Clark!
Semmi gond, kunstruktív javaslatokon nem szoktam megsértödni.
A válaszaim(nem sorrendben):
- 2*500W szinuszt nem lehet 1-1 tranyóval építeni.
A BDY57 az elözetes kis feszültségü mérés szerint 250W-nál ment tönkre 5mp alatt, és 150 Ft-ba kerult, az MJ15023 pedig 200W-on 0.5mp alatt vett ki a zsebemböl 850Ft-ot. Az erösítöben összesen 20 végtranyó van. Ennyit az anyagiakról. Viszont, ha ajánlasz konkrét gazdaságosabb megoldást, azt megköszönöm.
-Lehet, hogy kapcsoló uzemre adták meg az adatokat, nade ez akkor is TRANZISZTOR, nem TIRISZTOR' Legalábbis az kellene hogy legyen. Egyébként az eredeti kérdés az, hogy MITÖL MENT TÖNKRE, nem pedig hogy volt e joga tönkremenni az adatlap szerint.
-Hogy gerjedhet egy pár MHz-es tranyó 100MHz-en? Egyébként próbálkoztam a kondival is, bár az erösítö nem örülne neki, de így is elszállt. Másrészt a kis kondi akár pozitív vcs-t is okozhat földelt emitteres kapcsolásban, ha a kollektorimpedancia induktív. Ehhez böven elég egy 1m-es tápvezeték is néhány 10kHz-en.
Egyébként az erösítöt megépítettem a BDY-okkal, és sikerült teljesen stabillá tenni a legváltozatosabb terhelö impedanciáknál is 40V-on, úgyhogy nem a párhuzamos kapcsolás a gond, bár már én is találkoztam a jelenséggel, föleg eltérö gyártmányú tranyók esetében.
Én eredetileg a gyári adatoknál többet vártam és tapasztaltam ezektöl a tranyóktól, de már elégedett lennék a 70W-tal is. Ha szerinted nem a tranyók rosszak, akkor küldök egy párat, és produkálj olyan kapcsolást, ahol kibírják a 70W-ot pl 120V-on, vagy mondj még egy kapcsolótranyót, amelyik így viselkedik'
OFF
Amiben jó lenne a segítséged, az az olcsó alkatrészforrás. Pl hütöborda nagyker, lakatos, aki vállal dobozkészítést stb. Cserébe tudok olcsón szürökondit(10mF 100V 700Ft), diódákat, 2N3055-öt stb...
ON
Szóval továbbra is: mitöl megy tönkre a BDY57 40W fölött???