banya Creative Commons License 1999.02.10 0 0 225
Nézzétek el nekem, ha kicsit sarkosabb leszek az átlagnál. Öreg, már-már cinikus némber vagyok... :)

Olyan gyönyörűen hangzik, hogy hűség. De hát mi jelent? Nem dugok félre? Nem beszélem ki a páromat a háta mögött? Nem gondolok arra, hogy mással jobb lenne? (érzelmileg)
De szűkítsük le két ember közti kapcsolat elemére. Alább sokan elemezgették, hogy mit is tartalmaz. Úgy vettem észre, hogy a testi hűtlenség az a pont, amiben mindenki nagyjából egyetértett. (Persze ehhez jön, hogy érzelemmel vagy anélkül, stb.)

Olvasva a topicot azt látom, hogy baromi fennkölt erkölcsi kategória ez.
De vajon ebben az egy életünkben mindig valami magasabbrendű, a társadalom által kikényszerített elvárásnak kell eleget tenni?! Hol marad az egyéni sors, az egyéni élet?! Jó, belátom, van akinél ennek az elvárásnak való megfelelés nem külső kényszerként, hanem belülről fakadó késztetésként jelenik meg. Ő így érzi jól magát! Szíve joga.

De könyörgöm! Ne minősítsük, ne értékeljük, mert ahányan vagyunk, annyi félék vagyunk. Egyetlen dologban vagyunk azonosak: EMBER-ből vagyunk! Emberek: ösztönökkel, vágyakkal, érzelmekkel és nem utolsósorban értelemmel!!!! Nem tudhatjuk, hogy mi lakik bennünk igazán és mi rárakódott máz! Két ember közt - IMHO - nincs soha, de örökké sincs! Akkor miért szinezzük be rózsaszínűre? Ha megtaláltam azt, aki hosszabb távon megfelelőnek tűnik, akkor nyilván nem keres tovább az ember. De keresés nélkül is útjába akadhat valaki, aki valamilyen szempont alapján jobb (lehet). Övé a döntés joga: megpróbálja vagy nem. de egyik megoldás sem jelenthet értékítéletet az erkölcsiségére. Mindenki megköti a maga kompromisszumait egy kapcsolatban. Mindenki félti a maga biztonság-érzetét így vagy úgy. Van aki nem néz szembe a kísértéssel vagy elhárítja (Ő vajon veszít-e valamit?), van, aki pedig szembenéz vele és - ha úgy tetszik - él az alkalommal, a maga korlátai szerint (ő vajon veszít-e valamit?).

Az élet nem fekete és nem fehér. Állati jól hangzik azt mondani, hogy valaki hűtlen, az mehet a fenébe, nekem nem kell! Ebben a dologban pedig gyerekkel takarózni álszent dolog - IMHO. "A gyerek miatt nem válunk...", de áll a kés a levegőben... A gyerek kicsi, de nem hülye, sokkal jobb érzékelői vannak, mint azt hinnénk!

Lenne mit mondanom még, de nem akarok túl hosszú lenni.
Előzmény: Suzi (224)