nightwish Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1444
Szeva, Chris, a vitát én is örömmel kihagytam volna, így utólag meg foleg értelmetlennek tunik, csakhát vártam az elemzésedet, azért néztem be a kelleténél gyakrabban. :) Jól olvasom, hogy korrektséggel hozol kapcsolatba, és még igazat is adsz nekem valamiben?!? Te jó ég, biztos nekem címezted ezt a hozzászolást? :))

Ami az elemzést illeti: alapos munka, tetszik, hogy így összeszedted, bár a tartalméval és a következtetéseiddel nem mindenben értek egyet. Szerintem elég ötletszeru az indító képbol arra a következtetésre jutni, hogy az a csillagos ég versírásra buzdító hatásáról szólna - versek születhetnek máshol, máskor, más élménybol is.
Tetszik viszont, hogy a családja védelmének tulajdonítod a "Ne mondd ki a neved" sort, elképzelhetonek tartom, hogy ez is egy lehetett a leírására sarkalló okok közül, bár az igazi okot természetesen senki sem tudhatja. Ahogy látom, rajongói szemmel közelítetted meg a dalszöveget - mielott bárki félreértené: nem pejoratív értelemben mondom -, mármint Ákosnak esetlegesen fontos szempontokat belevéve, amit a rajongók jól ismerhetnek. Az én elemzésem inkább a tartalmi-formai részekre szorítkozott (volna).

Továbbra sem tudok egyetéreteni azzal, hogy a "vers" az alkotás lélektanáról szólna, szerintem a szerelmrol szól. A kígyó és az alma, nos, ezek annyira eros, ugyanakkor annyira összetett képek, hogy ilyen kevéssé kifejtve szövegbe helyezni oket szerintem nem arra vall, hogy az alkotó különösebb hangsúlyt akart volna nekik adni, így jelentésük sem annyira egyértelmu.

Ezt az elemzosdibe belemenni pedig érdemes volt, hiszen csakugyan más és más szempontból tudtunk megvizsgálni egyet s mást.

Előzmény: Chris Flower (1436)