Cifu Creative Commons License 2001.02.18 0 0 31
Na azárt álljunk már meg egy pillanatra!

A MIG-ek felújitása alapból ostobaság lenne, az oroszok ugyanis az alkatrészellátást nem tudják megfelelőlen megoldani, és ezen a téren változás nem várható (a magyar gépekből azért repképes mindössze 6-7 db, mert a többi gyakorlatilag kannibalizáció álldozata lett, a szükséges pótalkatrészeket ugyanis ezekből lettek kiszerelve), és ez nem csak minket sújt, hanem pl. a lengyel Mig-eket is. Hiába lennének felújitva, a hajtómüvek ugyanis az eddig napra került felújitási programok szerint a régiek maradnának, vagyis továbra is mértéktelenül zabálnák a kerozint (Az F110-220-asok majd feleannyival beérik!), és a "megbizhatóságuk" szintje se változna. Ráadásul ugytudom, hogy a Mig-29-esek üzemeltéteséhez jelenleg is szükség van orosz szakemberekre taszáron - ami nem épp kellemes egy NATO tagország esetén.

StillStar: Rosszul tudod, a magyar migek azért IS voltak hatóságilag a földre kényeszritve, mert azok nem rendelkeztek NATO IFF berendezéssel, vagyis a szövetséges radarkezelők SEMMILYEN módon nem tudták megkülönböztettni a magyar migeket a szerbektől, a pilóták pedig maximum vizuális azonositással.

A frizt Mig-ek egyébként nem ketyegnek olyan jól, hallani arról, hogy ott is elég müszaki probléma van velük, de célelfogási gyakorlatra megfelelnek - másra nem.

Amitől még a falnak megyek, hogy a NATO-nak nagyobb szüksége van ránk, mint nünk rájuk...
Meg, hogy nincs is nekünk szükségünk légierőre, és magyar katona ne is menjen külfödre harcolni...

A NATO egy katonai szövetség!!! De nem ám egyoldalúan, hogy ők majd megvédenek minket, amikor baj van, mi meg hátradőlünk, és élvezzük az életett!!!
Többször is jelezték a NATO nagykövetek és nyugati politikusok, hogy magyarország (és a többi kelet-erurópai ország) helyzetére való tekintettel HALADÉKOT kap arra, hogy hadseregét NATO szintre hozza fel, de ennek mintegy 10(-15) éven belül meg kell(ene) valósulnia! Ugyanis egy késsőbi ESETLEGES háborús eseményeknél jogosan elvárnák, hogy a magyar hadsereg is tevékenyen résztvegyen benne, namost erre normális sereg kell, toldozott-foldozott Mig-ekkel csak púp lennénk a hátukon.

Mindenesetre a kölcsön, meg lizingügyektől nekem is feláll a hátamon a szőr. Nem mondom, hogy olcsó dolog a gépvásárlás, de meg kell csinálni, mivel szükség van rá - mind politikailag, mind katonailag. Csak annak örülnék, ha végre erről olyan emberek döntenének, akik NEM politikusok, és NEM üzletemberek befolyása alatt vannak.