, ahogy nézzük...)
fehér. Valamilyen porcelán-szerű anyagból van, és NAGYON kemény. Befogod satuba,
elkezded ütni kalapáccsal, amíg le nem törik (nem lesz 1szerű...), de a végén lesznek
fehér gyertyafej-darabjaid. Ezek a tuti robbanóanyagok. Ha egy ilyet picit nekicseszel
egy üvegnek, ami ki van képezve, hogy kis darabokra törjön (Pl. autó szélvédője,
telefonfülke üvege, satöbbi), akkor az egész üveg összeomlik.
Autók riasztójának megölése
---------------------------
Végy egy nagyfeszültségű kondít. 350 V-s 220- mikroF-es már tuti jó. Egy diódával ellenáláson
keresztül tölsd fel !Helyes polaritással! A célpont villogóját üsd le ki vedd ki az égőt tedd
a kondit a foglaltra az kisül és ezt álatlában nem sok 12-voltos áramkör bírja ki. Ezután üvegtörés
hangajai mellet kirámolható az autó! Probléma az hogy a teljes elektromos rendszer tropára mehet
tehát elvinni csak trélerrel lehet az autot. Másik jelentős probléma hogy ha a kondit magadon sütöd
ki téged is csak tepsis formában lehet elcipelni.
Csengőhang SMS áráért
---------------------
Válassz egy üres csomagot az üzenetbeállításánál
Az üzenetközpont számát írd át:+358405202999
Írj egy sms-t.Tartalma:TONES
Válazd a spec.küldést,majd azt a csomagot,amit az elején választottál(numerikus)
Küld a 99999-es számra
Kapsz 2 üzenetet,ami a csengőhangok listáját tartalmazza
Az egyik üzenetet módositsd úgy,hogy a megtetszet zene elött töröld ki a *-ot
A módosított üzenetet küld vissza a 99999-es számra
Néhány mp.múlva megérkezik a kiválasztott csengőhang.
Lehallgatás nokia 6110-essel, és 6150-essel
-------------------------------------------
Nokia 6110-6150 esetében ha a telcsi 3-as 6-os 9-es érintkezőjét rövidre zárod,
így a szoftver kiakad,és aktiválod fejhalgató üzemmódba.Ekkor válaszd az automata hívásfogadást
és álítsd néma üzemmódba.Ha ilyenkor a telefonod egy szobában,ahol épp beszélgetnek otthagyod,
akkor egy másik helyről...........
MaD MiND, a gyengébbek kedvéért - féle kiegészítés: fel kell hívni a mobkót, és akkor
hallod, hogy mit beszélnek, igaz, szar minőségben, a legjobb egy feltuningolt headsetet
alkalmazni, és akkor a rövidrezárással sem kell szarakodni...... ;-)
Nokia 2110 kártyafüggetlenítése
-------------------------------
Nokia2110 estetében,mikor kéri a pinkodot nyomjunk egy c-t és írjuk be a következőt:
**04*pin*pin*pin#
Természetesen a pin szó helyére a pinkódot kell beírni.(Nekem bejött)
Buszok ajtajának kinyitása
--------------------------
Nezzunk csak a lokharito ala! Es ott van egy 3 gombos vezerlo ami az ajtokat nyitja es zarja.
Villamosok ajtajának kinyitása
Mindenki tudja, hogy a villamos vezeto mielott elhagya a villamost bezarja az ajtokat. De akkor,
hogyan jut ki? Nagyon egyszeru a 6 villamosnal es a hasonlo tipusuaknal(nem hiszem, hogy van)
a villamos 2 vegen van egy nyithato ajto. Ami barmikor kinyilik. Igy ha a villamost lekestuk akkor
ha maslink van felszalhatunk ra. Vagy menet kozben leszalhatunk(ugyeljunk arra ,hogy ha lassan
megy a villamos akkor is nagy az esely ra, hogy hasraesunk. Haverommal leszaltunk a 6 osrol menet
kozben es o hasra esett!) Hol is van az ajto? Ha a 6os megy a Korter felu elmegy az 53 busz mellet.
Ekkor ha a vezeto fele tekintunk akkor a hatso kocsi bal ajtaja es az elso kocsi jobb ajta nyithato!
MaD MiND, az egyszerűség kedvéért - féle kiegészítése: told be a LEGhátsó ajtót, és nyílni fog.
További ötletek puskázásra
Puskazas: Szeritem a betumeret a legfontosabb. A legkisseb olvashato a 3 betumeret. En erre eskuszom.
Es a modszer is fontos. Olyan melle kell ulni aki tanul es halylando puskazni. Nalunk az osszes lany ilyen.
Pl. Biosz dogat isrtam (utolag persze) es egy szot se tanyultam ra. A szomszedom pedig mar megirta 5 osre.
Az egesz dogat o sugta nekem(nem tulzok). Sajna a dogat meg nem osztotak ki de tuti a jegy.
Vizsgara lehet csinalni a legjobb puskakat. Tudom ajanlani a nyakkendobe rejtett puskat. Nalam bejott igaz
nagyon rizikos volt. Latin tanarom pedig egy PapirZsebkendobe irta a puskait. Es is igy tettem es bejott volna
ha a jo PZS hoztam volna ki a zsebembol(volt vagy 35 db). Nem vagyok jo matematikus de ha a tanar konyvbol adja
a feladatokat akkor ahoz a konyvhoz talan van megoldas kotet. Nem art azt neha a padba berakni puszta veletlenbol.
Ha a puskat dolgozat alatt nem tudtuk hasznalni akkor beszedes elott es beszedes kozben megtehetjuk. Ugyanis ekkor
szokot kaosz uralkodni. Ekkor gyorsnak es pontosnak kell lenni. Fontos gyakorlat mert remego kezzel
nem lehet puskazni. Ha esetleg van olyan doga amit magunknak kell kijavitania(nalunk az Irodalomorakon
van ilyen) akkor erdemes keznel tartani a zoldet es a keket is, hogyha valamit hibasan irtunk ki tudjuk
javitani jora. En igy irotam 3om 5os dogat.
MaD MiND-kiegészítés: akkor már azt kell csinálni, hogy előveszel egy új lapot, és arra leírod a
jó megoldásokat, néhány maszattal, satöbbi, hogy úgy nézzen ki, mintha az lett volna az első papír,
amire te írtad a megoldásokat, és akkor még lazább
Coca cola recept, házilag hogy kell elkészíteni
-----------------------------------------------
Always COCA-COLA!
A következô recept elkészítésének eredményeként egy, a Coca-Colához
nagyon hasonló sziruphoz lehet jutni.
Keverj el 2400 gramm cukrot annyi vízzel, hogy mind feloldódjon (a
cukor felét helyettesítheti gabonából nyert fruktóz). Ez az
alapszirup. Adj hozzá 37 gramm karamellt, 3.1 gramm koffeint és 11
gramm foszforsavat. Metil-benzol segítségével vond ki a kokaint 1.1
gramm kokalevélbôl (Truxillo-féle elônyösebb), majd dobd ki a
kokaint [kell a halálnak - CV] . Ćztasd a kokalevelet és a kóladiót
(mindkettôt elôször törd porrá; a kóladióból egyébként 0.37 gramm
kell) 22 gramm 20 százalékos alkoholban.
1909-ig a Coca-Cola kaliforniai fehérbort használt az áztatáshoz,
azonban ezután áttért az egyszerž víz/alkohol keverékhez. Az áztatás
után dobd ki a kokát és a kólát, majd keverd a folyadékot (az
áztatót) a sziruphoz. Adj hozzá 30 gramm lime citromlevet (apró, zöld
citromfajta) [ez egy korábbi hozzávaló, a Coca-Cola már nem használja
- CV] , vagy helyettesítsd egy víz + citromsav + nátrium-citrát
vegyülettel, ami közel olyan állagú legyen, mint a citromlé.
Keverj össze 0.88 gramm citromolajat, 0.47 gramm narancsolajat,
0.27 gramm lime-olajat [lásd fent - CV] , 0.20 gramm cassia-olajat
(kínai fahéj), 0.07 gramm szerecsendió-olajat, és öntsd ezt 4.9 gramm
95%-os alkoholhoz. Rázd fel. Adj 2.7 gramm vizet ehhez az
olaj/alkohol-keverékhez, és hagyd állni huszonnégy órán keresztül 28
Celsius-fokon.
Amikor letelt az idô egy furcsa, felhôs réteg lesz a folyadék
tetején. Csak a folyadék tiszta(!) részét vedd, és öntsd a sziruphoz.
Adj hozzá 19 gramm növényi eredetž glicerint, és 1.5 gramm
vanilia-kivonatot. A szirupot oldd el annyi vízben, hogy összesen 1
gallon legyen.
Kész van a Coca-Cola sűrítmény. Ez az adag szódával felöntve 128
kétdecis üveghez elég.
Élvezd a Coca-Colát!!!
Hogyan dodzsemezzünk ingyen?
----------------------------
Ezt egy haveromtól hallottam, akinek ez nagyon sokszor bejött: A legtöbb dodgembe tök mindegy,
hogy beledobod-e a zsetont, vagy nem, mert semmit nem kapcsol be vagy ki a zseton. Szóval csak
be kell ülnöd és kész. Ha véletlenül(nagyon ritka!) kapcsolna valamit a zseton berakása, akkor tedd ezt:
Elindul a "mezőny", a kocsid áll. Szerencsétlen pofát vágsz, és hívod az alkalmazottakat, hogy te
márpedig bedobtad azt a zsetont és nem akar elindulni. Ők készségesen adnak egy zsetont, odatolnak egy
kocsit és már mehetsz is!
Több CD egy maxi áráért
-----------------------
Egyszerű: Most lehet kapni a Media Marktban maxi cd-ket(390 Ft, szóval érdemes),
melyeken semmi védőréteg nincs, nyithatod-csukhatod. Ha kell más cd, ebbe a tokba simán
beleteheted az eredeti cd alá, mert kettő elfér benne. Mégjobbak a papírtokok, melynél a
kartonlapok közé is simán be lehet csúsztatni egy cd-t.
Pénz szerzése kajajegyből
-------------------------
Fénymásoljuk le a menzai kajajegyeket, majd váltsuk vissza őket a gazdasági irodában azzal,
hogy azon napokon nem ebédelünk.
MaD MiND megjegyzése: talán még működik is néhány suliban......... ?
CD a Tescoból, sokkal olcsóbban
Odamész a CDkhez,és leszeded a vonalkódos matricát.Mikor leszetted,férrerakod a CDt.
Elmész az akciós CDkhez,és leszeded valamelyik olcsórol a vonalkódot, és
átragasztod a félretett CDre.
Ingyen matávnet accok!
----------------------
Hívd fel a 0680420042
És mond azt, hogy te most vettél NetQuick csomagot a boltban!
És szeretnéd bediktálni a neved,lakcímed,szem.igy számod,telefonszámod!
Erre kérdik a jelszót és a felhasználó nevet!
Te erre kamuzol egyet, de mindig így nézzen ki:
azonosító: dob01234 (csak a "dob" ami fontos!!)
jelszó: 8 szám ill. bet? ( fontos, hogy legyen benne kicsi és nagy bet?)
Persze nem tudsz felépni vele!
Erre felhívod ?ket, hogy valami gond van!
A Matávos pedig azt tanácsolja pívj fel egy számot ami a küvetkez?:0680380038
Ott pedig azt kell mondani, hogy valami gond van a jelszóval ugyanis a gép nem akar fe lépni a Netre!
Azt fogja javasolni neked, hogy generáljunk másik jelszót!
Persze ez már jó lesz ugyanis most csinálja meg nekünk!
És csak a jelszó nem szerepel a serveren, mivel a bediktálásnál már regisztrált téged vagyis az azonosítódat!
Így már feltudsz lépni!!!!!!----És irány a net.....................
Ja és ha bármit kér (pl: a szerz?désben lév? titkos kódot akkor azt kell mondani, hogy nincs neked ilyen)
Én 12x csináltam már ezt!
Baszás, és még sok pénzt is kapsz mellé... nagyon durva de... ki tudja?! :)
---------------------------------------------------------------------------
Ez egy kicsit durva de állítólag bejön, én még nem próbáltam.
Pesten , a Deák téren van egy kis vendéglő, az a neve ,hogy "Zserbó". Ha ide bemegy az ember,
és rendel egy zserbót,megeszi és fordítva teszi vissza a villát (asszem lefélé fordítva)
akkor kijön hozzá egy Kb. 40-70 éves nő.Ez a nő sexajánlatot tesz az embernek.Azt mondja, hogy
ha jól megkefélsz, akkor kapsz 40 000-t. Ha azt mondod, hogy OK, akkor hátra visznek egy külön
erre a célra kialakított helységbe, és ott nyomnod kell a banyát.Ezek állítólag ilyen öreg
milliomos kiéhezett banyák.Állítólag tutira bejön, ha az embernek van gusztusa.
Olcsóbban a műlyégpályára és a Palára
-------------------------------------
A videótékákkal kapcsolatban én régen azzal szórakoztam, de még most is, hogy kikölcsönöztem a
filmet, átvettem egy szar ratyi kazettára.Aztán fogtam a ratyi kazettát , szétkaptam ,kivettem
belőle a szalagot,és kicseréltem az eredeti kazetta szalagjával.Majd 1 nap multán visszavittem az
eredeti kazettát(amiben már az én szar ratyi átvett szalagom volt).Így a ratyi kazettámba került
egy eredeti szalag.Így lett egy eredeti kazettám, jó minőségben, nem kellett megvennem 6-8 rugóért.
Jó minőségű videofilmek olcsón
Idén nyáron ,mikor nagy meleg volt, adott valaki egy ötletet arról,hogy hogyan lehet bemenni
a Palára(a Margitszigeten).Egyszerű.A beugró ugyábár majdnem 5 kiló per kop.4-5 haverral kimegy
az ember.Egy papirzsebkendőbe az ember becsúsztat 4-5 kilót.Odamentek 5-en és akinél a zsepi van,
az odamegy a biztonságihoz, és megkérdezi : "Elnézést, nem kér zsebkendőt???" erre a válasz 95%-os
biztosságal az lesz (persze mogorván), hogy : adjad!! Menjetek!!Így csoportosan be lehet menni
potom pénzért.Kipróbáltam és bejött.Onnantól kezdve majdnem ingyér jártunk a palára.Ez egyébként
bejön a műlyégen is.
Ingyen SMS ericssonnal
----------------------
Az ericsson 388 - 628-as( a tipusokban nem vagyok halálbiztos, majd utánnajárok )
telefonokkal müxik az a dolog: megírod az sms-t, send, gyorsan no gomb, aztán kiírja,
hogy sikertelen, de a haverodnak, meg már pittyeg is! Az esetek 80%-ban bejön, érdemes
úgy kipróbálni, hogy a srác, akinek küldöd, ott üljön melleted!
Csipogóval ellátott termékek kivitele az ellenőrzőn
---------------------------------------------------
Megfogsz egy táskát a belsejét jó vastagon kibéleled alufóliával( árnyékolod ), aztán
már lehet is menni vele "vásárolni"! Azt pakolsz bele amit akarsz, nem fog jelezni
az üzlet ajtajában a tolvajfogó!
Ha halkan szól a walkman...
Ha halkan szól a walkmaned,akkor ne vegyél újat.Inkább tuningold fel.Egyszerű.Kell bele
egy kisebb ellenállás a már meglévő helyett,és a walkman az eddigi kis szar halk zene
helyett üvölt és dübörög.Egyszóval tuti.És még az is király benne ,hogy imádott kis zenegéped
semmivel sem fogyasztja jobban imádott kis elemedet a walkmanecskédben.
