Nan Creative Commons License 2001.01.30 0 0 38
Kedves Gép1,

Elég primitív az, amikor valaki nem akar főiskolákat és egyetemeket.

No, ezt értem én.

Itt tények vannak, ne szarakodjunk már, aki tanul, az tudásával segít másnoknak egy vezető pozícióban, aki meg templomba jár imádkozni, az másnak nem tesz jót, és egyáltalán nem térül meg se nekem, se az államnak, ha a pénzéből cicomázott templomban térdel.

Mintha kevernéd az intézményt, az oda járóval. Az állam nem a temlombajáró imádkozót támogatja direktbe, hanem az egyházat. Mint ahogy az állam a fősulira járó diákot is csak közvetetten támogatja mikor az intézményt támogatja. Ha egy két millió ember lelki egyensúlyához az Egyházak nagyban hozzájárulnak abból az egész társadalom profitál szerintem. Ha egy két millió embert morálissan jobbnak nevelnek, abból is. Ha még ehhez néha még olyan megátalkodottak is kitermelődnek akik nem csak melóból és pénzért támogatnak rászorulókat, meg olyan intézmények is, ahol rászorulókkal foglakoznak az is közcél szerintem még akkor is, ha nem minden rászoruló fér be,

Nem tudok egyet érteni azzal, hogy a vallásos tömegek azzal a lelki erkölcsi támogatással amit a hittől és az egyáhzi közösségüktől kapnak azzal ne lennének jó hatással környezetükre, ne tennének jót olynaoknak is akik ezt nem is gondolják. Ez nem idealizmus, de tény, hogy manapság divatos azt hinni, hogy az ember eleve jó, vagy emelkedettebb erkölcsileg. És most nem mindenki saját üdvösségéről beszélek.

Van egy halvány gyanum, hogy abban az igaszságos és jó ősi magyar vallaásosságban sem hinnél jelen valódban.

A kultúra, az egyházi kultúra az más. Kulturális értékeket menteni kell, vigyázni kell rá. Nem erre sajnálom. Nem a Mátyás-templom összeomlását akarom, hanem az bosszant, hogy feleslegesen építenek sorra giccses és drága dolgokat állami pénzen. Mit nem értesz ezen? Ha kell a pénz a belvárosi vagy akármilyen templomra, mert rendbe kell hozni, stb, akkor nyilvánvaló, hogy meg kell menteni, támogatni kell, meglévő kulturális értékről lévén szó. A kulturális érték, mint közjó, mint a mindannyiunk örömére és okulására szolgáló építmény, szobor vagy festmény, igazi közcél. De EZT MAGYARÁZOM, MÁR NAGYON RÉG, HOGY A HÜLYESÉGRE, A MAGAMUTOGATÁSRA, A GICCSRE NE KÖLTSENEK ADÓZÓK PÉNZÉBŐL!!!!!

Nohát, még a végén egyet értünk.

Csakhogy itt nem az a szomorú, hogy ott alkalmatlanok. Az az ő bajuk legyen, ne az ENYÉM. Az én klubomban, aminek a tagdíját én fizetem, én kesergek a rossz klubvezető miatt, nem mások. Itt az a baj, hogy az állam adja a pénzt.

épp ma hallottam a hirekben, hogy a szocialisták nem fogják támogatni azt a trörvényjavaslatot mely az ügyészség felügyletét tenné lehetővé az egyházak felett biz. ügyekben. csak úgy eszembe jutott.

Szerintem az államnak kellene vigyázni hogy mire költ. Az egyházak meg azért akkora erkölcsi magasságokban nincsennek, hogy maguk azt mondanák, hogy "ááá köszi nem kérünk többet, mert pillanatnyilag nem tudjkuk mindenki számára értelmes közcélnak tartott dolgokra költeni".

Nan