misked Creative Commons License 2001.02.16 0 0 255

Kedves somnifer,

nem is tételezem fel, hogy direkt úgy megy be az orvos, hogy jól kicsesszen a beteggel. Nekem az fáj, hogy 1. nem ismeri el ha hibázott, 2. játssza az eszét akkor is, ha gőze sincs róla mi a baj 3. nem vállalja a felelősségrevonást, és a társai segitenek neki ebben, falaznak, stb. Egyébként a hozzászólásod alapján te lehetnél az a "kemény mag" aki kitakaritja közületek a szakmailag és emberileg nyikhaj kollegáid. Szvsz - mint már leirtam - kicsit is hosszabb távon a kontárok távozása miatt javulna 1. a fizetésed 2. a munkakedved 3. a mi hangulatunk 4. a bulvársajtó megitélése. De ezt csak Ti tudjátok megcsinálni sajnos, csak úgy ha következetesen kivágjátok magatok közül az általad már jellemzetteket.
Azt is elhiszem, hogy mostanában mindennaposak a perek, és azt is, hogy ez nem épp épitőleg hat az orvosokra. De szerinted akkor mit kéne tennie a betegnek? Teljesen természetesnek venni, hogy hiba történt, beletörődni, és élni tovább ? Ugye egyértelmű hogy ez mihez vezetne? Az az orvos aki eddig is hanyagul és fásultan végezte a munkáját, az ezután úgy fogja gondolni: hoppá, mostmár nem perelhetnek be, azt csinálok amit akarok...s mivel nincs fölötte kontroll, még hanyagabbul végezne a munkáját. Tehát akármennyire is rossz ez a pereskedő rendszer mindkét félnek, -úgy gondolom- szükség van rá.

Kedves Kheiron,
ha nem vétesz, akkor miért csapnak le rád a már emlitett kollégáid és a bulvársajtó? (Csak kiváncsiságból kérdem, mert tényleg nem tudom mire gondolhatsz itt.)

Szakma nem egyenlő hivatás. Ebben én is teljesen egyetértek. (Szóismétlés elkerülése végett használtam a szinonimákat.) Azt irod : "Amit én szeretnék művelni, az hivatás, azonban minden abba az irányba tol, hogy szakma, és szolgáltatás legyen..." Azt hiszem a személyiségen múlik, hogy te vagy az erősebb vagy a körülmények.
"... Ha a hegedűstől elveszik a Stradivarit, utána ne kérjék számon a hangzást... (tudom, kissé rossz a hasonlat)"
Tényleg rossz :-))) Mert egy Yehudi Menuhin egy nem Stradivarin is olyan katartikus élményt fog neked nyújtani, amit egy életre nem felejtesz el.

"Kende nem ír a körülményekről, a hulló vakolatról, a hiányzó gyógyszerekről, ilyesmikről." Tudom hogy ez is egy nagy probléma a mai egészségügyben, de ne mondd, hogy a hulló vakolat miatt felejtették a 80 éves bácsiban az 50 cm-es kendőt, a hulló vakolat miatt cserélték össze a vércsoportot, a hulló vakolat miatt vágták le ezt+azt a testrészt...
stb. stb.

Üdv : misked