Kártyás telefonfülkék kikapcsolása
----------------------------------
Emeld le a hallgatót.
Nyomd le a "#" és a "*" egyszerre,és tartsd lenyomva.
Miközben lenyomva tartod őket,üsd be ,hogy "24"
Tedd le a hallgatót. A telefon úgy ahogy van kikapcsolódik, és nem
kapcsol vissza legalább fél óráig. Ez tuti tipp,ki lehet próbálni,mindig sikerül.
Kiegészítés (MaD MiND): Nagyon érdekelt a dolog, úgyhogy kimentem
a rohadt hidegben egy fülkéhez, hogy kipróbáljam. Direkt nem 24-gyel, hanem
21-gyel próbáltam ki, hátha más finomságot is lehet művelni. A
tapasztalatom az volt, hogy már a 2-esnél kiírta, hogy "A kagylót tegye le".
Tehát szerintem a 24-esnél a 4-esre nincs is szükség. Na mindegy, szóval
amikor leraktam, kikapcsolt, utána hiába vettem fel, nem adott vonalat.
Tettem mégegy próbát, hogy mi van ha felhívom. Hát felhívtam. És kicsörgött...
Felvettem a kagylót, de nem hallottam semmit. Aztán jött a következő
csöngés. Tehát ha így kikapcsolod, annyi történik, hogy utána nem érzékeli,
hogy felvették a kagylóját, azt hiszi, hogy le van nyomva a kis szar amire
a hallgatót ráteszed, akkor is ha fel van engedve. Tehát gyakorlatilag
ki van kapcsolva. Nagyon jót lehet szórakozni, úgy hogy először kikapcsolod
ezzel a módszerrel, majd mobilról, vagy másik készülékről felhívod. Nem
kell tartanod attól, hogy felveszik és számláz, mert nem tudják felvenni,
csak tovább csörög... Érdekes megfigyelni, hogy a nagy tömegből ki az,
aki képes egy csörgő telefont felvenni, még ha tudja is, hogy nem őt hívják...
aztán a kifejezést figyeljétek meg (20. századi pszichológia hehe), amikor
csak tovább sípol a fülke miután felvette, a (pl.) öregasszony hallózik
bele.
Valaki életének elcseszése telefonbeszélgetéssel
------------------------------------------------
Az én haveri körömben elég sok szülő lehallgatja a gyerek telefonját....
Egyszer mikor tudod hogy tuti ott van a morgós badybuildinges father beszélsz az
egyetlen aranyos kis gyerektől szépen kérdezed hogy milyen az új áru slég erős-e hány
faszival kefélt egy éjszaka stb...
Ezt is már mint a többit tapasztaltam és utána a gyereket átíratták másik suliba és
hosszas szobafogságot kapott, de vissza nem tudott szívatni mert tudta hogy ezt még
fokozni is lehet.
Kéretlen fax ingyen bárkinek
Nagyon idegesítő lehet, ha olyan telefonra próbálnak faxot küldeni, amire nincs faxkészülék
csatlakoztatva. Ezt ingyen megtehetjük a westel telefonos ügyfélszolgálatán (1230). Az
ügyfélszolgálaton a következő billentyűket kell beütni:
4 4 3 ? # 2 FAXSZÁM 1
A ? helyére írj egy számot 1 és 5 között.
A FAXSZÁM 06-al kezdődjön.
Ha nem fogadják a faxot, előfordul, hogy többször is megpróbálja!
Rejtett Microsoft multimédiás intró
-----------------------------------
Csinálj egy HTML-t jegyzettömbbel, amibe ez van írva:
introducing the Trident team
Aztán nyisd meg explorerrel. Érdekes lesz.
Csoportos bejutás barlangokba, várakba
--------------------------------------
A kisebb eldugott nevezetességeket könnyen meg lehet nézni fizetés nélkül. Az ilyen helyeken
általában tudatlan emberek "őrködnek". Ha mutatsz nekik egy TKM (Tájak, korok, múzeumeok)
kártyát, fogalmuk sincs mi az. Ekkor meg kell nekik magyarázni, hogy ezzel minden műemlékhez
ingyen lehet bemenni. Kártyát egy nyomtatóval is tudsz magadnak csinálni. (az egész osztályom
így jutott be egy barlanga a Balaton felvidéken, sőt az "öreg" úgy elájult a kártyától, hogy még
idegenvezetést is tartott :))
Ingyen CD az IDG-től
--------------------
Hívd fel a 06 80 200 263-as számon (ingyenesen) az IDG ügyfélszolgálatát és panaszold el, hogy a
legfrissebb újságban egyáltalán nem volt CD, vagy csak 1 volt. Ezután elkérik a címed és 3-4 nap
múlva már ott is a kért CD, tök ingyen. (IDG újságok: Pcworld; Gamestar - mostanában full játékkal )
CD az Internettótól legálisan
-----------------------------
Csak rendeld meg a hírlevelet és add meg a postai címed. A hírlevelet utána le is mondhatod. Ha
több CD kell, más címről is rendeld meg a hírlevelet.
Cigi csempészése külföldre kockázat nélkül
------------------------------------------
Ha busszal mész mondjuk Bécsbe, úgy teheted be a csomagodat a busz csomagtartójába, hogy a csomagra
is, meg a jegyedre is ragasztanak egy bilétát ugyanazzal a sorszámmal. Te miután beraktad a
cuccot a buszba, nem szállsz fel, hanem kocsival mész a busz után, aztán a kinti pályaudvaron
szépen odaállsz a többiek közé és kiveszed a cuccot. Ha a határon meg is találnák a szajrét,
aminek kicsi, de azért valós az esélye, te nem buksz meg, mivel nem vagy jelen.
Csoportosan bejutás rendezvényekre
Mondjuk tizen mentek egymás után libasorban, a legutolsó lobogtat két jegyet, a többi meg,
akik elöl mennek, arra hivatkoznak, hogy a hátsónál van a jegy. Mikor a többiek már régen
bent vannak, az utolsótól hiába kérdezik, hát a többi jegy hol van, ő csak széttárja a karját,
hogy ő nem is ismeri azokat. A jegyszedő meg ugyi nem hagyhatja el a posztját. Ez ott jó,
ahol sokan vannak egy rendezvényen és el lehet vegyülni a tömegben.
Még egy éves metrójegy
----------------------
A metrók elektronikus lyukasztói, amiknek elvileg nagyon fejlettnek kénének hogy legyenek,
nagyon, nagyon szarul vannak összeszerelve. Úgyhogy ha valaki egész éves metrójegyet
szeretne, beteszi a jegyét a lyukasztóba, és abban a pillanatban, hogy kilyukasztja a
jegyet a gép (ezt lehet hallani ahogy mozog a jó orosz gyártmány), azonnal húzd ki a jegyet
a gépből és a másik kezeddel simítsd végig a jegyet. Egy pár próba után tökéletesen fog menni.
A tinta szétkenődik a jegyen és olvashatatlan lesz. Ezután azt magyarázhatjuk az ellenőrnek,
amit akarunk. Úgyse tudja elolvasni, és majdnem mindig elenged (főleg ha nagy a forgalom!).
Ingyen billiárd
---------------
Ha véletlen valami ócskább helyen kötnénk ki (valami jó iskolai táborban stb.), ott a
billiárdasztalok mind tök ócskák. Azon az oldalon, ahol lehet látni a golyókat, ha benyúlsz
a jobb oldali lyukon, és balra-lefelé nyúlsz (ezt inkább a dákóval jó csinálni, mivel a
kezd nem fog beférni), át azon a lejtőn, amin legurulnak a labdák, akkor be lehet nyúlni
a labdák közé. Itt nem kell mást tenni, mint felemelni a fölöttük lévő rudat, és máris
gurulnak ki a labdák!
Ingyen mozi
-----------
Ezt én csak a Duna Plázában ismerem, de biztos van más mozi is, ami így működik:
Amikor kijösz a...basszameg...nem tudom hányas teremből ki kell figyelni majd...szóval, amikor kijössz az egyik moziteremből, a kínai gyorskajálda mellett vezetnek ki egy ajtón (a mozi szintjén). Azon az ajtón ugyanúgy vissza is lehet menni, nemcsak kifelé! Ott sosem áll semmi őr, és ha már sötét van a teremben akkor észrevétlenül be lehet jutni!
Csak ne valamelyik filmnek a premierjére menj be, ha lehet, mert akkor állnod kell!
U.I.: A WESTend mozijában ugyanott vezetnek ki, ahol bemész.
Úgyhogy ha nem folyt még ki a szemed az egyik mozitól, át lehet sétálni egy másik terembe!
Ez nem tudom hogy működik-e, ki kell kísérletezni...
Gázóra kiakasztása
------------------
A gázóra kijátszása:)Hat itt annyi a trükk,hogy a gázórát el kell szorítani(ilyen nagy fogoval),
annyira,hogy a benne lévő pőrgő kutyu megálljon,s ne forogjon nekünk,ne csinalja a számlát!:)
De vigyazzatok,nehogy szétroppantsátok szgényt!:)))(Ismerősőm járt már igy:)
Villanyóra kiakasztása *sokadik*
--------------------------------
Villanyóra kiakasztásáról beszélnék neked.Igy sok pénzt meg tudunk sporolni:))Először
is ha kint van a villyanóránk és a régi kis csavaros,s log a nagy falon,akkor csak annyi
a dolgunk,hogy lecsavarozzuk,s vizszintes állapotba helyezzük,s ekkor a kis mágneses kütyü
benne megáll,s ekkor miénk a pálya,mert nincsen villyanszámla.De ügyeljünk,hogy valamivel
támasszunk alá,azaz valamit rakjunk az óra alá,mert akkor leszakad.S ha jőn a számlás,akkor
annyit kell tennünk,hogy fogjuk,s visszacsavarozzuk.Ezzel jelentős ősszeget
megsporolhatunk a család számára.
Suzuki Swiftek csomagtartójának kinyitása
A swiftek motorhaz tetejet ugy lehet felnyitni, hogy a hogy az elso lokharitonal be lehet
nyulni a bovdenig. Azt csak meghuzod es mar nyitva van az eleje. Az elso magyar swifteknel
mukodik. Az ujaknal mar nemtudom mert csak 1 evig dolgoztam markakereskedesben. Ez szamomra
inkabb erdekesseg volt.
Hogy kell jó dogákat írni? (a legjobb módszerek!)
-------------------------------------------------
Itt jönnek a módszerek:
- A töri dolgozatokban általában előre meg vannak adva a tételek, hogy miből fogsz írni.
írd meg őket előre, és egy óvatlan pillanatban cseréld ki azzal, amit egyébként írsz.
Nálunk az egész osztály így csinálja, már több éve, és mindig bejön.
- Nagyobb dogáknál megteheted, hogy többször oldasz meg egy kis feladatot, ezzel pontokat
gyűjtve. Ha belédkötnek, akkor mondhatod, hogy nem abban a sorrendben csináltad, és
azt hitted, hogy még nem csináltad meg _azt_ a feladatot, ezért mégegyszer megcsináltad
véletlenül. Érted, nem?
- Hagysz helyet a lapon, sokat, és ha a tanár nem húzza át, kiosztásnál gyorsan megírod,
és reklamálsz, hogy nem javította ki. Vagy megszívod vagy nem.
- Ha nagyon szar lett, és nagyon fontos, egyszerűen ne add be! Úgyse pont rád fog figyelni
a tanár. Ezután két megoldásod van, egy kevésbé rizikós, és egy rizikós (én a rizikósat
csináltam, és bejött, kaptam egy ötöst!): a kevésbé rizikós, hogy egyszerűen doga osztásnál
reklamálsz neki, hogy mért nem kaptad meg a sajátod, és akkor úgyse fogja azt gondolni,
hogy nem adtad be, szóval megírod mégegyszer. Arra már tanulj! A rizikósabb, de ami jobban
bejön, hogy még aznap megírod a dogát (mármint ha olyan a doga, amit nem lepecsételt lapra
kell írni, és nem a feladatlapra, vagy nincs is feladatlap), és amikor kiosztás van, akkor
reklamálsz, hogy mért nem írt rá jegyet... csomószor előfordult velem, és oszt.társaimmal
is már, hogy egy tanár (nem csak egy, több!) összefogta a többi dogával, és végülis elment
mellette, és nem javította ki... Szóval odatolod neki az otthon megírt dogát, és
reklamálsz neki, hogy nem írt rá jegyet... én egyszer ezt megcsináltam, és kijavította,
és lazán kaptam rá egy ötöst.
- puskázási módszerek:
- ragassz egy külön papír-padot a padod aljára, amiből kihúzhatod a dolgokat, és ha benéz
a padba, akkor se lát semmit a tanár
- fizika/matek dogánál, vagy ahol lehet számológépet használni: ha van egy jobb számológéped,
akkor írd bele az elméletet, meg a képleteket is! Kalkulátorral is meg lehet csinálni
ugyanezt.
- Ha a lábad közé teszed (nem a faszodba' :)) a papírt (nagyon kis betűkkel kinyomtatott
puskát például), akkor onnan lazán puskázhatsz. Könyökölj az asztalra, és támaszd
a fejed mintha ott szenvednél, és közben nézhetsz teljesen lefelé, anélkül hogy a
tanár látná
- A padra írt puska is jó. A profik megtanulnak egy saját rejtjelet olvasni, és az egész
anyagot leírják a padra, és a tanár csak hülye jeleket lát.
- Ha nem az első padsorban ülsz (mint én.... bazzzeg), akkor az előtted ülő széktámlájára
is nyomathatsz szöveget.
- A táblára írd fel (a krétát erősen odanyomva) amit akarsz, aztán GYENGÉDEN töröld le!
így még épphogy látszani fog, a nem-köcsög tanárok nem szokták észrevenni. Ha észreveszik,
akkor meg max. be- illetve kihajtják... persze ha a tábla belsejére ill. külsejére is
leírod ugyanazt... ;-)))))))
- Felelés előtt előkészíted a terepet: jó sok cuccot pakolsz a padra, mintha elfelejtetted
volna elrakni az előző órai könyveket, majd a toltartódat az így keletkezett torony mögé rakod,
amiben persze ott van az előregyártott puska. Úgy csinálsz, mintha zavarodban néznéd a padot.
Nálam mindig beválik...
Megjegyzés: Ha neked vannak további tuti tippjeid, akkor szólj, hogy ebbe a részbe berakhassam!
MaD MiND, az InterNet Land készítője.
http://www.extra.hu/internetland
mars@matavnet.hu
Utazás HÉV-en kerékpárral, ingyen
---------------------------------
Egy hosszabb biciklitúra után kényelmesebb felszállni a HÉVre, mint még
több kilómétert hazatekerni. Ilyenkor segít ez a trükk, ha nincs nálad jegy.
Már felszállás előtt a láncot szépen leakasztani, s lelógatni, esetleg a
kezed kissé összeolajozni a hitelesség kedvéért. Ha az ellenőr jön ártatlan
arccal elmesélni neki, hogy a biciklid tönkrement, s így nem tudsz
hazatekerni... Ez a módszer, higyjétek el beválik! Bár tudom kissé gonosz
dolog másnak a jólelkűségére alapozni...
