Iván Gábor Creative Commons License 2001.01.26 0 0 435

Tisztelt ....!

Tárgy: Egely féle "élet/bio/vitalitás-energia mérőműszer" leleplezése fordított pszichológiai hatása és kizárólagosan a levegő mozgása általi működése miatt

Egely György (egely@mail.matav.hu) a Magyar Szabadalmi Hivatalban 10 évnyi szabadalmi eljárás után szabadalmazott egy "találmányt", amelyet élet/bio/vitalitás-energia mérőműszernek állít. Egely internetten http://www.ambro.hu/borze/egely/ lévő leírása szerint a műszer használata jobb és nyugodtabb pszichés állapotok elérését segíti elő. Eddigi kutatási munkáim ezen állítás ellenkezőjét támasztják alá, tehát hogy a műszer használata éppen ellenkezőleg stresszes állapot elérésére ösztönzi használóját.

A műszer "mérései" alapján olyan személyek, mint többek közt Gyurcsók József közismert Tv-én keresztül is "gyógyító" kijelenti, hogy ő rendelkezik bioenergiával, amellyel gyógyítani tud. Hozzáteszem, hogy a hittel való gyógyítás önszuggesztiós hatásai miatt valóban elképzelhető valamiféle gyógyulás, de ez nem " bioenergetikus" hatás. Értesüléseim szerint a Tudományos kutatók, fizikusok, orvosok, biológusok, pszichológusok sem tudták eddig egyértelműen és mindenki számára közérthetően cáfolni az állítólagos objektív mérőműszert. Szerintem én már jó úton járok a végleges cáfolat létrehozásában, amelyben segítségüket is remélem. Az eddigi tények alapján a műszert csak az emberi kézen kialakult hőkülönbségek és a környezet hőkülönbségei miatt áramlásba jött levegő működteti. Ezen felismerésemben sokat segített Dr. Boczán János munkásága is, aki tudomásom szerint jelentetett meg közös publikációkat Szentágothai professzorral is. Az "életenergiát mérő műszert" élettelen tárgyakkal, akár két különböző kézhőmérsékletre melegített vasalóval is működtetni lehet. Továbbá a stresszes emberek kezén alakulnak ki nagyobb hőkülönbségek (8 fok is lehet lásd János Boczán dr, M.D. New Concepts Concerning the Test of Fitness for Driving könyvét), így ráadásul a műszer használata betegségre ösztönzi használóját, a hirdetett egészségesebb idegállapot helyett.

Egy korábbi populáris, közérthető és talán gunyoros stílusban írt tanulmányomat a témával kapcsolatosan, amelynek tartalmán már túl is léptem közben a http://www.zotyo.hu/para/egely2.htm helyen olvasható. Az index tudomány rovatán http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9024500&uq=403 helyen vitafórumot is folytatok a témában..

Személyes tapasztalataim szerint az adott téma érdekli a televízió nézőit, az újságok olvasóit is mivel a tudomány határterületeit érinti, továbbá emberi sorsok és teljesítmények vannak mögötte.

Budapest, 2001...

Üdvözlettel: Iván Gábor