bbks Creative Commons License 2001.01.25 0 0 12
Nekem is Octavia-m van. A kocsival maximálisan elégedett vagyok, 3 évet használtam komolyabb műszaki problémám nem akadt vele.
Egyszer szétráztam a vezető oldali ablakemelő egyik végálláskapcsolóját (hja, azok a budapesti macskaköves utak!).
Most kell cserélnem a hátsó gázrugókat a csomagtér ajtaján.

Jut eszembe, megkérdezném tőletek, hogy hol lehet ezeket olcsón beszerezni? Esetleg valamelyik bontóban? Hol bontanak Octavia-t? Feltételezem, hogy a totálkáros kocsik főleg elől sérülnek.

Tegnap bementem a Porsche Budához és olyan árat mondtak a gyári újra, hogy pánikszerűen elmenekültem.

Mellesleg egy nagy bajom van az Octavia-val. Mostmár nagyon drága. Főleg, ha a piacon levő többi, hasonló kategóriájú autót nézem. Alapfelszereltség esetén még nem is annyira, azonban a felszereltebb, tisztesebb motoros változatok németesen drágák lettek, mióta én bevásároltam.

Én most cserélek kocsit, ezen megfontolásból vérző szívvel, de le is mondtam róla, hogy márkahű legyek. Ki tudnám fizetni, de 5 millát megnézem mire adok ki. Mert ugye ezen felül kóstálna egy 1,9 TDI, minden kényelemmel felszerelt Octavia! Én az autót használatra veszem, nem feeling miatt. Ha valamelyik márka ugyanazt adja olcsóbban, engem nem köt a "hazaszeretet". Ennyiért, vagy lényegesen olcsóbban Scénic-et, vagy méginkább Picasso-t kapok Cdi, avagy HDI motorral, magasabb felszereltség mellett.

saca