Utazás HÉV-en
-------------
A klasszikusnak mondható HÉV-es "ellenőrfigyelő" trükk. Azt tudni kell,
hogy a HÉV-eken egyszerre egy ellenőr (kalaúz) utazik az esetek 90%-ában, ki
a szerelvény egyik végétől halad folyamatosan a másik vége felé. A feladat
mindössze annyi, hogy a megállókban kitekintve megfigyelni az ellenőr
pozícióját, s ennek függvényében változtatni a helyzetünket, ha kell
kocsiról kocsira. Gondolom nem nehéz elképzelni a megoldás menetét... :)
Telefonálás utcai fülkéből ingyen
Ez egy régi trükk, mellyel utcai fülkéből lehet ingyen telefonálni. A
módszer sajnos csak a régebbi ("piros") telefonokon működik. Az eljárás
egyszerű. Ki kell csavarni a kézibeszélő mikrofonját fedő menetes
fedőelemet. Ekkor hozzáférünk a mikrofonhoz. A mikrofon kiemelése után a két
érintkező rövidrezárható néhány tizedmásodperce, s a készülék tárcsahangot
ad, s lehet tárcsázni.
Olcsó vonatozás
---------------
Itt több lehetőség is van. Azoknak, akik rendszeresen utaznak
hosszabb távon, ajánlatos menettérti jegyet venni. Ez azért jó,
mert egy hónapig érvényes, és ha nem sikerült kijátszani a kalauzt,
akkor sincs baj. Ha lejárt a jegy, akkor pedig pofátlanul odamész
a pénztárhoz, visszaváltod, és veszel egy újat.
A kalauzkikerülési módszerekről
Ha nem a végállomáson szálltál fel, akkor ha jön a kalauz, és
az újfelszállók jegyét kéri, akkor lapitassz. Ha a végállomáson
szállsz fel, akkor vegyél egy jegyet a legelső megállóig, gyorsan
kezeltetsd le nagy mosolyok közepette, hogy a kalauz emlékezzen
a képedre, majd maradj fenn a vonaton. Ugyancsak hatásos, ha a
vonaton elkezdessz végigmenni, majd amikor találkozol a kalajjal,
azt mondod, a kollégája kezelte. Ha más nincs, akkor marad az első
vagy utólsó kocsi wc-je, mert oda nincs kedve benézni. Ha röhögni
akarsz a vénasszonyokon, a fülkés vonatkocsik végénél a
kapcsolószekrényben kapcsold ki(télen), vagy be(nyáron) a fűtést, és
figyeld a reakciókat...
Nincs pénzed, éhes vagy, és nem akarsz kaját lopni...
-----------------------------------------------------
Menj be egy TESCO áruházba, vegyél el egy sajtos stanglit, csokis
fánkot, vagy más pékárút, és ott bent az áruházban zabáld meg.
Akár a biztonsági őrök szeme előtt is teheted ezt, mert állitólag
nem szól rád, mondván, hogy a vevőért mindent. Ezt TESCO-s dolgozóktól
tudom, kipróbáltam, és senki nem szól egy szót sem.
Porlasztós autó indítása kulcs nélkül
-------------------------------------
A motortérben az akkumulátor + pólusát összekötjük a
gyújtótranszformátor 15-ös pontjával.
Eredmény: Gyújtás van.
Indítás: még egy drót a + ról az önindító behúzótekercsére.
Kibaszás SEAT Ibiza tulajokkal
Tolatólámpa rövidre zárása dróttal.
Eredmény: Immobiliser tönkremegy.
Áram ingyen
-----------
2 literes műanyagflakonból 1-2 cm széles félkör alakú csíkot vágsz.
A villanyóra üvegablaka és fémháza közötti kis résen betolod:
Eredmény: Lefogja a számláló kereket.
Ingyen CD fotex recordsból
a Szervita téri boltban úgy tudsz lopni cd-t hogy felmész az
emeletre egy jó cd-vel(az emeleten csak komolyzene van) és ha
nyitva van az ablak(általában nyitva van), akkor egy haverod
álljon a kijárat mellett kint az utcán és dobd le neki a cd-t.
a tokot meg aztán otthon letörheted....Nekem párszor bejött.
Komjádi uszoda - sorbanállás, fizetés nélkül
--------------------------------------------
Aki szokott uszodába járni (pontosabban a spotruszodába a margitszigeten)
annak jól jön. Amikor belépsz az előcsarnokba RÖGTÖN jobb oldalt van egy
ajtó ami mögött fel lehet menni egy lépcsőn de nem ez a lényeg hanem a másik
ajtó szemben. ott ha kimész máris ott vagy az uszodában. Én oda járok,
mindennap edzésem van és mi is így szoktuk.Főleg nyáron amikor akkora sor
áll hogy be lehet szarni!!!
Sok csoki a csokiautomatából
Bedobsz egy adag csokira pénzt az automatába. Amikor forog a tálca, hátul be
tudsz nyúlni és tovább pörgetni a tálcát. A csoki csak dől, csak dől...
Ezt inkább aluljárókban tudod. A lényeg hogy rendőr ne lásson.
Pénzautomatából pénz
--------------------
A pénzautomata belső falára, ahol kiadja a pénzt, felragasztasz egy ragasztós,
vékony lapot. A pali aki kiveszi a pénzt, eggyel kevesebb bankjegyet fog kapni.
Mivel felragad az egyik, panaszkodik, de nem tud kinek. Odamész és gyorsan kiveszed
egy késsel. Ennyi...
Nem nehéz.
Hogyan állíts meg liftet kintről?
Az ajtó záródásánál, fennt, a perem alatt van két kis luk. Oda beakasztod egy PILLANATRA
a kulcsodat és a lift leáll. Engem már baszott meg így az áram. Nem erős, de jót röhögsz utána.
Ingyen kóla
-----------
Sok magyar kóla automata működik 100 lejessel. Akik Románia közelében laknak,
vagy gyakrabban járnak át, vagy csak átnéznek érdemes néhány szatyornyit beszerezni,
mivel az automaták teljesen meghülyülnek némelyiktől. Itthon a strandon ittunk ezer
kólát pár lejért cserébe. Ráadásul a román lurkók marhára örültek az értéktelen
szarjukért néhány forintnak.
Ingyen telefon aksi
-------------------
Szerencsére nem nagyon lófrál senki a tesco azon részén, ahol telefontartozékok vannak.
Csak próbaként csináltuk: Levettünk egy becsomagolt aksit és egy csendesebb helyen
(plüss macik) kiboncoltuk és leszedtük a csomagolást és elszórtuk a matricáit is. Érdemes
a műveletet benyúlva a plüssjószágok között csinálni, mintha azokat mustrálnánk.
Kiegészítés (MaD MiND)- ez a cora-ban is lazán bejön szerintem, ott még matrica
sincs rajta meg semmi.
Ingyen dekóder műholdas cucchoz
ha már van számítógéped érdemes venni egy TV-kártyát is. Innen már gyerekjáték az egész.
Parabola a tunerre és szoft dekóder a www.fastviper.de-ról. Mehet a sex meg a premier is.
Füstbomba
---------
Vegyél egy kis alufóliát és szerezz egy nagyon olcsó pinponglabdát, de inkább többet.
Törd őket darabokra és csavard bele az alufóliába. Hagyj egy kis nyílást a levegőnek.
Gyújtsd be és tűnj el. VIGYÁZZ MÉRGEZŐ! Nagy mennyiségben belélezesve akár eszméletvesztést,
esetleg maradandó károsodást is okozhat.
Bejutás a BNV területére
------------------------
Egyebkent a BNV-re a VI-os kapun, kiallitasok i-
deje alatt, meg nyitas elott autoval be lehet
menni egy par sor fejeben, csak mosolyogni
kell... En mindig ugy mentem be dolgozni, csak
papirom nem volt...
Vízóra kiiktatása
-----------------
idő és szaktudás igényes:Körbe ásod a vízórát és a csövet az óra előtt kivágod
és a két lyukat egy csővel össze kötödígy a víz itt is áramolhat úgy, hogy a vízorát nem pörgeti.
Hogy gy szúrjunk ki valakivel, ha épp hívást vár vezetékes telefonjára?
--------------------------------------------------------------------
Ha valaki éppen fontos hívást vár vezetékes telefonjára, és mi le
le akarjuk foglalni azt a telefont, akkor "rá lehet szállni" a
a telefonra. Ha ugyanis felhívunk valakit, a vonal addig nem szakad
meg, amíg a hívást lezdeményező fél le nem teszi a telefont, és addig
a másik fél vonala foglaltat jelez. Ezt főleg éjszaka érdemes
megjáttszani, akkor 150Ft-unkba kerül a dolog.
Hogyan nyissunk fel centrálzáras kocsikat?
Sajna a dolog csak a levegönyomással müködö záraknál müxi. Fogunk egy teniszlabdát,
kivágunk egy 1,5cm átmérőjü lyukat. Ezt a lyukat rárakod a kulcsnyílásra, és ráütsz!
A többi már magától érthetődő!
Hogyan tudunk helyi hívás áráért beszélni vidékre a Pannon GSM jóvoltából!
--------------------------------------------------------------------------
A dolog nagyon egyszerü! A Pannonos elöfizetők ingyenesen rendelkeznek a
"Hívásátirány1tás" funkcióval! Válaszd ki az "Átirányit, ha foglalt" menüpontot,
és a céltelefonszámhoz ird be azt a számot, amit szeretnél hívni. Miután evvel
végeztél fogd a telefonod, és hívd fel önmagad! mivel Pannonos vagy, helyi hívás,
de mivel foglalt vagy, így arra a számra csörög ki, akit hivni akartál! Ez a dolog
különösen hétvégén jön be, mert akkor 20ft/perc a helyi hívás!
A dolog talán müködik a Westelnél is!
Soros - Webterminál hackelések
1) Ismertető
Ugye tudjátok mi az a webterminál? Ezek (GYORS!) internetes számítógépek, budapest
néhány pontján elhelyezve, érintőbillentyűzettel + touchscreennel. Ilyen van a
budagyöngye bevásárlóközpontban, a déli pályaudvarnál (azon a tájékon ahol jegyeket
lehet venni), és még két más helyen. A képernyő felső részében reklámok mennek,
alul pedig van tálca, de persze csak a meglévő ablakok közötti váltásra. A tálca
két szintes, a felsőbbi szinten az explorer ablakok kapnak helyt, az alsó szinten
pedig az egyéb futtatható alkalmazások, pl. windows média lejátszó, távoli helyekre.
Amikor rákattintasz egy MP3-ra, akkor bejön ez a lejátszó, és elkezdi lejátszani.
2) Helyi file-ok megnézése
Ha a file/open parancsot választod, akkor azt hinnéd, hogy meg van hackelve, és
böngészhetsz a helyi file-ok közül, de akkor tévedsz, mert ez is meg van csinálva,
hogy az egyéb programok ne lássanak semmit a "Saját gép"-en belül. Viszont tegyük
fel, hogy te mégis meg akarsz nézni egy-két file-t a gépen, mert ugyebár ez is csak
egy normál win95-ös gép speciális explorerrel. Annyit kell tenned, hogy elmész
egy ingyenes levelező helyre, pl. a freemail.c3.hu, és küldesz magadnak egy levelet,
és rakttintasz arra, hogy "Melléklet", vagy "Attach", a lényeg, hogy kérd hogy
mellékelhess egy file-t a levélhez. És be fog jönni a helyi winyó! Kipróbált dolog,
én így már csomó file-t lehoztam a déli webtermináljáról! Otthon extractold, aztán
már nézheted is. Ha text file, akkor a webterminálon is elolvashatod.
3) Képernyő forgatása
Van néhány vicces dolog amit a webterminálokkal csinálni lehet, egyik közülük, hogy
el lehet forgatni 90 fokosan a képernyőt, illetve vissza. A touchscreen attól persze
még ugyanúgy fog működni, tehát picit furcsa ilyenkor kezelni. Ez akkor jó, ha valaki
mögötted van, és ki akarsz vele cseszni. Ezt úgy kell, hogy lenyomod a
Ctrl-t, a bal shiftet, a jobb shiftet, és az R betűt. Ennyi az egész.
4) Az explorer újraindítása
Ha csomószor egymás után gyorsan nyomogatod a képernyő megfordításának a
bill. kombóját (csak az R betűt engedd fel és újra nyomogasd le, a többit nem
kell), akkor egy idő után kiírja, hogy programhiba, kilép magából, aztán újra
bejön. Ha nagyon összekuszálódott a képernyő, és nagyon nem működik semmi, akkor
használhatod ezt az újraindításhoz. Állítólag mielőtt még visszalépne az explorerbe,
kinn lehet maradni a windows-ban, de nem tudom hogy. Ha valaki tudja, az írjon
nekem! (MaD MiND)
5) A gép kikapcsolása egy cím beírásával
http://www.extra.hu/c3hack/close.htm
A webterminál kétszer rá fog kérdezni, hogy tényleg ki be akarod -e zárni az
ablakot, ekkor mindig válaszolj "OK"-val. Ennyi.
6) Ha mögötted piszkálódnak az emberek, nem akarnak békénhagyni, meg ilyesmi:
Zárd be az összes ablakot, hogy csak egy maradjon (azt már úgyse lehet
bezárni!), és hívd be az internet land-et, de a végére tedd az index.html-t:
www.extra.hu/internetland/index.html
Vagy hívd be normálisan, de akkor a reklámablakot zárd be, a lényeg, hogy
az internet land legyen az egyetlen ablak, majd kattints a lapon található
"Evil inside" logóra. így az InterNet Land úgy fog ott maradni, hogy nem
lehet róla elmenni, se bezárni, se semmi.
7) Kattints a tálcára, úgy, hogy a tálca legyen a windows focusban. Szóval
nem egy programot kell behívni róla, csak hogy simán fenn legyen a tálca.
Nyomd meg az alt+entert....... vagy próbálkozhatsz egyéb ritkán dokumentált
kombóval: alt+tab, alt+space, ctrl+enter, alt+enter, satöbbi!
Aki további webterminál hackeléseket tud, az írja meg, és kap hozzáférést!
mars@matavnet.hu
olcsobb villanyszamla
---------------------
Hogyan le7 olcsobb a villanyszamlank mint amennyit hasznaltunk?
Annyi az egesz ,hogy kicsizt megpiszkaljuk a villanyorat. De vigyazat!. ezt csak nagyon batraknak
ajanlom! Mert ha rajtakapnak ,akkor komoly kovetkezmenye le7 a dolognak akar ki is zar6nak a
halozatbol (magyarul kikapcsoljak es nem is kotik vissza). ha valakit elkapnak en sEMMIJEN
felelosseget nem vallalok. na nezzuk , hogyan tudjuk elerni:
- A legegyszerubb ha 1 foliat teszunk a villanyora forgo reszehez ,ami lelassitja a forgast es ezaltal
kevesebbet szamlaz. Ugy kell szetszedni ,hogy kivulrol ne lacon a folia , es hogy belepiszkaltak.
-aztan le7 pl valamivel megakasztani (ezt csak halomasbol tudom, 1ik haverom megcsinalta de aztan
levette mert beszart). kozvetlen a leolvasas utan erdemes megcsinalni, akkor nem valoszinu , hogy
visszajonnek. De ha megis, es van meg valaki a hazban kerjuk meg , hogy tartsa oket szoval par
percig addig mi kiszedjuk belole a foliat ,vagy ami lassitott a forgast es gyorsan visszaszereljuk.
