-xan- Creative Commons License 2001.02.08 0 0 304
Három hozzáférés...

A netexpressz előfizetés olyan, hogy egy adsl modemre nem cska egy gépet tudsz kötni. Előfizetéstől (NE 1/2/3) függően rendre 2, 5, illetve 10 párhuzamos kapcsolatod lehet (persze ha sok van, akkor valami elborult rendszer szerint osztoztok a sávszélességen).
Párhuzamos kapcsolatod annyi lehet, ahány túlféllel szerződésed van. (Mondjuk ha nem csak MatávNet lenne a világon, hanem ms internetszolgáltató, vagy video-on-demand szolgáltató vagy a céged szerződne a matávval és te távdolgoznál, stb...)
A matávnet a csomagjaiban meghatározta, hogy egy névvel+jelszóval egyszerre hányan lehetnek fönt a neten. (Például a telefonos eléréseknél ezt a hónap elején szorították meg egyre. Ebből megy a balhé az ISDN kalóz-multilinkesekkel.) Home40/80nál 1, Office-nél (768kbps) 3, Power (1,5Mbps) ez 6.
Ez elvileg arra jó, hogy ha kevés gépből áll a hálózatod, akkor nem kell IP router meg miafene, hanem a helyi hálóra rádugod az ADSL modemet és minden gépre felteszed a kliensprogramot, akkor bárki tud -- saját magának, egyedül -- internet-kapcsolatot kezdeményezni. Csak egyszerre max 3-an (ill. 6-an) lehetnek fönt.

Azt nem láttam megkötve (persze a szerződést nem láttam, csak a honlapjukon olvastam) hogy a több hozzáférő egy adslmodemet kell, hogy használjon. (azaz egy telephelyről lehet kezdeményezni a több párhuzamos "hívást").
Ha ez tényleg nincs megkötve, akkor hárman összeállva lehet venni koráltan elérést. Így három különböző adslmodemmel még a sávszélesség sem csökken.

üdv,
-xan-

Előzmény: blr (303)