misked Creative Commons License 2001.01.31 0 0 209
Kedves Deckard! (és Topic társak!)

(Bocs, hogy ilyen késön válaszolok.)
Idézlek: >"orvos szakmai minosítéséhez az általa kezelt betegnek nem szabad köze legyen. " Ez ugyanis azt jelenti, hogy a beteg tudja ezt legkevésbé objektíven megítélni. A független szakmai bizottság (orvosszakértő stb.) a megoldás, (itt csatlakoznék Kheiron-hoz) csak nekem úgy tűnik, hogy az orvosi diploma számodra eleve elfogultságot jelent" >

Javaslom olvasd el mégegyszer a hozzászólásomat -ezúttal figyelmesen- mert ha azt se tudod mit irtam, akkor nincs értelme a vitánknak, magyarul csak kötekszel. (Ti. teljesen egyetértettem a csinovnyik által javasolt rendszerrel, amiben ugyebár olyan orvosok vannak, akik mögött kellö szakmai tapasztalat
áll, de függetlenek kórházaktól, cégektöl, kollégáktól, mindentöl, csak én még civileket is szivesen látnék ebben a bizottságban.)

>"én mindenesetre soha nem mertem minősíteni nyelvtanárok munkáját, mert úgy éreztem nem értek hozzá" >
Én elnézést kérek minden olyan megjegyzésemért ahol általánositottam, de ahol konkrét eseteket és tapasztalataimat mondtam el, vállalom és fenntartom. Különben ha te folyamatosan járnál ill. megfordulnál (két év alatt már) 70-80 nyelvtanárnál, akkor - átlagos értékitélö képességedet feltételezve - neked is lenne egy kialakult képed, véleményed róluk. (De feltételezem ez nem fordult elö, és nem is túl gyakori eset, hogy az embernek 70-80 nyeltanárhoz kell elmennie, mig megkapja amit akar.)

> "Az orvos munkáját ahhoz kell viszonyítani, hogy megtett-e mindent, ami az adott helyzetben elvárható." >
Pontosan igy van ahogy mondod. És ha a beteg úgy érzi, hogy az orvos nem tett meg mindent, akkor fordulhatna a bizottsághoz, és indulhatna a vizsgálati eljárás.

>"Aki pedig addig nem tudja megfizetni a drága magánt, az dögöljön meg. "Gratulálok, ez aztán a felfogás....." >

Te most miröl beszélsz??!?!?? Ki mondta, hogy a drága magánhoz kell menni??? Ha a rendszer összeomlik, azért omlik össze mert a pénzéhes , lelkiismeretlen, karrierista fajta fog elmenni. De az a szakember, aki eddig is hálapénz nélkül, mégis lelkiismeretesen végezte munkáját, az ezután is ugyanúgy fogja, mert hivatásának tekinti az orvoslást.

A személyeskedésért mélységes elnézést kérek, de akárhányszor belegondolok az aktuális témába, úgy felhúzom magam - én, aki birkatürelmemröl vagyok messzeföldön hires - , hogy húszezer lóerövel kell visszafogni magam.

üdv: misked