A vizoranal 1szerubb a helyzet. Eleg csak megforditani es mar nem is tudja merni a vizet. Ismet
vigyazni az ellenorzesre. A gazoranal szerintem meg 1szerubb eleg csak szetszedni a szamlalo reszet
es pl 1 furoval visszaporgetni vigyazva arra ,hogy le legyen kissebb mint a legutobbi meres ota. pl :
ha Meresnel 10-on alt most 178-on akkor nem szabad 100 nal kissebre tekerni. es vigyazni kell
meg arra hogy viszonlag egyenletes legyenek a szamok.Ha eszreveszik csak annyit tesznek ,hogy
foltesznek 1 magneskartyas gazorat ami annyi gazt ad amennyit elore kifizecc.
ingyen telefonalas penzes nyilvanos fulkebol
--------------------------------------------
A dolog eleg 1szeru pl en mar kiprobaltam es nemcsak telefonnal muxik ,hanem pl:
jatekautomatakkal is. Vegyel 1 penzermet amijen kell (telefonba 20-ast) es furjal ra 1 egeszen kis
lyukat. Fuzz bele 1 zsineget es kosd ra. A zsineg eleg hosszu legyen. Dobd be a telefonba (vagy
akarmibe) ha kijeleze az osszeget huzd vissza!. Ha ujra keri a penzt dobd be ujra ismetelten huzd
vissza. Nalam mar fel eve muxik ma is hasznalom. Jatekautomataknal legy ovatos nehogy
eszrevegyek. Amugy engem meg 1x se vettek eszre. Csak midig mashova kell menni.
Hogyan vegyunk at kodolt tekas kazikat?
A dolog nem annyira bonyolult hga van 1 qrva regi tipusu videonk. A regi tipusok ugyanis nem
ismerik a kodolast. En igy mar tobb mint 20 tekas kazit vetem at. a regi videot hasznaljuk lejaccokent
az ujat felvevokent. Leirok meg1 moccert ami nem mindig muxik de nagyjabol igen. Szal. nekunk ugy
van a video hogy az av-n is meg az 5-oson is: azaz av csatlakozoval m1 meg ra van hangolva az
5-osre. szal. ha az AV-n veszed at es az 5-oson nezed. egesz jo. De mar ojanrol is hallottam ,hogy
atvettek es kicsereltek a szalagtekercseket a kazettakban. ezt meg nem probaltam ki, de ez 1 tuti
modszernek laccik. Ha pl begyurte a magno a tekeas kazit ugy hogy elszakatt a szalag nem kell fizetni
ha az elszakadt reszt beteszed a szalagtekercs ala. addig eszre se le7 venni amig 1x le nem jacca
valaki. Ezt meg nem probaltam ki szerencsere meg nem volt ra szuksegem. 'x gyurte ugan be de
akkor annyi maradt vissza az egeszbol hogy 10 sec-ig csikok mentek folfele a gyurott resznel . ezt
meg se mondtam:-)
by dani12
Ingyen telefonálás külföldre a neten
Ha ingyen akarsz egy kicsit a neten telefonálgatni, például Amerikába, de akár
Magyarországra is, akkor hozz létre néhány e-mail címet magadnak, aztán látogass el ide:
http://www.deltathree.com/
Itt küldj mindegyik e-mail címre egy V-Greetinget, így a képeslapban, amit küldesz
egy kevéske telefonhívás is benne foglaltatik. Töltsed le a telefonáló-programjukat
(szintén erről a webhelyről), és sorra használd ki mindegyik e-mail címre küldött képeslapot.
Telefonáláshoz csak egy full duplexes hangkártyára, egy mikrofonra és egy
fülhallgatóra/hangszóróra van szükséged. A tarifa 22 cent percenként Magyarországra,
Amerikába sokkal olcsóbb (7 cent), tehát az ajándék telefonálás Magyarországra rövidebb ideig tart.
De hitelkártyával fel lehet tölteni az accountodat, így nagyon olcsón telefonálhatsz.
Pl. magyar mobilt hívni csúcsidőben drágább Matávon keresztül, mint így a neten.
Egy hátránya van ennek a telefonálási módszernek: kis fáziskésésben van a mondott szöveg,
az illető később hallja meg, mint ahogy mondod (ez fordítva is igaz), bár nagyon hamar
hozzá lehet szokni, lassú net esetén néha kihagy. De amúgy tök jó és kényelmes.
Nokia telefonok kártyafüggőségének kikódolása
---------------------------------------------
Nokia 1610,2110,3110,5110-es hez monddok okosságokat.
A cime az is lehet: Hogy basszuk át a telefonunkat, vagyis hogy rakjunk be
pannonos kártyát a westeles nokiába avagy forditva. Az első (de egy kissé fáradságos)
modszer, hogy átvágjuk a telefont egy helyes kis pinkódváltoztató kóddal.:
Fontos, hogy a pin kérése be legyen kapcsolva. A pin beirása előtt vagy
után(változó, kisérletezd ki!) tartsuk nyomva a c-t addig, amig törli a képernyőt.
És már gépelhetjük is **04**# (a pin értelemszerűen a kártya pinkódját jelenti!)
A dolgok szépséghibája, hogy minden bekapcsolásnál meg kell csinálni ezt a műveletet, meg az,
hogy 5.04 szoftververzió felett nem működik.
Italautomata megfejése
----------------------
Van a Sugárban ez az új ital autómata, az a kódos.
Azt halottam ha kérünk egy italt, és miután
beütöttük az ital kódját az utolsó számot
nyomva tartjuk lehet hogy az ital folyamatosan jön megállás nélkül. Nagy társasággal kiváló!
1. Bejutás a BNV területére I.
Egy általam tapasztalt dolog az, hogy pl.BNV-re úgy is be lehet jutni, hogy
nem az elso napon, hanem a második nap indulunk utnak, és viszunk magunkkal
egy bármilyen cd-t v. használt cd alkatrészt. Odamész a legbutábnak tüno
jegykezelohöz és azt mondod neki, hogy tegnap vásároltad ezt az alkatrészt
és nem muködik, és azt mondták neked telefonon, hogy hozd vissza aznap.
Mondd neki, hogy csak beszaladsz és kicserélteted, és már jössz is.
Általában szó nélkül beengednek, sot néha még sajnálgatnak is téged. Én négy
évig így jártam be, és egyszer sem kértek semmit sem töllem. Ha mégis akkor
erre az esetre csináltam Word-ben valami kamu számlát, de mint mondtam
egyszer sem kérték azt.
2. Bejutás aBNV területére II.
Egy jobb és biztosabb bejutás is van ennél. Az egész nagyon egyszeru. Egyik
barátom mesélte el ezt nekem. Hivatkozni kell egy Filöp János nevu
emberkére, és azt kell mondani a jegykezelonek, hogy telefonon beszéltél
vele, és hozzá jöttél. Ezután szó nélkül be kell, hogy engedjenek, ugyanis
ez a Filöp valami nagy fej lehet a BNV-n. Mindenesetre nem voltam rest és én
is kipróbáltam így bemenni most osszel. Na és láss
csodát....sikerült.....:-)
3. Hogyan juthatunk be többen egyszerre a BNV-re egy ingyenjegyel?
------------------------------------------------------------------
Biztosan sokan vannak akik olyan szerencsések, hogy van éves ingyenjegyük a
BNV-re. Na, de mi van akkor ha a barátaidat is szeretnéd ingyen bevinni? Ez
egy roppant egyszeru dolog. Úgye elméletileg egy jeggyel csak két ember
mehet be egyerre. Szóval 2-en bemennek mondjuk az egyik kapun, majd egyikük
kisétál a fokapun ahol, már vár az egyik barát.... És ebböl következik, hogy
csak annyian mentek be amennyire nem vagytok pofátlanok...:)
Mégvalami: Nagyon fontos, hogy azzal ne nagyon próbálkozzatok, hogy
kiadogatjátok a jegyet, mert erre marhára figyelnek, és akár be is
tilthatják a jegyet!
Sok sikert!
Olcsóbb fizetés gyorsbüfénél:
-----------------------------
Piacon vagy máshol szerezzetek
baromi sok olasz lírát (fém 100-as v.
500-as, már nem emlékszem pontosan),
mert pont úgy néz ki mint a magyar
dupla százas. Az ezzel való fizetés
olcsóbb mert az érme kb. 40 FT
darabja. Ha az eladó siet, nem veszi észre,
de azért legyen minél idősebb.
És ugyanazon a helyen ne használjátok
túlsokat ezt a módszert, mert
szemet szúr!
MaD MiND kiegészítése - nem árt ha van
nálatok mondjuk 50 vagy 100 lírás, így
bármikor mondhatjátok, hogy az olasz útról
maradt csomó ilyen érme és még nem válogattad
szét. Szóval nem kell fosni ha azt mondják
hogy át akartad őket baszni. Aki átbasz,
basszon bét is, ugyebár..... ;-)
Húszas érme viaszból
--------------------
Egynémely boltban lehet pont
fém huszas átmérőjü gyerfyát kapni.
Nagyon ovatosan, agy vékony fűrésszel kell
vágni.
Nekem bejött!
Hogyan jussunk be a villamosok vezetőfülkéjébe?
-----------------------------------------------
A II. típusú BKV:-villamosok (pl. 4-6) vezetőfülkéjébe könnyen bejuthatsz
(ha elég magas vagy): az ajtó jobb felső sarkában lévő éket told fel.
Aztán menj be és lopd el a berendezést!
Ingyen SMS ericssonról
----------------------
Ericcson mobilokon ingyen Sms-ezhetsz, ha az elküldés közben a 3. másodpercben
lenyomod a NO billentyüt. A szó elszáll, a pénz megmarad.
Ingyen telefonálás (DextR of at0m|k ßla$t)
Ímeaitt egy telszám, amit a MATÁV-osatel.szerelőkaszoktak használni, hogy a
vonalatamegviszgáltassák, ha valamiagond van vele: 1732
Azthiszemaezenakívül van még többailyen szám is, pl 1arobot visszamondja aaszámot
amitatárcsáztál stb.
A lényeg perszeanem az, hogyamegvizsgáltatod aavonalat, hanemaaz, haalöksz 1 kisarizsát,
akkoramegkérheted, hogy kapcsoljonaegyaszámot :)
Persze érdemesaolyat hívni aki letagadja az egészet, ha valami gázavan. Tudjátok paranoia rulz.
Magas telefonszámla - másnak (DextR of at0m|k ßla$t)
-------------------------------------------------------
A telvonalakon ugyebár van egyaadott fesz beszélgetés közben.
Ha lerakjukaa kagylót,aakkoraesik a fesz.
Viszont ha miarákapcsolunkaegyakis fesz, akkoranemafog mexakadni.
Tehát ha valakit jólameg akarunkaszivatni, akkor rákapcsolunk 1 kis fesztaaavonalra, hogy ne
szakadjon meg miutánalerakja, ésaketyeganeki a számla mint at0m. :)
Ha esetleg velünk játszanának ilyet, akkor egyszerűen kapcsoljunk rá valami
220-asacuccostaaavonalra. Ez jól leterheli, ésamegszakad. Én a vasalót szoktam :)
Ingyen Levelkuldes (bobcat & ViDe0)
Egyszeruen irj akarmilyen leveletaa cimzett helyere, ahol tuti nincs ilyen lakas/szam/nev. A
FELADOahelyere a FELSOaJOBB sarokba ird a haverod cimet... majdaaddafel a
levelet...belyeganelkul. Aalevelet visszakuldik a "felado" cimere, mert a cimzettanemaletezik,
vagyamert nincs rajta belyeg. LEESETT?
Ingyenes konyvtari konyvek (bobcat & ViDe0)
Ez tul egyszeru, minden barom ismeri ezt a trukkot. Egyszeruen szedd le a magnesszallagot (ha
van) es kisetalsz. A konyvtarosanenikanemaszoktakafigyelni, kulonosen a kozepes meretu
konyvtarakban... Egy jo trukk, hogy a letepett magnesszalagot eldugod egy masik, gyanutlan
elbaszott-eletu-baromataskakajabaaes nezed az eloadast, amint probal es kisetal...
Ingyen telefonálás Westel900-al ( az iro neve nem publikus )
------------------------------------------------------------
Akinek mobil telefonja van, és ráadásul aaWestel900aelofizetoje (A Pannon GSM a közelmúltban
letiltotta ezt a szolgáltatást sajnos! :(( ) ingyen tud beszélgetni 3,99 másodpercet. Sokan nem
tudnak erröl a szolgáltatásról, pedig az elsö 3,99, azaz majdnem 4 másodpercanemakerül egy
fillérbe sem! mindegy hogy w900-at, Pannont, vagy Matávot hívsz, fo hogyagyorsanabeszélj!
Sokanamondjákahogyaígy nem lehet beszélgetni, pedig 4 mp alatt egy mondatot el lehet
mondani. Praktikus, ha nem titkositodaleaaaszámodat, ogy a hivott fél kijelzojén megjelenik a
számod (haaregisztrálvaavagy a telefonjában, akkor a neved jelenik meg a kijelzojén!) és ô
tudniafogja hogy ki vagy!
Pl:
Felhivsz valakit
-Hallo, tessék.
-Szia, este 10 után felhivlak!
Majd leteszed a telefont!
Sokakat idegesit a 3 másodpercezés! Fel kell készítened ôket, hogy ezentúl igy is fogod öket
keresni. Ha 2 Westeles emberke beszélget, ugy praktikusabb, ha egyszer az egyik fél hiv, egyszer
a másik! Matávos és Pannonos emberkét sajnos mindig a westelesnek kell hivni! ez kicsit már
nehezebb, de a megfelelo gyakorlat megszerzése után kivitelezheto! Ha azomban nem
sikerülaelmondaniaegyanekifutásra amit akarsz, csörgesd meg ujra az illetöt! Mi ugy szoktuk,
hogyha van még mit mondani, akkor felvisszük a mondat végén a hangunkat, ebböl a partner
tudja, hogy mindjárt folytatom, ésaaddig o nemakezdeményez hivást! Ha arra gondolsz hogy
csúcsidoben 99Ft+áfa (124Ft) összegbe kerül 1 perc akkor neked is összeszorul a szived, és
inkább nem telefonálsz! De ha egyszer fontos!?! Használd a 3 másodperces technikát! +1
praktikusatanács: NE CSÚCSIDOBEN GYAKOROLJ! Ha elszúrodaaz idot, a szolgáltató cég
keményen számlázik felád!!:( Ahhoz hogy profin használd a technikát, nagyon jó idöérzékednek
kell lenni! Ezt délutén, vagy esteatudod kifejleszteni! Naponta ezreketalehet megtakaritani ezzel
a technikával, és a megfelelo információkat a megfeleloahelyre eljuttatni! Sok sikert!
Hogyan szerezzel ingye` penzt a balcsin? (khfc)
ugye szerencsereamegaelegasok (mostmar fogyoban) penzes telefonfulke...
ahol visszakapod a visszajarot azon a kis lyukat betomod 1 kis szivaccsalaakkoraa visszajarot
nemaejti le. Na mar mostaegy gazdag svÁb (nemet) nemafog soha ezert reklamalni ha nem kapja
meg a huszasat de neked meg egesz jol jon (en 1 het alatt kb 3500 szedtem ki 2 fulkebol) naponta
3szor mennyel korutra mert ha sok a visszajaro akkor kiesik a szivacs es akkor a penz mase lesz.
(az utogetestol se esik ki a szivacs,tehat ha vki nem ismeri ezt a trukkot akkor a visszajaro a
tied.)Lehetoleg minnel fejjebre dugd a szivacsot hatha (bar ezt ketlem)valaki feldugja az
ujjat.......
Udito automata megfejese (Magus)
--------------------------------
Azokrol az automatakrol van szo, amik papitdobozos uditoket, mars-tejet, es egyeb
nyalanksagokat adnak ki.
A modszer a kovetkezo:
Keszitsd ki a megfeleloamennyiseguapenztahuszasokban, majd gyors egymasutanban hajitsd be
az automataba, vegul villamgyorsan csapj ra a penz visszaadasa gombra. Ha jolacsinaltad, akkor
kiadja az osszes penzt, de a kijelzonafennmaradaegy huszas. Ha meg parszor megcsinalod a fenti
procedurat, akkor tokeletesen ingyenajuthatszahozza a kivant frissitohoz...
