DrDGF Creative Commons License 2001.02.17 0 0 23
Kedves ketchikan!

A koponyalékelésről: van a neten valahol egy Medicine in ancient Mesopotamia c. ckikk, ajánlom figyelmedbe (emlékezetem szerint abban olvastam erről.)

Jó szívvel ajánlanám, ha van kedved némi "szakirodalomhoz" Horst Klengel: Nomádok az ókori elő-Ázsiában c. munkáját (Gondolat, 1985).

S végül: nagyon szeretem a fantasy-t, ezért máris izgatottan várom könyvedet; de egy apró javaslatot hadd tegyek. A sumer-magyar rokonság, azonosság, hívd aminek akarod, roppant sikamlós téma. Nem szeretnék senkit semmivel vádolni, de nem véletlenül figyelmeztettek több ízben arra, hogy ha "szemita" volnál, vigyázz bizonyos könyvekkel. Engem például nagyon kellemetlenül érintene, ha egy amúgy kiváló könyvben B.J.F. nézeteit látnám viszont, nem csak az antiszemitizmusa miatt, (hiszen nem feltételezem, hogy ennek helye volna nálad) hanem a tudományos munkásságának megkérdőjelezhetősége miatt is. (Ha körülnézel az idevágó topicokban, talán feltűnik, hogy senki nem vette magának a - nem kevés - fáradságot, hogy megtanulja a sumer nyelvet, csupa, időnként teljesen elavult könyvből idéznek.)

Remélem, nem léptem át a "kibicnek kuss" határát.