DECKARD
2001.01.23
|
|
0 0
215
|
Olvass figyelmesen ("gondolatkísérlet:"), egyébként nagyon sziven találni látszik téged a hozzászólás...érzékeny pontot érintettem?
Különben pedig azt hiszem, félreértesz. Én nem gondolom, hogy ez nem jó üzlet de: 1. nem hiszem, hogy a vásárló számára ugyanazt a minőséget alacsonyabb áron kínálja. Csodák ugyanis nincsenek, van viszont hatalmas profit. A marketingkonstrukció szerintem az évszázad ötlete, bár az előző hozzászólásaimból kiderül, hogy személy szerint több tekintetben is etikátlannak tartom.
2. Az "ez az üzlet mindenki számára nyitott út a meggazdagodáshoz" szöveget veszélyes hazugságnak tartom (illetve pontosan annyira igaz mint bármely más üzlet esetén). Valóban van egy kis kör akinek ez bejön, de a rendszer szelektálja ki ezt a típust (ami még a jobbik eset, mert ha olyan hatékony lenne az oktatás, hogy mindenkit ilyenné lehetne tenni, akkor az súlyos agymosás lenne).
3. A reagálásod pedig érdekesen minősít téged. A gondolatmenetemben ugyanis vannak hibák, te azonban szerintem nemigen fedezted fel őket s ezért nem reflektáltál. Pedig szívesen elvitatkoztam volna ezeken a pontokon (ezért hívon felvetésnek). Ehelyett durva csúsztatásokkal tarkítva ironizálni próbálsz rajta (bár nem éppen kifinomult módon) Úgy látszik erre nem vagy partner...
4. Nem hiszem, hogy az ember életcélja redukálható legyen a "legyen saját házam autóm" problémakörre. Tudod, sok ember van még kis hazánkban is, akit nem annyira a pénz mozgat...éppen ezért tanácsot sem tudok adni.
deckard |
Előzmény: Yag. (214)
|
|