50 lei (Csonakos)
-----------------
Ha olyan játékteremben, telefonfülkében járunk, ahol olyan gép van ami huszasokkal működik
és elég régi az évjárata (ezt a trükköt kétaéveahasználom, de azóta a környékről eltüntek az ilyen
gépek:), ott huszasok helyett megpróbálhatunkaRomána50Leieseket dobálni. Ez méretre
majdnem tökéletesenamegegyezik a húszforintossal, ezért is lehet vele elég sok gépet becsapni.
Haabankban járunk akkor egy ilyen pénzérmét akár 1 Ft-ért isamegkaphatunk(kb. annyi az
értéke), amit utána már akár az elsőajátékteremben ki is próbálhatunk.(Lehetőlegaolyan helyen
ahol régebbi gépek vannak.)
Ingyentelefon ( az iro neve nem publikus )
Na haaszerencséd van és épp egyatelefonfülke van a házatok előtt te meg a földszinten laksz
csinálhatsz magadnak egy ingyenes telefonvonalat.
Egyszerű az egészavalamikor 2 ór körül (ilyenkor már majdnemamindenki alszik) felmászol a
telefonfülke telejére az ott lévő két kábelt (lehetőleg ne a 220at, a telefonkábel a vékonyabb)
blonkolod (vigyázz hogy ne vágd el) és rákötsz egy saját telefonzsinórt amit beviszel a szobádba,
dugót teszel rá és bedugod a modemedbe. Ha matávos embereket látsz gyorsan kösd le, mert
különben sokat kell majd fizetned!
Egy kis kiegeszites az ingyenes telefonalasokhoz (LeonApufi)
-------------------------------------------------------------
Kell 2 gombostu. A telefonod kabelenekavegere kossel/forrasszal/erosit fel 1-1 gombostut. Utana
pl a sulibanakeressel egy nyilvanosakeszuleket es szurd at a kabelen /marmint a telefonnak a
kabelen /. A tobbitaugy is tudjatok...:).
Éves Metró-bérlet egy jegy árából (Félix)
---------------------------------------------
Szoval én ha közlekedem a Mertron, akkor egy régi jegyet teszekaaalyukasztoba, és alá egy jó
jegyet! A Gép mind a kettotalukasztja, a pecsétaa felso, rosszajegyre kerül! És máris elkészítetted
az évesabérletedet! ;-) Ha kérdezikaholaszáltál fel, akkor mond a legtávolibb vágállomást! Ha az
ellenör akar menjen el és nézze meg, hogy a gépük nem müködik! ;-)
Villamosnál azt jegy a kezemben, és a igyexem a középsö ajtón felszálni! Ha késön veszem észre
azaellenort, azt mondom: Nem muködött a gép! Meg is mutatom neki hogy rossz! De a jegyet
kilyukasztja! Ekkor hatalmasat kell csodálkozni! JÉÉÉÉ! Az elöbb nemasikerült! De béna
vagyok! ;-) Észrevételem hogy vidéken (Legalábbis Pécsett, aholanagyrészt lakom Pesten kivül)
kettesével mennek azaellenörök! Az egyik az elso ajónál, a másik a hátónál száll fel. Kilyukasztja
a jegyét, megnézi a kombinációt, majd elindul a jármü közepe fele. Ezértapraktikusabb középen
felszálni, hiszen nagyobb az esélyed arra hogy megmenekülsz, és idöben észreveszed az ellenséget!
;-)
Kiegeszites (LeonApufi)
Ha az ellenorarendort akar hivatni, nyugodtan 1ez bele. Ugyanis ha az a marha /bocsi/ elmegy,
hogy rendort keritsen te lelphetsz szepen. DE! Ha oda is jon a rendor, es elkeri a szemelyidet add
atanyugodtan, mar ha nem koroznek ;) es varj nyugodtan, mig a rend ore kielvezkedi magat az
igazolvanyodon, es ataakarna nyujtani az ellenornek, akkor csapjal le, mert azaadatvedelmi
torveny szerint hatosagiaszemely NEM adhatja ki a szemelyes adatidat a te irasos beleegyezesed
nelkul. :)
Kiegeszites (Rezni)
Szerintem metrón egyáltalán nem kell jegy, mert a Deák téren a kis földalattinál soha nincsenek
ellenorök, illetve csak olyanok akik a kocsikban cirkálnak, de a kijárattal nem foglalkoznak. Ha
visszaemlékezel, akkor a piros és a kék megállójában soha nincsenek egyszerre mindkét
kijárónál ellenorök (tuzvédelmi okokból) , tehát mindig át lehet jutni a kis földalattira... Ha már
a lépcso visz felfelé akkor a jobbik esetben a szélson állsz, felérve pedig a legszélso ellenorhöz
lépsz, úgy hogy az összes többi ellenornek háttal állsz. Ekkor kotorászni kezdesz a zsebedben míg
az "ellenorödet" le nem köti egy lamer, vagy egy nagyi... a megfelelo pillanatban higgadtan
lelépsz (a többi ellenor azt gondolja, hogy már bemutattad a bérletedet... 8I Ha mégsem tudsz
elmenekülni, akkor jöhet a nincs nálam semmilyen igazolvány (a Deáknál húzós).
Vagy jó dolog ha hamisítasz egy régi diákot ha pedig mégis felírják a valós adataidat akkor se
fizesd ki a csekket (ha még diák vagy), mert nincs kereseted (elvileg) és a feljelentési, ügyvédi
költség nem fedezné a bírságot... (saját tapasztalat).8/ Remélem most már senki nem fog jegyet
venni !!!
Ingyenes cuccok nagy aruhazakbol...( az iro neve nem publikus )
----------------------------------------------------------------
Hat az egyik modszer hogy megveszed azt a szart, csak mas penzebol. Ezt ismerted, mi?
Masik modszer? Mongyuk hogy nagyon szeretnel egy lepedot egy nagy aruhazbol. Amit csinalsz:
eloszoris MEGVESZED a lepedotamajdabedobod a kocsidba,visszasetalsz a boltbaaa
SZAMLAVAL es az ures zacsival. Majd ugyesen bepakolszaegy masikat. Nezz korul kamerakat
keresve amelyek egy peres ugy foszereplojeveavaltoztathatnak teged. A rejtett kamerak
neha...hat..el vannak rejtve. Ha van baratod aki segit neked, akkor segithetnek abban, hogy
eltakarjak a figyelo kamerakat es figyelmeztetnek teged ha egy olyan nagy, csunya es aranyfogu
biztonsagi or kozelit. Miutanabepakoltad a cuccot a zacsiba egyszeruen es nyugodtan kisetalsz a
boltbol es vegeztel. Ha egy homoszexualis alkalmazottaesetlegamegallit teged, akkor egyszeruen
es nyugodtan egy baratsagos hangot megutve valaszolj: "Ezt a szart mar megvettem, te geci.
Kerdezd azt a kurvataaki ott van a pultnal..."
majd mutasd a szamladat es kezdj el panaszkodni azzal, ahogy itt a vevokkel bannak, stb.
Ha megkerdezik hogy mi a faszerajottel vissza, akkor mondd hogy "elvesztettem a kistesomat"
vagy "meg akartam nezni hogy van -e Panten samponotok..". Tulajdonkeppenasemmi kozuk
nincsen hozza hogy miertais mentel vissza. Ahogy latod, ezatulajdonkeppen csak nagy boltokban
es aruhazakban mux. Elovigyazatossagbol megkerheted a baratodat hogy alljon keszen a kocsival
hogy elhuzhassatok a helyszinrol.
Tovabba egy egyszeru egymasba kotott dugasszal csinalhatsz rovidzarlatot azon a kornyeken a
boltnak, es egy haver megejtheti a sotetseg leple alatt a cseret...
Megteheted tovabba, hogy bemesz az elektronikai boltba a kornyeden es vegyel Add vissza 28
nap mulva (vagy amennyit a papir mond amit hozza kaptal) es mondd meg nekik hogy nem
tetszikaa kepminoseg vagy ilyesmi: kotelesek visszavizetni a TELJES osszeget amit kifizettel a
cuccert. Varj egy par napot es menjaugyanabba (najo, legyunk jofejek, es egy masik boltba)...
vegyel egy masik videokamerat esafolytasd a visszaadogatasat 28 naponkent... A nyereseged ezzel
az lesz, hogy mindig lesz egy videokamerad (vagy diktafonod vagy kompjutered vagy stb...) de
soha nem ugyanaz lesz az. MINDIG A LEGUJABB MODELLED LESZ!
Ja, ez egyebkentamukodik nagyszeruaruhakkal is...de sajnos nem megy a kondomokkal. A
francba.
Engedmeny bevasarlokozpontokban (DisordeR[TNo]) [fordította bobcat és ViDe0]
-----------------------------------------------------------------------------
Ha egy bevasarlokozpontbanavagy, akarmilyen etterem resznel es neha mas fajta boltoknal is,
kaphatsz engedmenyeket. A legtobb kajalda kb 10-15 szazalekos engedmenytafog adni a
bevasarlokozpontaalkalmazottainak. Csak annyit kell tenned, hogy megrendeled a kajataes
megkerdezed: "adnak engedmenyt aabevasarlokozpont alkalmazottainak?",aes tobbnyire a
valasz "igen" lesz es adnak neked kerdes nelkul. Ha megkerdezikahogy hol dolgozol, akkor
mondd nekik hogy egy boltban az aruhaz masik vegeben, es mondd hogy uj vagy ott. Engem
sosemakerdeztek meg, de mukodott.
Ha valami nagyon dragataveszel (hifi, stb.) akkor is erdemes megkerdezni, nagyobb osszegeknel
15 szazalek kedvezmeny nagyon jo dolog lehet. A legtobb ami megtortenhetahogy azt mondjak:
"nem".
Diák kedvezmény - nem diákoknak (Sanya)
ha valahova belepot kellavenned es van diak jegy is (neked viszont nincsen diakod csak a regi
mar nem hivatalos diak ) akkor kerhetsz diakjegyet ha ven melle egyaplatirisz kartyadavagy
barmilyenamas kartya amin fenykeped van es muanyagboritasu ... azzal az indokkal hogy
elrontottak a diakodat es visszakuldted esaaddig azt mondtak hogyajo a regi azzal a bizonyos
kartyaval egyutt amit felmutatsz...
regi diakja meg mindenkinek van...
pecsetet le7 szerezni:))))
szal me7 a moka:)))
Amit leirtam azt ki is probaltuk tobb helyen videken es mukododtt.. az az igazsag hogy az
emberek meganincsennek arra felkeszulve ha azt mondod nekik hogy aztamondtak aahivatalban
hogy ez igy jo...
A legtobb ember erre azt mondja hogy hat ha ott azt mondtak akkor biztos ugy is van:)
hiszekenyek:))
Hogyan jussunk be a Coca-Cola Beach House-ra ingyen, soron kivul es elegansan? (Amorphka)
------------------------------------------------------------------------------------------
Sok modszert hallottam mar, a fentiatemavalkapcsolatban, de megakell mondanomamindegyik
eleggeamaceras volt.Az egyik szerint at kellett volna uszni a stranddal szomszedos molorol,Siofok
egyik legforgalmasabb molojarol. Ez kisse bizarr, nemde!Nos, en azert vagyok, hogy ezt a
problemat megoldjam! A mult nyaron abarataimmal a CCBH-ra szerettunk volna bejutni.
Kurvasokan alltak abejaratnal, es a sor nagyon lassan haladt! Fogtam magamat es afobejarattol
nem messze levo fagyizohoz mentem. Szerencsere a pultnalegy fiatal, csinos lany allt. A kovetkezo
beszelgetes zajlott lekozottunk:
- Szia, ha szepen megkerlek beengednel minket a strandra nagyon maceras a sorbanallas?!
- Hat persze, gyeretek csak! :))))
- Halabol majd jovunk fagyizni! Szia!
Nos hat ennyibol all bejutni a CCBH-ra. Mi mar tul voltunk furdozesunkonmikorra a sok looser
a sorbanallas utan beerkezett a strandra.Egesz nyaron ingyen jartunk be a strandra. Tehat a
feltetelek akovetkezok:
- ures zseb
- olyan uzlet, melynek a szemelyzeti atjaroja a strandra nyilik
- fiatal, csinos pultoslany (lanyoknak pultosfiu)
- hatarozottsag
Sok sikert, a modszer muxik!!!
Hogyan menjünk be a BNV területére ingyen? ( az iro neve nem publikus )
-----------------------------------------------------------------------
Kartyameretu fenykepes igazolvanyunkat az elore kiszemelt legbunkobb kapus fele konnyed
mozdulattalafelmutatjuk, aki azt ujsagiro vagy fotos igazolvanynak gondolja, mindezt gyors
tempoban, halalnyugodtan, menesunkben nem korlatozhat senki. Ha elfog, akkorabizonygatjuk,
hogy nekunk azt mondtak ittmegott hogy ingyenamehetunk be ezzel az igazolvannyal, esameg
jonnek tobben is. Az egyetemi a legjobb. I-es vagy 3-as kapu jo. Tobbszor is megprobalhatjuk,
szinte biztosabeengednek.
Hogyan juss be ingyen a Pepsi szigetre? (Rezni)
A dolog nagyon egyszeru : Buta arcotakell vágni, és szerezni (egyes helyeken lehet nyomtatni -
ViDe0) kell egy InKal-os pólót... 8))
Hogyan lehet hivni egy mechanikusan blokkolt teleforol... (LuNaT1C)
-------------------------------------------------------------------
Biztosamindegyikotokkelaelofordult mar, hogy meglattatok egy telefont es nem tudtatok
rolaahivni, mert kulcsra volt zarva... Hogy lehet e rola telefonalni, aztaugy tudhatjuk meg, hogy
felemeljuk a telefonkagylot...ha hallod a hiresabeep beep -et, akkor igen...
Hogy hogyan?
A hiba a kettos rendszerben rejlik...
A telco a Touch tone es a Pulse dialing -ot is engedelyezi... Szoval, ha jol tudunk szamolni, esavan
egy kis ido-erzekunk, akkor kezzel el-"morzezhatjuk" a hivando telefonszamot... Tehat mondjuk
az 305atelefonszamot igy potyogtetnem ki: (a nulla 10 -et jelent)...(a "." egy rovid kagylolerakas,
a - pedig egy 1 masodpercesakagylofelemelest emulalo ujjmozdulat:)))) Reg nem fejeztem ki
magamailyen jol:) dehat ezt mashogy nem lehet... Szoval a dolog a kov.:
...-..........-.....
Es a szam fel van hivva...
Ennyit errol, nem mondanam, hogy hulyeseg...
Neha jol jon, es azaerdekesseg kedveert elmondom, hogy a szerkentyuk, amik nezik,
hogyamennyit telefonalsz... Mondjuk a fonokod bekotottaegy ilyen az irodadba, hat ugy veszik,
hogyafelemelted es letetted a kagylot...
Tehat nem mutatja, mennyitahivtal es kit, attol meg a fonok fizeti:)
Kellemes szorakozast...
Ingyen telefonálás URH-val( az iro neve nem publikus )
------------------------------------------------------
Noss, olvastam jol, hogyavannakaolyasfeleablitzeleso lehetosegek, es gondoltam megdoblak enis 1
ilyesfele iromannyal, szal: Ingyen tudsz telefonalni, ha:
- kicsit ugyes es meresz vagy
- van 1 urh adod
- van rajta DTMF hivo
- es van kedved fel-duplexben beszelni..
