webvandor Creative Commons License 2001.02.19 0 0 1400
Igen, egyrészt magán az Upuaut honlapon is megígérik, és mintha máshol is szó lett volna róla.

Na akkor hogy ne csak Kiran erőltesse magát, lefordítottam és ideírom annak a fejtegetésnek, ami az "Upuaut project" honlapon van.

Upuaut a neve annak a kicsi robotnak, amit Rudolf Gantenbrink mérnök és csoportja épített a Nagypiramis" szellőzőjáratának kitisztítására. Eközben fedezték fel a nevezetes ajtót is. De itt most csak pár pontban arról lesz szó, hogy vajon mi lehetett a célja a szellőzőjáratoknak:

1) valódi levegőcserélő szellőzők.
A válasz nyilvánvaló NEM. Például az alsók (a királynőkamrából) ZÁRTAK voltak. A fölsők viszont, amik tényleg nyitottak, beengedték volna a denevéreket, kígyókat, egereket, patkányokat. Ez nyilván nem lehetett célja, ha a fáraó múmiáját kellett megóvni mindentől.

2) Csillagok fénye részére.
NEM! A csatornák iránya többször megtörik. Az alsó végük pedig átmegy vízszintesbe kb 2m-es szakaszon.

3) Vízcsatornák.
Képtelenség! Minden járat rendelkezik folytonossági hiánnyal, tehát a beöntött víz elfolyt volna a repedéseken. De különben is a fáraó holttestének semmi sem árt jobban, mint a nedvesség.

4) Energiacsatornák.
Egyes elméletek szerint a Khufu piramis egyfajta hidrogéntermelő üzem lehetett Ez viszont ellentmond az utóbbi 100 év régészeti eredményeinek. Ráadásul a csatornák nem voltak tömítettek, tehát bármi anyag elszivárgott volna belőlük.

5) csatorna a "lélek" számára
Ez a legvalószínűbb magyarázat, a rendelkezésre álló adatok alapján. Legalábbis az egyiptomiak vallásos hiedelmeivel összhangban van.

webvándor