faguriga Creative Commons License 2001.01.21 0 0 64
Milyen érdekes, én pont ugyan ezt gondolom arról amit te mondasz, vagyishogy a sátán vesz rá téged ezekre a nézetekre. Isten nem a mindenség, hiszen ezt pont ő maga teremtette. Az általa teremtett nem egyenlő saját magával. Pont ez a lényeg, hogy Isten a mindenségnél is nagyobb. Ami nekünk a mindenség az Isten teremtett világa. Az a logikus , hogy ezen kívűl mivel ez a mindenség már nem lehet semmi, ez a mi korlátunk, pedig ezen kívűl még van egy Isten.
Ha készítesz egy gondolkodó robotot szerinted mit fog gondolni ha megmondod neki, hogy te készítetted, de nem mutatkozol elötte? így fog gondolkodni, ami a minden EGY alapja ( és totális tévedése ): te vagy a terv ,én vagyok a termék. mi így egyet alkotunk. egyikünk sincs a másik nélkül.
A bökkenő ebben ott van, hogy elfelejti azt, hogy terv lehet termék nélkül is, termék viszont nem lehet terv nélkül. Abban igaza van , hogy az egyik a szellemi rész , a másik a szellemi megtestesülése.
-
Vagyis Én ( a robot ) a te megtestesülésed vagyok.
Mint látjuk valahol tényleg Igaza van. És ez már majdnem az, hogy Én Isten vagyok, ami nem más mint a sátán nézete.
-
A robot nem tudja, hogy én tudom hol kell őt kikapcsolni.Hisz én terveztem.
Előzmény: Percheron (60)