A recept nem mas, mint:
Fogod az URH (Ulthra Rovid Huhhhlam) ado/vevot.. Megfigyeled rajta jol a DTMF adot.. Ha
nincs, bevanszorox 1 szakiranyu boltba, es veszel 1et (max 700Ft). Szepen behangolod az
ado/vevot a megfelelo freqvenciara. Nos mindez arra jo, hogy leteznek ugynevezett atjatszo adok.
Az ijen adokatobbsegen csucsul 1 telefonvonal is. Ittjon a csel. Aatelefonvonal felkapcsolasara
DTMF jeleket kell kiadni.. Ami legtobb esetbenafelkapcsolodasnal 1 *, lekapcsolodaskor 1 #.
Nos, ha nemajon be ez a variacio, elkezded random vegiprobalgatni, vagy csak ugy idegbeteg
modjaraanyomkodni a gombokat... Es kapsz vonalat:))) Ebben az a buli, hogy
nagyvarosokakozeleben akad 1-2 (10-20) ijen ado, es nekem alltalaban 10 perc probalkozasautan
bejott, hogy mire kapcsol fel, es mire le a rendszer. Arra kellaugyelni, hogy a rendszer a legtobb
esetbenafelduplex, tehat nem szabad egyszerre beszelni. Es telefonalaskol u.a. a teendo, mint a
kod beirasanal: ADO gomb lenyomva + DTMF hivon a gombok nyomkodasa 1000el... Nahh
akko' asszem a temat kimeritettuk :]
Hogyan szerrezuk accot lamertol? (TK6gYpJkLsUb6 (ha kikodolod megtudod))
-------------------------------------------------------------------------------------
Elosszorabiztos hulyenafog ^hangzani^ de ha figyelembeavesszuk azt hogy egyszer egy tag 8
accountot szedett ossze egy bankbol a titkarnoktol ,mindenfele technikai tudas nelkul.(ERTETT
AZ EMBEREK NYELVEN)Elsoalepes, hogy a keressel a suliban/munkahelyen egy olyan usert
aki meg elegge kezdo de van internet elerese. Megtudakolod milyen ISP-nel van(Internet
szolgaltato)es innentol toled fugg azaegesz nagyon jo beszeloke kell ehez. Valami ilyesmi
szoveggel felhivod a celpontot ~Jonapot Radovits Ignac vagyok az (Peldaul) elender rt.tolelnezest
kerek a zavarasert de nem reg inditottuk el ujj rendszerunket az NT5-t (azert nem art utanna
nezni milyen rendszere van az ISP-nek)es az egyik kollega hibalyabol az accountok 1/4-e elveszett
es sajnos on is a listan van ezaltal szuksegunk lenne az on login es password-jara, hogy nagyobb
fennakadasok nelkul helyre tudjuk allitani ezt a hibat~De mint mondottam ehhez nagyon jo
beszeloke kell.Egy-ket dolog meg megemlitesre szorul > ez biztos nemfog sokaig tartani es
vigyazni kell hogy hol es meddig hasznaljuk.Es persze ne otthonrol hivd!!!
Csocsózás a játékteremben...-csak az 1. menetet kell fizetni- :) (Gabeeboy)
----------------------------------------------------------------------------
Sz'al a fiúkkalaimádunk csocsózni és gyakran lejárunk ilyen helyekre..ha minden körben
fizettünk volna..hmm nem maradt volna lóvéapiára:)) Sz'al ez 1 régi trükk sz'tem elég sokan
ismerik...amikor először bedobodaa pénzt és kihúzod azt a kis kart..ugye szép sorbanakigurulnak
a golyók...amikor visszaengeded az aakacat nem engedi ki a golyókat...sz'al a trükk..hogy kell
csinálni 1 pecket v. 1 akkora éket...amivel kialehet támasztani a fogantyút:)) és a golyó minden
gól után újra kigurul:)))..és ha az csocsó elég eldugott helyen van elég hosszúaideig el lehet vele
játszani,hogyaészre ne vegyék:)
Hogyan lehet egyes biliard asztalokon 1 zseton segitsegevel korlatlan ideig jatszani? (PhiliP)
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Szoval veszel egy zsetont. Fogsz egy huszast ( 20 Ft ) es a zsetonnal egyyut teszed be, azaz
hozzaszoritod es ugy. Innentol kezdve tied a palya...
Jo jatekot mindenkinek, en sokaig igy biliardoztam.
Ingyen net sopron korzeteieknek! (Kiss Zsolt)
----------------------------------------------
Hivd a 391-234 várj egy picit nezeges par oldalt es hozdbe a netet!!!
IP:195.228.121.2 & 195.228.121.3
Ingyen a Kossuth moziban (Amesh)
A kossuth moziba nagyszeruen be lehet logni csupan ket haverodnak kell beszelgetnie a
penztaros lannyal kozben te elmessz a penztar melletti kis folyoson es maris a kijartanal vagy ,
kinyitod es johetnek is a tobbiek ..
Tobb CD egy araert (Amesh)
veszel cdket egy arustol es megmondod ,hogy ajandekba lessz , megveszed a cdt .. hazamessz
atirod majd visszaszaviszed ,hogy boccs de ajandekba vettem es megis kutudnad cserelni ... ?
kicsereli es maris 1cd araert amit szinten atirhatsz es el is adhatsz rogton 2-3cdd van .....
Ingyen CD ujsagbol (Amesh)
Az ujsagarusnal(nagyobb ujsagos pl bevasarlokozpontokban) meglatsz egy cds kiadvanyt ,
megveszed , majd felvagod oengevel vagy egyszeruen csak kibontod es elteszed a cdket vagy
odaadoe eggyik haverodnak , eaztan visszamessz es kozlod ,hogy ebben nincs cd es elviszel meg1et
amibenvan cd aztan hazafele menet beugrassz egy kis ujsagos bodeba es kozlod ,hogy reggel
vetted itt ezt az ujsagot es hazamentel es kiderult ,hogy a battyad is megvette .... es nem e tudna
visszadni a penzt vagy kicsierelni egy masik ujsagra.....
Hogyan duplázzuk meg a pénzünket a Postabankban? (Breki)
-----------------------------------------------------------------
Miután mindenki nagy hévvel elkezdi ezt a dokumentumot olvasni, megnyugtatom, hogy sajnos
csak ideiglenes a duplázás, mivel a Postabank később visszakéri az elemelt összeget. Tehát a
lényeg. Tfh, hogy nincs egy vasunk se, egy kis kamatmentes kölcsön jól jönne. Akkor egy
pénzesebb havertól kérünk mondjuk 10 ezret egy napra. Berakjuk a Postabankba. Hogy ne
legyen annyira feltűnő, másnap vesszük ki. Szóval, másnap bemegyünk, és kitöltve a lakossági
számlás kis papirocskát, kivesszük a 10000 Ft-ot, amit betettünk. És most jön a trükk.
Odamegyünk a bank mellett lévő automatához, és kiveszünk belőle 10000 forintot. Szegény
Bankban nem valami villámgyors az adatforgalom, és ezért ki is adja a lóvét. Máris van 10000
forintunk (hiszen a havernak visszaadtuk), meg néhány nap/hét múlva egy Postabank felszólítás,
hogy mínuszban vagy, és hogy képzeled ezt. A kamatmentességben nem vagyok száz százalékig
biztos, de ha jól tudom, alapban nem is lehetne mínuszba menni, ezért nem is szed kamatot :-) A
felszólítással egész sokáig lehet húzni. Egy haverom tesztelte a dolgot :-) kábé másfél hónap múlva
fizetett. Hát kb ennyi. Ha valamit tudok még pontosabban, akkor elküldöm az update fájlt :-)
Egy kicsit a banki témához kapcsolódik az OTP nagyszerű húzása, mi történik, ha elfelejtjük a
PIN kódot. (gondolom egyes Hacker olvasók erre azt válaszolják, hogy "betolom a kis gépembe,
és megmongya") Mi sajnos nem vagyunk ilyen okosak, tehát új kártyát kell csináltatni, ami
pénzbe kerül :-( deeee, ha az előző kártya megrongálódik, akkor első esetben ingyen cserélnek.
Tesztelve Visa Electron Junior. a haver bement a bankba. miután megtudta, hogy úgy ingyé van,
ha megrongálódik, a helyszínen, a banki alkalmazott összehajtogatta a kártyáját. És ingyen
kicserélték :-) Még visszatérve a Posta Bankhoz, állítólag a Zenész kisebbség profibb módon
csinálja. Halálpontosan időzitik a pénzkivételt az automatánál, és odabent, és a monda szerint
csak az egyiket vonja. Lehet kísérletezni :-)
* PostaBank. A Bank, amely igazán közel áll a FIDESZ-hez:-) *
Hogyan szerezzük meg a hazai újságokat, ingyen, egy-két hónapos késéssel? ( az iro neve nem
publikus )
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bizony sokan nem tudják, de a számítógépes újságokat (tesztelve: PC-X, PC-GURU) meg lehet
szerezni inygen is. Csak egy kis fáradalommal jár: el kell menni a szerkeztőségbe. És ott bizony
adnak a régiekből ha kikunyerálod. Próbáld ki!
Hogyan szerezzünk ingyenes, teljesjogu Internet accountot, torvenyesen? ( az iro neve nem
publikus )
------------------------------------------------------------------------------------------------------
1. Bár ez a módszer nem mindig működik, de nagyon sok imerősnek bejött. Amikor számítógépes
kiállítások vannak (most: INFO), mindig osztogat néhány internet szolgáltató ingyenes, egy
hónapos accountokat. Ebben az a bibi, hogy nem ellenőrzik ám, hogy az már lejárt. Ha egyszer
kipróbálod, és még mindig megy, akkor sikerült. Arra már sohasem jönnek rá, örökös lesz az
accountod, annyit netezel vele amennyit akarsz!
2. Van egy másik eset is: ha reklamálsz egy számlánál, hogy töbet fizetnek, sok csekket küldtek,
lehet rá esélyed hogy legyen egy örökös accountod. Van egy ilyen accom, reklamáltam, aztán
valószínűleg kivették a nevem a számlázó adatbázikból, gondolták később visszateszik. De az
account persze megmaradt. Azóta is boldogan élek!:)
Hogyan tudunk felidegesiteni vonalas telefonnal rendelkezoket? (PacKER)
A dolog nagyon egyszeru, bar csak a vonalas telefonokon mukodik, az antennasoknal (hilyaba
rogzitett, ha van egy kis doboz a falon, es abbol egy antennan mennek az adatok, nem droton,
targytalan) naszoval.(remelem) Mindenki tudja hogy ha tarcsazza a 9092 -t es leteszi a kagylot,
par masodperc mulva csorog a telefonja, aztan meg foglaltat jelez ha felveszik. Namarmost ha a
9092 utan beirunk egy telefonszamot, akkor az nem nalunk, hanem a beirt telefonszam
tulajdonosanal fog csorogni.Masik modszer az ilyen idegesitesre, ha a penzes telefonfulkebol
(REGI penzes telefonfulkebol) ugy telefonalunk hogy nem dobunk be penzt.Ugyanis a csongetes
meg ingyenes,es miutan felvettek a kagylot, akkor kezd el szamolni, de mivel nincs benne penz,
lebontja a vonalat.Az ujabb penzeseknel mar lehet hogy kijavitottak ezt a hibat, nem tudom :)
Ingyen kola (Petycomp)
Csak a V.I.P kártyákról szeretnék szólni néhány szót... A McDonald's - ban többfajta ilyen
kártya is létezik. Van amelyik segítségével ingyen kapsz a menü mellé egy shaket, vagy kapsz
bizonyos százalék kedvezményt... Aztán meg van a legtöbbet érő, amivel INGYEN ehetsz
kedvedre. Ilyen van pédául a soproni birkózóknak... A lényeg az, hogy nem olyan nehéz ilyen
V.I.P kártyát szerezni.. Akkor szoktak ilyet adni, ha valami nagy galibájuk van, például légy
került a hamburgeredbe.. Ha egy kicsit balhézol, például elkéred a Vásárlók könyvét, akkor
biztos lehetsz benne, hogy kapsz egyet.. Én már vagy fél éve ingyen kapom a kólámat !!!
Hogyan juss be ingyen koncertekre? ( az iro neve nem publikus )
Ezt meg nem probaltam ki, de biztosan mukodik. Szoval: Kell gyartani egy igazolvanyt. Ki kell
talani valami hivatalos szervhez hasonlo nevet. Magyarorszagon ha azt mondod, hogy NBH sokan
csak banban neznek rad. Ha azt mondod, hogy Nemzet Biztonsagi Hivatal akkor meg mindenki a
szivehez kap. De ha te gyartasz egy ilyen igazolvanyt akkor azzal kozokirat hamisitast kovetsz el
/vagy valami hasonlo csunyasagot - asszem/. Viszont ha kitalalsz egy jo kis fantazianevet 3 betus /
Ne az FBI-t es a CIA-t mert ezek ismertek/ pl. DEA ez az amerikai drog ellenes csoport /vagymi/
de magyarorszagon ilyen nincs. De! Magyarorszagon a Drog Ellenes Akciocsoport nevu szervezet
nincs. /asszem/ Fogsz valami jo kis kepszerkeztot es csinalsz egy jo kis igzolvanyt magadnak. /kuld
el nekem is/ Nem szabad tul surun hasznalni es nem szabad tul fiatalnak haszalni, mert akkor az
egesz semmit sem er. Ha elmultal mar 18 akkor hasznalhatod nyugodtan. Ha van a fuledben egy
fulhalgato, akkor meg nagyobb sikered lehet. A kep amit bescannelsz ha lehet valami oltonyos
kep legyen. A tobbi mar csak a follepeseden mulik. Ezzel a modszerrel konnyen be lehet
szerintem jutni kul. koncertekre, rendezvenyekre, olyan helyekre ahol valakit meg lehet
"figyelni". Talan meg diszkoba is.
Zöldség és gyümölcs vásárlás 25-50%-al olcsóbban ( az iro neve nem publikus )
---------------------------------------------------------------------------------------------
Bizonyara ismeritek a "kozertben" illetve a bevasarlokozpntokban a digitalis es egyben arazo
merleget, (a zoldseg-gyumolcs resznel) az egesz dolog ezzel kapcsolatos.
Trukk: mikor rateszitek a merotalcara a merni kivant arut, arazas elott emeljetek meg a
merotalcat igy kevesebbet fog a gep kiarazni.
Tipp: ne legyunk pofatlanok! Eleg ha pl.1Kg banant 60-70dkg araert veszel nem?
Ja es ugyelj a biztonsagi orre!!!
Sok sikert!
Autóvásárlás - hivatalos költségek nélkül ( az iro neve nem publikus )
---------------------------------------------------------------------------------
Hogyan lehet megspórolni az eredetvizsgálat, átírási illeték, stb költségeket?
Egyszerűen aláíratsz az eladóval egy papírt, amiben kijelenti, hogy a gépjárművet
továbbértékesítés céljára átadtam.
A legtöbb használt-autó kereskedő ezt csinálja és ezt a rendőröknek is el kell fogadniuk, hiszen
nem több, csupán meghatalmazás, amivel vezetheted is és el is adhatod, mint a forgalmiban
szereplő tulaj "ügynöke". Amikor eladod, persze meg kell keresned az eredeti fazont és alá kell
iratnod vele az adásvételit az eladás dátumával, ami a neked történő átadás dátuma is egyben, de
innen minden járulékos terhet, ami az eltelt időben keletkezett (súlyadó, stb) a te vevőd fizet. Ezt
ő vagy tudja vagy nem, ha tudja, akkor nem megy bele a visszadátumozásba, ez esetben is max a
súlyadót fogják rajtad számon kérni. A kötelezőt ajánlott azért névre megkötni, mert nagy az
isten állatkertje :). Ajánlott továbbá egy adásvételi megkötése a fazonnal akitől veszed, hátha
átverne a drága, de ennek összes példánya nálad pihenjen, később (eladáskor) széttépendő.
