Törölt nick Creative Commons License 2001.02.10 0 0 topiknyitó
Béke Veletek :-)))

Sokat morfondíroztam, hogy milyen reagálások várhatók, de végül is eldöntöttem, felvetem a témát...

Kezdem azzal, hogy materialista vagyok, de nem ateista, mondjuk inkább úgy: pártatlan, ami már csak azért is jó, mert holmi pártocskáktól is független vagyok. Nem vagyok ateista, mert nem tagadom az istenek létét, hanem nem látom be - legalábbis eddigi életem során :-) -, pláne nem bizonyitva, létezésüket.

Ettől a világszemléletemtől függetlenül érdekel az olyan személyek, mint pl. Jézus történelmi szerepe, emléke, épp ezért kérek minden hívő, nem-hívő ide betérőt, hogy ide olyan hozzászólásokkal járuljanak hozzá Jézus életének pártatlan megismeréséhez, a Bibliától független történelmi emlékek, történelmi tények felsorolásával, amivel a történelmi személy tevékenysége vallási hovatáartozástól függetlenül is megismerhető legyen.

Hangsúlyozom, nem a Bibliából vett idézeteket várom, kérem ide, hanem mondjuk úgy független emlékeket, történelmi dokumentumokat! Nem ereklyékre gondolok elsősorban - kereszt-ből származó, darabok, állítólagos halotti leple -, hanem a történelemtudomány dokumentumaira. Jöhet persze tudományosan bizonyított eredetű ereklye is, ám csak akkor, ha a más hitű emberek számára is elfogadott, elfogadható az eredet bizonyítottsága!