-xan- Creative Commons License 2001.02.05 0 0 2
Udv!

Nos, van aki hasznalja...
Nem is olyan kevesen. (De azert nem is olyan sokan...) Egyelore 256 alatt van a felhasznalok szama, annyi biztos.
Es annyi is biztos, hogy a MatavNet problemakkal kuszkodik az utobbi napokban. (Irjon aki errol tudni szeretne tobbet! - pl mert neki is gondjai vannak)

Latszolag akarmilyen alacsony is a Home* tarifaja, attol meg csak cegeknek eri meg. Nagy e-mail forgalmat lebonyolito cegeknek (mint pl. ahol en is dolgozom) viszont nagyon is megeri. ADSL hasznalataval a korabbi (ISDN) kapcsolat-statisztika mellett tervezhetoen legalabb a felere csokkennek a koltsegek; de ugyanannyi penzert minden munkanap 8-10 orat allandoan fent lehetunk a halon. Nem beszelve arrol, hogy dobbenetes a sebessegkulonbseg akar az analog modemhez, akar az ISDNhez kepest. Le akarsz tolteni egy CD-t? 3 ora. Modemen ennyi ido alatt epp hogy egy NT servpack jon le.
Persze ez azert fel sem veszi a versenyt mondjuk egy KabelTVs szolgaltatoval. Azert a legtobb emberi felhasznalonak tobb mint eleg 50 kbyte/sec sebesseg. HIszen weblapok altalaban a szerver terheltsege miatt nem jonnek gyorsabban, a letoltes tempojat pedig a 3 ora/cd eleg jol demonstralja, es azt hiszem, ennyi eleg is. Talan csak annyit erdemes megjegyezni, hogy eddigi tapasztalataim szerint a MatavNet eleg jol all kulso savszelesseggel.

-xan-