Telefonlehallgatás - a kiszemelt helységbe való bejutás nélkül (BiOcHiP)
---------------------------------------------------------------------------
Nos, bizonyára többen hallottatok már a telefonlehallgatás különböző módszereiről. Egy olyan
módszert fogok leírni, ami gyökeresen különbözik a többitől abban, hogy nincs szükség semmi
beavatkozásra, bejutásra az adott helyiségbe, ahol a telefon van, sőt (!) (és ez itt a lényeg),
semmilyen preparálást, átalakítást nem igényel a célkészülékben, és mégis LERAKOTT
KAGYLÓJÚ, tehát teljesen megszakított áramkörű (áthidalásmentes, poloskamentes) telefonnal
még a TELEFONBESZÉLGETÉSEKEN KÍVÜL IS lehallgatható 24 órában a helyiség. Tehát
röviden: még a saját otthoni telefonotokkal is le lehet hallgatni titeket egész nap, még akkor is
(!), ha soha senki nem ment be oda, senki nem nyúlt a telefonhoz és az teljesen gyári, érintetlen
állapotú és a kagyló LE VAN RAKVA! Hogy is működik mindez? Kezdjük előbb néhány
hagyományos módszerrel, mielőtt rátérnénk: Az egyik legegyszerűbb megoldás, hogy a
készülékbe a megszakítóérintkezővel (amelyet a letett kagyló bont) párhuzamosan egy nagyobb
értékű ellenállást, vagy kondenzátort kötnek. Az ellenállás értéke elég nagy ahhoz, hogy ne
indítsa központot (mintha zárták volna az érintkezőt a felemelt kagylóval), de elegendő áram
folyik rajta keresztül ahhoz, hogy a lehallgató személy a vonalra csatlakoztatott vevővel (ami
legtöbbször egy soros feszültségejtő ellenállás+erősítő) levehesse a beszédmodulációt. Ezen
eljárás esetében a letett kagylójú készülék mikrofonján átfolyó áram AM modulációja hordozza
a helyiségben elhangzó beszédet. A megoldás előnye, hogy egyszerű és alig észrevehető kis
alkatrész van csak beépítvea telefonba. Amikor kondenzátort tesznek párhuzamosan, ott szükség
van egy (nagyfrekvenciás) generátorra is, mert ugye a kondenzátor szakadást képvisel
egyenáramon (tehát nem emeli be a vonalat), de nagyfrekvenciával meghajtva vezető lesz és áram
indul meg a letett mikrofonon át. Ez a módszer azért jó, mert a sima ("krokodilcsipeszes")
megoldással szemben nem csak az elhangzó telefonbeszélgetést, hanem a letett kagyló
mikrofonjával folyamatos lehallgatást biztosít a szobában. Aztán ugye itt vannak a rádiós
("poloskás") módszerek, ez esetben egy kis (egy-két tranzisztoros, szabadonfutó oszcillátoros)
URH adót kapcsolnak vagy a vonalra, vagy magába a készülékbe szerelik. Gyakori megoldás a
mikrofonkapszulába, fali aljzatba rejtett áramkör. Ami a közös ezekben, hogy táplálásukat
általában nem elemről, akkumulátorról kapják, hanem a vonalfeszültséget kihasználva (egy
ügyes Z-diódás stabilizátorral). Frekvenciasávjuk 80-200 Mhz, FM modulációt használnak. Több
módszer van a felderítésükre, ezekről majd legközelebb, kapcsolási rajzokkal együtt. De térjünk
vissza az elején említett módszerre: Nehéz elképzelni, de egy preparálatlan telefon is
felhasználható lehallgatásra, ugyanis ha megvizsgáljuk a felépítését, akkor kiderül, hogy a letett
kagyló által megszakított érintkezők között is van egy kis kapacitás, ami egy apró
kondenzátornak felel meg. Nem is kell mást tennünk, mint a vonalra valahol rácsatlakozva
(megfelelő illesztésen keresztül) egy hosszúhullámú generátor (néhány száz kHz-es) jelét vezetjük.
Ez áthaladva a vonalvezetéken bejut a készülékbe, ahol a váltakozófeszültségen vezetővé váló
érintkezőkapacításon keresztül áram kezd el folyni, és ez a mikrofonkapszulán is átfolyik. A
mikrofont érő beszédrezgések pedig AM-modulációt hoznak létra a hosszúhullámú jelen. Tudni
kell, hogy itt igen kis jelekről van szó, éppen ezért itt a vevőáramkör egy speciális, nagy
érzékenységű AC-mérőhíd, és minél közelebb a telefonhoz kell a vonalra rálépni.
A technikai nehézségek ellenére ez a módszer azért nagyon előnyös, mert EGYÁLTALÁN NEM
KELL bejutni a kiszemelt helyiségbe, nem kell átalakítani az ott telefont és ezzel nyomot hagyni,
gyanút kelteni.
Remélem hasznos infók voltak ezek, legközelebb ha igény van rá, írok a mikrohullámú
rezonátoros lehallgatásról, a lézeres lehallgatásról is. Sőt, egy csemege: hogyan jussunk kersztül
infrasorompókon?
Hogyan telefonálj fülkébôl ingyen, nyugodtan? (TheSaint)
------------------------------------------------------------
1. Keresel egy ikerfulket, az egyik ermes legyen, a masik pedig kartyas. Ja, es legyen
telefonkartyad is.
2. Megallsz a fulke elott, megjegyzed az ermes fulke szamat. Ezutan atmesz a kartyasba. Felhivod
az ermest, aminek a szamat meg- jegyezted. Megvarod mig egyet csorog.
3. Atmesz a penzes fulkebe. Felveszed a kagylot. Kell szerezni elotte egy olyan uzenetrogzito
lehallgato ketyeret. Tudod, amin van 0-9 es *, # gomb. Ezutan ezzel a ketyerevel tarcsazol.
4. Addig beszelsz Amerikaval ameddig jol esik. :-)
Es meg a lebukas valoszinusege is igen kicsi, nem ugy mint a vegtelenitett kartya eseteben.
Megj: Egyedul a penzbedobast jelzo kattogo hang idegesito egy picit, de azert tul lehet elni.
Hogyan telefonáljunk ingyen Ericsson GH688as mobiltelefonról? (Blade)
--------------------------------------------------------------------
A szám tárcsázása után, kicsöngés közben nyomogassátok a következő gombokat egymás után:
clear, 0, #, majd a NOt 2szer, majd megint a NOt hosszan, amíg ki nem kapcsol a telefon! Ekkor
(elvileg) kikapcsolt állapotban tudsz beszélgetni akár órákat ingyen :)))
Ingyen a BKV járművein ( az iro neve nem publikus )
------------------------------------------------------------------
Mivel jogszabályilag nem rögzíthetik, hogy közlekedési jármuvön utazva és a jegyet nem
megváltva utazók a magánlaksértéshez hasonló közterületsértési vétséget követnek el, így ha
esetleg az ellenor rendorrel jön, akkor sem büntethetnek meg.
Miért is?
1., A rendornek semmi köze a BKV (MÁV, stb...) belso ügyeihez, illetve csak feljelentés, stb
procedúrák után, de ez természetesen hosszadalmas, és bizonyítani kell.
2., Az ellenor persze tudni akarja a neved, kéri a személyid, vagy valamilyen arcképes
igazolványt. NEM KÖTELESSÉGED ODAADNI!!!
3., Ha a rendor kéri el, még akkor is megteheted, hogy azt mondod: nincs nálad, de akkor esetleg
bevihet az orsre igazoltatás miatt, és ismerve a mai rendorséget nem biztos, hogy ugyan olyan ép
borrel is jössz ki onnan.
4., Ha a rendornek mégis odaadod az igazolványt, negédesen figyelmeztetheted, hogy a személyes
adataid kiszolgáltatása az ellenornek az állampolgársági jogaid nyilvános sárba tiprása, amiért
feljelentheted, s ha kezedben van a csekk, még BIZONYÍTÉKOD is van rá, igaz, csak közvetett.
5., Ha a rendorrel bármi bajod van, nyugodtan TE IS IGAZOLTATHATOD ot, elkérve a
törzsszámát és megnézve az igazolványát. Ráadásul épp most kezdik átvilágítani a rendorséget,
milyen visszaéléseket, jogtalanságokat követnek napról napra a "szolgálunk és védünk" csapat
tagjai.
Ergo: TE IS ÜTHETSZ!!! Nem kell egy erélyesebb fellépéstol megilletodve a nagyob hangúnak
igazat adni, és azt csinálni, amit mond. TUDD, hogy kinek milyen jogai, kötelességei vannak,
mert nagyon komolyan rá is lehet fázni, ha nem tudod...
Ingyen SMS Pannon Praktikum kartyajaval (Slider)
-------------------------------------------------------
A PAnnon Praktikum kartyajaval lehet sms-t kuldeni persze penzer. Nademost a hulyek
elbasztak mert ha 00:00-01:00 kozott kuldod az sms-t akkor a koszpont nem vesz le penzt a
kartyadrol!!!
Hogyan csocsózhatsz 21 Forintért? ( az iro neve nem publikus )
--------------------------------------------------------
A Huszas azért kell hogy azzal megy az első játék. Ezt bedobod a gépbe. Meghúzod a kart.(Ez
általában egy olyen gomb amit ki kell húzni).A kart meghúzva kijönnek a golyók, miután kijöttek
nem engeded vissza akart ,csak kitámasztod egy egy forintossal.(lehet 5,10 Ft-os is ezt ki is kell
tapasztalni, de az 1 Ft kicsi és nehezen veszik észre) Ha azt akarod, hogy ne vegyés észre ,akkor a
kihúzható négyszögletes vas aljára teszed az érmét.
A pénztárosok és a táskád...( az iro neve nem publikus )
----------------------------------------------------
A legtöbb szupermarketbe a pénztárosok mikor táskát viszel be, meg akarják nézni. Mint a
jogból kiderül ehhez semmi joguk nincsen mert ez a szeményiségi jogok megsértése. Tehát ha
esetleg beraktál valamit a táskádba, nem vagy neki köteles bemutatni. Ezt sokan tudják ,hogy
nincs joga belenézni a táskádba, de senki sem indított pert ellene.
Megjegyzés: akkor azonban belenézhet a táskádba, ha látta ,hogy elloptál valamit.
Ingyen mozi ( az iro neve nem publikus )
Szóval a köv. a lényeg: kiszemelünk egy eloadást pl délelott (merthogy ilyenkor kevesen
vannak!), s leülünk a teremtol oly távolságban, hogy ne legyen feltuno, de mi lássuk a bejáratot!
Na ekkor jön a móka. A jegyeszedonek tele lesz a töke azzal, hogy nem jön senki, s elhúz a
gányba. Na ekkor mi megnézzük milyen a terem belülrol! A corviban frankón muködik, máshol
még nem próbáltam.
Ingyen a vonaton ( az iro neve nem publikus )
----------------------------------------------
Ha nem vettünk jegyet (lemaradtunk, túl nagy a sor stb...) akkor mindenképpen érdemes
megpróbálni: ha a kaller nem a legeslegutolsó ajtónál száll fel, akkor a legtulsó peremen
kihúzhatjuk, mig elmegy a búsba, aztán ha maradt hely még akár le is ülhetünk, de DANGER:
400 ft pótdijjal sújtják azokat, akik a vonaton vesznek a kék embertol jegyet! Ez akkrol frankó,
ha ODA megyünk pestrol. Haza: egyszeruen felszállunk, elkerüljük a kallert leülésnél, s egy bazi
könyvbe mélyedünk, s mikor elbömböli magát, hogy 'jegyeket az újuncoktól', lapitunk mint ***
a fuben. Ez eddig mindig bejött, kivéve ha csont üres volt a kocsi, mert akkor feltuno, hogy a 0
ból 1 lett....
Puskapor készítése (Maddy)
Puskapor, fekete /füstös/ lőpor
Szükséges anyagok:
Füstös:
-Kálium-nitrát
-kénpor
-faszén
Füst nélküli:
-Cellulóz-nitrát
-kénpor
-faszén
Hogyan csináljuk:
A három porkeveréket kb. (én mindig kb. így de szemre csinálom) 6 : 3 : 2 arányban csinálom
ami annyit tesz: kálium-nitrát(6) : szén(3) : kén(2) . De ez kb. mindig ilyen arányban maradjon!
Mitől függ a reakció:
Elsősorban a porkeverék szárazságától és a porok szemcséinek méretétől és attól hogy mennyire tiszta , mert ha valami nem az abból egy kicsit
többet kell tenni.A kálium-nitrát hevítve oxigént fejleszt ami belülről táplálja az égést ezáltal nem kell külső segítség.Íme a reakcióegyenlet, bár ez
nem igazán fedi a valódi heves reakciót:
2 KNO3 + 2 S + 2 C = K2S + N2 + 2CO2 + SO2
Meggyujtás:
Ha egy égő gyufaaszállal közelítek hozzá a kálium-nitrát tartalmától függ. Ha valamivel ami izzik
(pl. cigi) úgy már egy kicsit jobb a helyzet. A legjobb ha a gyufát rögtön rádobjuk mihelyst meggyújtjuk mert akkor a leghevesebb az égés.Ha sikerül
vakító ibolya színü lángot kapunk sok füsttel.De vigyázzunk mivel a hőmérséklet elérheti és el is éri az 500°C-t nem a legszerencsésebb fán,
müanyagon vagy egyéb gyenge anyagon begyújtani.
A legjobb valami fémen , de még az alufóliát is kiégeti a legkisebb adag is. Én konzervdobozban szoktam de ha már az is kb. a negyedéig van azt is
kiégeti (lyukas lesz:).
Szinezékek:
Ha külömböző fémforgácsokkal látjuk el akkor a láng szinesebb lesz:
Vasnál - izzó "csillagok" csapódnak ki
Magnézium - irtó fényes lesz a láng
Réz - zöld
ólom - kék
De ezek csak por formájában jók (csak a magnézium nem) az ólom meg is olvadhat.
Hogyan robbantsuk fel:
Hát sokak számára szerintem ez a legizgalmasabb.Az egész csak annyiból áll hogy le kell folytani a puskaport. Én sajna csak egy biztos módszert
ismerek:
Feltöltök egy szén-dioxidos patront puskaporral,(elég időigényes folyamat) beleállítom egy konzervdobozba ami kb. 1/3-áig van
puskaporral.Meggyújtjuk és (VIGYÁZAT!) fussunk minnél távolabb! Mert az én robbantásomnál kb. 3m sugarú körben szóródtak szét a
szilánkok!Eredmény: egy óriási durranás amit kb.mg 1 km-rel messzebb is hallották és egy hatalmas füstfelhő, ha ügyesek vagyunk még találhatunk
egy- két darabot a fémekből (én például csak a konzervdoboz alját, az is laposabb és feketébb volt az átlagnál.) Ezt meg lehet csinálni gyutaccsal is
de sajnos én még nem találtam olyan jól égőt, ami belement volna a szük nyakon át.Ha valaki tud ennél jobb elfojtási módszert írja meg!
Néhány szó a hozzávalókról:
Kálium-nitrát:
/KNO3,kálisalétrom,salétromsó/
Sokmindenkitől kérdeztem hol lehet beszerezni és szinte mindenktől más választ kaptam
egyesek szerint a fürdőkádak környékén ez válik ki fehér kristályok alakjában,
mások szerint a régi házak, pincék falán lecsurgó fehér kristályokat képez,
és itt van még egy elég bizarr de nem olyan rossz elképzelés:a nyúlnak a vizeletében nagy mennyi-
ségben megtalálható, ott ahol a fal mellett vizelnek kiválik, ezt lekaparjuk, vízzel felhígítjuk
és ezt kikristályosítjuk(ritka gusztusos de nem elképzelhetetlen).Ha figyelembe vesszük, hogy
régen a húst pácolták vele, hogy ne veszítse el a színét akkor egy jó logikájú ember kikövetkeztetheti, hogy hol szerezze be:).Kissebb mennyiségben
előfordul a talajban is.
Nem nedvszívó, de vízben jól oldódik.Használják még mütrágya gyártásra is de még nem jöttem rá melyiknél.Legfontosabb tulajdonsága (ezért
használjuk), hogy hő hatására oxigént fejleszt.
Kén:
/S/
Erről nem akarok oldalakat írni csak annyit, hogy ha nem tudunk tiszta ként beszerezni
sehonnan, nézzünk szét a gombaölőszereknél , ugyanis rengeteg ként tartalmaznak.
Én például ilyen nevezetüt használok : Vízoldható kén ; ennek a 80%-a kén a többi nemtom mi
de nem is érdekel különösebben.
Faszén:
/C/
Nahát erről már tényleg nem mondok semmit csak azt, hogy én aktív szén - kőszén - faszén
keveréket alkalmazok ugyanis ez elég jó és a kőszénnek még egy kb. 25%-os kén tartalma is van.
Cellulóz-nitrát:
Na ez egy nagy talány, nekem még nem volt, azt sem tudom hogy néz ki.
Ha esetleg valaki tud szerezni , vagy valahogy egyszerüen csinálni SALÉTROMSAVAT és /vagy/ KÉNSAVAT írjon vagy küldjön! Ugyanis ezt
tömény salétromsavból és tömény kénsavból ugynevezett nitrosavbol készítik .Az iparban, hibásan nitrocellulóznak is nevezik. Ez igen erős
robbanószer; nitrogéntartalma 14%.Meggyújtva hevesen ég el ,de nem robban, hatalmas detonációval fejleszt nagy ennyiségü gázokat. Szokták a
nitro-cellulózt ,rossz magyar néven
lőgyapotot,acetonnal duzzasztani és apró lemezkékké alakítani ,vagy pedig nitro-glicerinnel duzzasztva zseletindinamittá alakítani.
Figyelem!!!
Ezzekkel nem a legjobb szórakozni ugyanis ha kiderül, hogy mivel játszol és feljelent a kedves
szomszédod, nyomozás indul és akár 30000 Ft. pénzbeli birságra is ítélhetnek. Tehát a kísérleti
robbantásokat csak lakott területen kívül érdemes végezni!
MINDENKI CSAK A SAJÁT FELELŐSÉGÉRE JÁTSZHAT EZZEKKEL MERT
VESZÉLYESEK!!!
Ja és a testi épségére azért mindenki vigyázzon!
Néhány porkeverék (Maddy)
Kálium-permanganát + Glicerin (6:4) - Önmagától gyullad meg, az idő a szemcsemérettől függ
Kálium-permanganát + Kénpor+Mg vagy Al por (6:2:2) - Instabil,nagy fényhatás
Kálium-permanganát + Cukor+ Mg vagy Al por (5:3:2) - Nedvességre begyullad
Kálium-klorát + kénpor(7:3) - Rázás és ütésérzékeny
Füstbomba készítése (Maddy)
Szükséges anyagok:
-kálium-nitrát
-cukor
Hogyan csináljuk:
A két anyagot porrá őröljük és már gyújtható is.
Mi lesz:
A KNO3 miatt elég a cukor elég hevesen (az égését a KNO3 táplálja)
Néhány szó a hozzávalókról:
Kálium-nitrát:
/KNO3,kálisalétrom,salétromsó/
Sokmindenkitől kérdeztem hol lehet beszerezni és szinte mindenktől más választ kaptam egyesek
szerint a fürdőkádak környékén ez válik ki fehér kristályok alakjában, mások szerint a régi házak,
pincék falán lecsurgó fehér kristályokat képez, és itt van még egy elég bizarr de nem olyan rossz
elképzelés:a nyúlnak a vizeletében nagy mennyi- ségben megtalálható, ott ahol a fal mellett vizelnek
kiválik, ezt lekaparjuk, vízzel felhígítjuk és ezt kikristályosítjuk(ritka gusztusos de nem
elképzelhetetlen).Ha figyelembe vesszük, hogy régen a húst pácolták vele, hogy ne veszítse el a színét
akkor egy jó logikájú ember kikövetkeztetheti, hogy hol szerezze be:).Kissebb mennyiségben előfordul
a talajban is. Nem nedvszívó, de vízben jól oldódik.Használják még mütrágya gyártásra is de még nem
jöttem rá melyiknél.Legfontosabb tulajdonsága (ezért használjuk), hogy hő hatására oxigént fejleszt.
Better living through chemistry (avagy megint a robbanószerekrol) (skull/at0m|k blast)
----------------------------------------------------------------------------------------
Kiegészítés Maddy cikkéhez: Való igaz, hogy a kálium-nitrát nedves pincék, házak falán kicsapódik,
dehát így kinyerni elég macerás. Sokkal egyszerubb gyógyszertárból beszerezni - ez egyébként
rengeteg mindenre igaz.... Általában érdemes kisebb adagokkal (10-20 dkg) próbálkozni, ha esetleg
kötözködnének (velem sosem fordult még elo), akkor mondjuk nyugodtan, hogy disznóöléshez kell
(nyáron nem feltétlenül nyero válasz ;-)). 1-2 kilót biztos nem adnak ki, dehát egy kisebb városban is
van legalább 3-4 patika szerintem...
Kén beszerzésére én annak idején kertészeti áruházat használtam, itt ugyanis lehet kapni többféle
kénport. A boroshordókhoz használatos borkén (fehér por) nem igazán jó, mert kicsi a kéntartalma,
viszont a gombaölo (barna por) kén annál inkább! Ez sem tiszta, viszont, ha jól tudom, olyan 80-85%
százalékban tartalmaz ként. Kissé büdös, dehát istenem...
Ahogy Maddy is említette, nem árt figyelni az arányokra. Én utoljára 3-4 éve csináltam puskaport, de
mindig szemre, mert ki a franc fog szórakozni a kis patikamérleggel ;-). Az eredmény: túl sok
kálium-nitrát, ami frankón kirakódik, a kénrol már nem is beszélve. Ha valaki esetleg rakéthajtómuvön
törné a fejét, vigyázzon, mert a salétrom- és kén-olvadék elég királyul eltömi a fúvókákat és felrobban
az egész kóceráj. Nagyon elcseszett arányoknál nyilván be sem gyullad a keverék.
Szalaglopor
Nem biztos, hogy a puskaporra eredetei - por - formájában van szükségünk. Ekkor a jön a képbe a
Dextrin, amely egy meglehetosen jó keményítoszer. Vízben feloldva, majd a puskaporral összekeverve
egy masszát kapunk, amit kiszárítás elott kedvünk szerint formálhatunk. A Dextrin szerintem háztartási
boltokban és hasonló helyeken kapható.
Jodozit
Egy másik érdekes dolog, habár kissé veszélyesebb. Hozzávalók: kristályos jód szalmiákszesz A jódot
oldjuk fel a szalmiákszeszben, majd szárítsuk meg. Nedvesen pasztillákba tömörítheto. A gáz annyi
vele, hogy a keltkezo cucc robbanáspontja 40-45 Celsius fok körül van - tehát ha egy pasztillára
rálépünk vagy a napon hagyjuk, felrobban!!! Kristályos jódot kaphatunk a gyógyszertárban, csak kissé
drága... vagy megpróbálhatjuk kivonni jódoldatból.
Termik
Na, ez még egy trükkös jószág... frankó kis porkeverék, ami finom alumínium- és vasporból áll.
Arányok? Hm... lehet kísérletezni ;-))) Begyújtásához magnéziumdarabkát használjunk. A lényeg az,
hogy a begyújtott termik hoenergiája óriási... régen a vasúti síneket hegesztették vele, de kelloen nagy
mennyiségu port meggyújtva még az azbesztlapot is átégethetjük! Vigyázzunk tehát, mert eléggé
reménytelen dolog eloltani... poroltóval jobb nem is kísérletezni. Füstbomba-ügyben csak annyit, hogy
a fentebb ismertetett gombaölo kénnel készített puskapor nagyobb mennyiségu kénnel eszetlen módon
füstöl ;-))
Gyújtószerkezetek
Gyújtózsinór
Egy módszer gyútózsinór gyártásához (nem próbáltam, de haver szerint muködik): fogunk egy kisebb
befottes (vagy bármilyen üveget), majd telített kálium-nitrát oldatot készítünk, azaz az üvegbe vizet
öntünk és annyi salétromot teszünk bele, amennyi már nem oldódik fel benne. Ezután pamutszálat
lógatunk az üvegbe (egyik vége az oldatban, másik elfektetve). A spárga rostjai kapillárisokként
muködnek és frankón felszívják a salétromoldatot, ami a spárga egész hosszában felszívódik. Ez elég
idoigényes, de megéri. Végeredményül egy lassan, de biztosan égo gyújtózsinórt kapunk.
Elektromos gyújtó
A legegyszerubben és legolcsóbban zseblámpaizzóból kaphatunk elektromos gyújtót, mégpedig úgy,
hogy óvatosan leverjük az izzó üvegburáját, majd a megengedett feszültség többszörösét (12V pont
elég) ráengedjük a cuccra. A volfram-szál oxigén jelenlétében látványosan elizzik - ez pont elég ahhoz,
hogy begyújtsa például a puskaport.
F O N T O S: a puskapor fojtás nélkül nem robban, de rendkívül hevesen ég. A láng nagyon forró,
vigyázzunk vele! SOHA, ismétlem SOHA ne használjuk robbantásra!!! Mindig csak saját magunk
szórakoztatására alkalmazzuk. Mindig figyeljünk arra, hogy lehetoleg ne gyújtsunk fel semmit
(beleértve magunkat is)!!!
Maddy is elmondta, de én megismétlem: a fent leírtak KIZÁRÓLAG oktatási célokat szolgálnak,
mindenki a saját felelosségére használja oket!!!!!!! A robbanószer nem játék, ha véletlenül találnak
nálad némi gyújtózsinórt meg puskpaport, bizonygathatod, hogy te csak kísérleteztél...
Dekoder ingyen ( az iro neve nem publikus )
---------------------------------------------------------
Szinten kaposvari , kabel tv-szolgaltato at baszasa Ez a vilag leg hulyebb kabel tv szolgatatoja , ha azt
mondod nekik hogy valamilyen okbol darabokra tort a decodered (pl hbo , spektrum) akkor szo nelkul
adnak egy ujat.
Vezetékes telefonbekötés olcsóbban (Szanka István@DEMASZ)
Ha uj vezetekes telefonvonalat igeny van es kotnek szerzodest a teljesitesre akkor abban a
kesedelemre kotbert vallalnak (deltav rt. legalabb is). Altalaban kesnek is es ekkor csak egy levelet
kell irni a szolgaltatonak, hogy sziveskedjenek a kotbert kifizetni. Ellenvetes nelkul fizetik.
Amikor pedig a fizikai bekotest vegzik akkor alairatnak egy munkalapot amin fel van sorolva mi
mindent csinaltak mennyiert. Az oromot el kell nyomni es tetelesen megnezni mit akarnak elszamolni.
Ugy szokott szerepelni a szamlan a tetelek sora mint ha az utcarol mindent ok csinaltak volna. Ezzel
szemben a vezetek mar bent szokott lenni a belso csatlakozoval egyutt es csak a keszulek
csatlakoztatasa amit a szolgaltato csinal. Ezzel is lehet nehany ezrest sporolni ha odafigyel az ember es
nem azt mondja, hogy mindegy, de vegre van telefonom.
Hogyan vásárolj olcsóbban -- vonalkód manipulálás (bazsee)
\\\\\\\\\\\\\
\\Megjegyzés:
\\
\\Ennek a leírásnak az eredetijét NEM én készítettem, angolból
\\fordítottam le.
\\
\\\\\\\\\\\\\
Vonalkód - azok a kis vonalak minden dolgon, amit megveszel. Alattuk
számok, amik ugyanazt az értékeket, mint a vonalak.(Erre akkor van
szukség, ha a scanner nem tudja olvasni a vonalakat.)
Minden vonalkód 13 értékkel rendelkezik(#0-#12) -- ez az európai
szabvány, MO-n is ezt használják és ha minden igaz, a világ legnagyobb
részén is.
Az elsô 12 érték nem igazán fontos. Az utolsó egy ellenôrzô érték, amit
így kell kiszámolni 4 lépésben:
A: összeadod a páros pozíciójú értékeket -- #0+#2+#4+#6+#8+#10
B: összeadod a páratlan pozíciójú értékeket és megszorzod 3-mal--
(#1+#3+#5+#7+#9+#11)*3
C: összeadod A-t és B-t -- A+B
D: C-t elosztod 10-zel és csak a maradékot nézed
Ha ez nem 0, kivonod az értéket 10-bôl.
Most a címkérôl, amin a vonalak vannak:
---------------------------------------
A vonalkódon van két "keret" bal és jobb oldalon, és egy vonal középen.
Ez a 3 vonal hosszabb a többinél, arra használják, hogy a scannert
szabályozza.
A számok közul a #0 "kilóg" bal oldalon, a másik 12 a kódon belul van,
két csoportba osztja ôket a középsô vonal.
A vonalkódnál az értékek ábrázolásához (0-tól 9-ig) három kulönbözô
készletet használnak:
CODE A CODE B (XOR C) CODE C (NOT A)
0: 0001101 (13) 0100111 (39) 1110010 (114)
1: 0011001 (25) 0110011 (51) 1100110 (102)
2: 0010011 (19) 0011011 (27) 1101100 (108)
3: 0111101 (61) 0100001 (33) 1000010 (066)
4: 0100011 (35) 0011101 (29) 1011100 (092)
5: 0110001 (49) 0111001 (57) 1001110 (078)
6: 0101111 (47) 0000101 (05) 1010000 (080)
7: 0111011 (59) 0010001 (17) 1000100 (068)
8: 0110111 (55) 0001001 (09) 1001000 (072)
9: 0001011 (11) 0010111 (23) 1110100 (116)
Keret: 101
Középsô vonal: 01010
A vonalkód értékeinek elsô "fele" A-val és B-vel, míg a másik "fele"
C-vel van kódolva.
Ez még mindig nem volt elég, az elsô "félben" használt A és B
kombinációja fugg a #0 értékétôl, a következô 10 minta szerint:
#1 #2 #3 #4 #5 #6
0 A A A A A A
1 A A B A B B
2 A A B B A B
3 A A B B B A
4 A B A A B B
5 A B B A A B
6 A B B B A A
7 A B A B A B
8 A B A B B A
9 A B B A B A
Ezen infok ismeretében írj egy kis programot, amivel tudsz vonalkódokat
nyomtatni. CSAK a vonalakat változtasd meg a vonalkódon, a számot NE.
Ha így csinálod és muködik, akkor jó - ha nem, SENKI sem árthat neked,
hiszen a jó szám van a vonalkódon, a scanner nem olvassa rendesen
valamiért azt a fránya vonalkódot ;)))
Megjegyzés:
A scannereknek nagy turésuk van, de azért eléggé hasonlítson az eredeti
vonalkódhoz, nehogy felkeltsen semmilyen gyanút az emberekben.